כתב ידי

• פותח הנושא tash
  • פורסם בתאריך

tash

New member
כתב ידי

היי אנשים, מעבירה את כתב ידי לעיונכם תודה טאשה

עטרה ב ט

New member
כמה שהכתב שלך ייחודי, אני מכירה

כתב דומה.....
מילים ראשונות שבא לי להגיד: זה כתב של אמן. יש?

Druyanizem

New member
ישר ראיתי את הכתב

חשבתי על ציור. על ציור מופשט.... אבל על ציור. גם העין נורא גדול..... במיוחד העיגול. יש הרבה קווים שיוצאים מהכתב וכאילו לא קשורים אליו.

ליטן א

New member
אריק!! כנס...

חשבתי לעשות ככה.. במקום שאני אתחיל לנתח (וב-99% אטעה), אני אגיד בכל כתב - מה אני רואה.. אם יהיו דברים נסתרים, שלא שמתי לב אליהם, דו-משמעיים... אתה תכוון אותי.. פשוט חשבתי על דרך שונה של הסתכלות.. אולי אני בכלל לא רואה הכל.. נתחיל עם האותיות... ישר בלטו לי לעיניים האותיות: ל, נ, ט, ע, ובמיוחד צ. (כאילו רק החצי העליון שלה מופיע). האותיות האלה מאוד ציוריות, ושונות משאר האותיות - שדי מופשטות אצלה (לא לגמרי מופשטות, אבל במידה) אח"כ שמתי לב לשוליים.. מין כדורי כזה. מה שעוד, זה שהזוג שורות הראשון בכלל בולט מאוד כלפי המכרז מההתחלה, בכלל - מה הפתיחה אומרת? עוד שמתי לב ששתי השורות שמתחת לשורות הפתיחה הן שורות ישרות - כאילו היא מנסה להיות ישרה, אבל בסוף היא נשברת ומשיכה את העיגול.. אין חיבור בין האותיות, ואין כניסה של אותיות באחרות (אותיות שבאות אחרי ת´ לא סופית או נ´ רגילה היא מעלה מעל השורה. מילים שבאות אחרי ם´ סופית או ת´ סופית מתרחקות, עד שהקו הזה נגמר.), אלא אם כן יש "אות גדולה" (ל,נ,ט,ע,צ או הסופיות) שמתנגשת ב"אות גדולה" אחרת, במרווח בין 2 שורות. רוב האותיות מסתיימות בבת-אחת, כולל הארוכות (נ´ סופית, ק´, מ´ סופית, ת´), למרות שפה-ושם רואים קצת ריפיון של העט בסיום - ולא הרמה מיידית.. ועכשיו הגענו לקטע הקשה שלי... הגדרת האותיות, או כמו שאני קורא לזה: קקזא"ח (קמור, קעור, זויתי או חוטי)... בשתי השורות הראשונות אפשר להבחין כי האותיות הן מאוד זויתיות, אבל בהמשך, האותיות קצת מתעגלות, אבל עדיין זויתיות (ז, מ, ד, ח) ודבר אחרון - האותיות א´,ה´,ו´,י´, ק´, נ´, - מתחילות עם צ´ופצ´יק בקצה של הקו שלהם, שנוטה לצד ימין... עברתי?
ליטן

עטרה ב ט

New member
ליטן: שאלות מכוונות

זה כתב גדול או קטן? מה מיוחד בו? איך השורות ערוכות? איך ערוך הדף ?

ליטן א

New member
../images/Emo24.gif תודה, עטרה, וכנסי..

נתחיל עם זה שאני (שוב) אגיד תודה.. ונמשיך עם זה שאני אשאל "מה אני צריך לעשות עם השאלות הללו?" כלומר, האם אלה הנושאים שפשוט לא שאלתי בדף הספציפי הזה (למשל, מה מיוחד בו - עניתי.. בערך..), או שאת השאלות האלו צריך לשאול בהתחלה של כל כתב שאני מעוניין לנתח אותו?? לגבי התשובות (ותנסי לתקן אותי..)
זה כתב יחסית בינוני, קצת קצת גדול (האמת שקצת קשה לראות, כי יכול להיות שהדף הזה מוצג לנו פה בהגדלה של איזה 10-15 אחוז מהגודל האמיתי.)
מיוחד - בשניה הראשונה שמביטים בדף, רואים שהאותיות הספציפיות ל,ע,ט,צ גדולות מאוד מהאחרות (כמעט פי 6, ע"פ העיניים שלי), הצ´ כתובה רק בחציה העליון שלה..
מה זאת אומרת "איך השורות ערוכות"? (מצטער, פשוט לא הבנתי איך לענות על השאלה..) מאיזו בחינה?
איך ערוך הדף? שוב.. מאיזו בחינה... אבל על השאלה הזאת אני יכול בערך לענות, מקווה שאני עונה על מה שהתכוונת.. (אני יודע שזה לא מבחן, אבל אני כותב בשביל לראות אם "עברתי" בכל זאת..) פתיחה - מעט מוסטת למרכז, כתב זויתי ומאוד נוטה לימין. נושא - שוליים מצרים-ומתרחבים מימין ומשמאל.. מין כדורי כזה.. כתב זויתי אך עגלגל.. זוית מעט ימנית. השורה עולה מעט למעלה. סיום - מהמרכז שמאלה, הכתב עצמו "רגיל", דומה לכתב שהיה במרכז הסיפור, אך עם זאת השורה נוטה הרבה יותר למעלה. ועוד משהו - נראה כאילו כבר לקראת הסוף, ב"שכחתי משהו?", טאשה כבר נטתה לכיוון המרכז, כאילו תכננה מראש את צורת המכתב... וידעה שתסיים אותו - אז כבר הלכה הרבה לכיוון המרכז והשורה הלכה למעלה..
ליטן

ליטן א

New member
אגב, עוד משהו

כשהסתכלתי על הדף בגדול, הדבר הראשון שעלה לי לראש (כמו בתמונת הדיו הזה שכולם ראו עטלפים ומכשפות ואני ראיתי בית וילד שמח) - זה עָלֵה של פרח.. אבל לא מהרגילים האלה, אלה מהעלים המיוחדים האלה, עם הסיומת המיוחדת... לא יודע להסביר את זה... תחשבו לבד
ליטן

עטרה ב ט

New member
אלו שאלות מכוונות לכתב הזה, אם כי

יכולות להתאים גם לכתבי יד אחרים. נגיד, ענין הגודל מאוד מטעה בכתב הזה: בראיה ראשונה נראה גדול, אחר כך רואים שהוא די קטן בסך הכל (או בינוני) אבל פשוט יש כמה אותיות מאוד בולטות וגדולות. האותיות שגדולות יחסית: אותיות שעולות ויורדות מהשורה, לא אותיות אמצעיות. ענין העלה של הפרח מאוד חשוב: זה התמצית של הענין בעצם. כדי להרגיש את המהות של הכתב תמיד נחמד לחשוב: מאיזה חומר הכתב עשוי, מה האסוציאציה שעולה בעקבותיו ? הפעם עלה מיוחד. מה זה אומר? אם הכתב דומה לעלה מיוחד, ויש את הנתונים של הגודל שלו, את הצורה שלו, האותיות שבולטות, איך אתה מחבר את כל זה? תנסה להרגיש. מה אומר לך העלה הזה שאתה מדמיין? איזה תכונות אופי? אחרי שתגיע לתחושה הזאת, נתחיל לבדוק את הסימנים לאורה ולבדוק איך לפרש אותם.

אריק!

New member
איזה חמוד אתה, רק תפסת אותי בימים

שאין לי זמן לנשום. אני חושב שלא כדאי לך בשלב זה להתפרס. אולי תתחיל מהדברים הקלים יותר ( יחסית ) כגון: שולים, שורות, גודל, רווחים ? בינתיים יום טוב. אריק.

אריק!

New member
ליטן שלום.

איפא מצאת צ´, לא ראיתי אף אחת במכתב. אין די שורות לקביעות ברורות לגבי שולים. עם זאת, בשורות אחרונות יש מגמה מתונה של התרחבות ( שולי ימין מתרחבים ). בשילוב לחץ מאוזן וקו גמיש יכול לשקף: חמימות רגשית, אהדה, רצון קשר, ידידות, התענינות, כנות, געגוע, שתוף פעולה . שמת לב להפרשי אורך גדולים כלפי מעלה ומטה ? שים לב בקטע של זויות, קער וכד´. כמעט בכל כתב יש יסודות כאלה ונראה לי שהבחנתך בהחלט משתפרת. אכן יש זויות וקערות, גם קמרים וחוטים. אז מה עשינו אם יש את הכל ? ההבחנה היא איזה קער/קמר.. יש בכתב שאתה בודק. רחב/צר, עמוק/שטוח, תקני/לא תקני, עקבי בשורה/כתב ? באיזה לחץ ? רק להמחשה ניקח לדגמא "זוית". יש לך קיר בבית ? תגיע למקום שהוא ´נשבר´ ומשנה כוון ב תשעים מעלות. השבירה ברורה וחדה נכון ? תסתכל בגב הסלון שלך בבית, בפנות שלו, הספוג/הבד יוצר שבירה מרוככת יותר, טפה מעוגלת, אין שפיץ חד. בשני המקרים זו זוית אך לכל זוית יש אופי משלה. זה נכון גם לגבי האחרים. גם אני משחק באולינג. אריק.

ליטן א

New member
לגבי ה-צ.

שורה 3 - "נגמרו התירוצים". ותודה על ההערות. ותודה למכבי, שהראו שהם לא מסוגלים לנצח קבוצת טירונים מנתניה, אבל כן מסוגלים לבעוט כדור לכל מקום אפשרי - המשקוף, השוער, הפינה הימנית של השער, הפינה השמאלית העליונה של השער.. רק לא לתוך השער.. השוער של נתניה, לספסל של מכבי תל אביב - ומיד. מזל שיש דוגמאות ממנצ´סטר ומריאל שמראות שאפשר לסגור פערים בצמרת של 11 ושל 13 נקודות..

yelly

New member
מה שאני קלטתי הוא

האות ע´ אז אני זורקת ניחוש פרוע שהמיניות זה חלק חשוב בחיים שלך

shonshon5

New member
גודדד מוררררנננניגג.... טאשה! ../images/Emo9.gif

וואו! כאילו - זו התגובה הספונטנית ממבט ראשון. זה כתב? זה ציור! או טו טו מתקרב לערבסקה! ועל מנת לחוות דעתי עליו, בתור הוגה, יוזם ומנהיג של תנועת "גרפולוגיה אינטואיטיבית בא"י" אני עכשיו מדפיס את הכתב-יד המרתק הזה ועם כוס הקפה הבאה עלינו לטובה אתענג עליו ממושכות. במיוחד שיש בו הקדשה אישית.. הוסמקתי ונפעמה נפשי!
אבי

shonshon5

New member
גם אני אגיב לליטן, אבל בבאולינג...

ועד שיערך טורניר הפורום, נא פרטי ונמקי, הבהירי ופרשי, את המשפט המגלה טפח ומסתיר טפחיים: "אתה יש לך סטארט אפ מטורף". כי הקטע הזה מזכיר לי נשכחות מימי היותי מדריך בתנועה, כשיצאנו לעזור לקיבוץ דפנה בקטיף תפוחים ואגסים, ובלילות... ובלילות.. כשעולות המנגינות.. איי.. איזה סטארט אפ מוטרף זה היה..! אבי, יועץ רה"מ לפיתוח גוף.

tash

New member
אביהו.........בוקר מצויין

כמעט ושוב קיבלת אימייל מצוקה, אבל די הגיע הזמן ללמוד לעבוד על המכונה הזו......

shonshon5

New member
טאש... הייתי משוכנע שהקטע הטכני

הפעוט הזה לא יהווה מכשול. במיוחד למי שמתרוצצת במגפי עקב גבוהים בין הטיפות..
אבי, יועץ רה"מ לנערות במצוקה.

היי שושנשון אבי פונפון

אתה רוצה שאני ימות מגעגועים ? רק תגיד... כבר נמס השלג בהרי הגליל ואני מתה להעביר לכם את כתב ידי היפיפה לפה אבל אין לי סורק מה עושים? מתפרזטים על איזה שכן? וכשכותבים דוגמת כתב יד צריך זורם ומהיר או לכתוב לאט ויפה? אבי - היועץ לענייני תוססים תבוא להשקות אותנו באמנות קצת ממימיך המרווים אין זמן המגאלומן אוטוטו דוחף את המדינה שלנו למלחמה מה אומרים על כך בכתובים? מישהו פה ראה כתב יד של נוטרדמוס?

למעלה