כתב ידי לרשותכם

על קצה המזלג

את ללא ספק אינטליגנטית, עם יכולת לימודית אקדמית טובה, רגישה מאד, עם עולם פנימי עשיר, זיקה למלים, לחוויות, לרגשות. אנשים ועולמם מעניינים אותך מאד, ובכלל כל מה שקשור לפסיכולוגיה ולהבנה של רגשות, בין אם באמצעות הפסיכולוגיה, האמנות או הספרות. הכתבים השונים אכן אינם קוהרנטיים די הצורך ביחס למצופה בגילך, גם אם לוקחים בחשבון את נסיבות הכתיבה השונות. אפשר לראות כאן את החיפוש העצמי שלך, את החיטוט העצמי, את תחושת הבלבול וההתחבטות הפנימית של בחורה ברוכת כשרונות, שמרגישה שאינה מצליחה לממש את עצמה ולתעל את האנרגיות שלה לכיוון ברור. גם נושא הזוגיות מעט סבוך, ואני חושב ששמעון קצת הגזים, כשתיאר אותך כאשה האידאלית (עם קורטוב של ציניות כמובן). הציפיות שלך מקשרים זוגיים הן גדולות מאד. את מחפשת שם אינטימיות, בטחון, חברות, וקל מאד לאכזב אותך. יש אצלך את הצד המחפש לרצות, לעתים על חשבון המקום שלך בתוך הקשר, אבל גם את הצד החששני, הנפגע בקלות, שאינו ממהר לתת אימון. קשה לך להיות באמת ספונטנית ואותנטית בתוך הקשר, ואת מרגישה את הזיוף ומרגישה רע בגלל זה, לפעמים אפילו צורך דוחק לברוח מן הקשר במקום להתמודד עם הנקודות המציקות. יש לך ללא ספק כוחות וכח רצון, אבל הם לא עקביים ולא מגובשים לעת עתה במידה מספקת. וכמו שאודי כותב, רק רשמים.

כי19

New member
שייקה אבחנת יפה. אבל כמה נקודות שכתבת לא

הבנתי?! כתבת "זיקה למלים, לחוויות, לרגשות." לאיזה מילים יש לה זיקה? לכל אדם בעולם יש זיקה לחוויות, השאלה לאיזה סוג של חוויות? מה זה זיקה לרגשות? ראית פעם אדם שאין לו רגשות? אשמח אם תבהיר לי מה כוונתך במילים הכלליות האלה.

כמו יהודי טוב, אענה לך בשאלה

אם אתה מכיר את יונג, אתה בודאי יודע שיש טיפוס רגש, חישה, חשיבה ואינטואיציה: מה, ראית אדם שאין לו אחד מן הדברים הללו?

riki t

New member
'ניגודי כיוון 'זה הדבר הראשון שעולה לי לראש

כשאני מביטה בכתב הזה, אפשר לראות את זה בין היתר בשוני בין האותיות העגולות המלאות (למשל פ' 'לפורום'- שורה עליונה)לבין האותיות השלדיות המחודדות (למשל ת' 'תפוז' - באותה שורה), הפרשנות לתופעה מאוד מעניינת (הודות להסברים ולמודעות לתופעה שהוצגו ע"י אודי בעבר בכתבים אחרים) ואמורה להצביע על קונפליקטים בין 'ימין' 'לשמאל' ולשקף נסיונות התמודדות לקראת תק' מעבר כלשהי בחיים , ושוב- מהתרשמות מהירה ולא מחייבת.

riki t

New member
אפשר לראות את זה גם כאשר משווים בין האותיות

עצמם, ניתן לראות כיצד האות מופיעה פעם אחת בצורתה המלאה, העגולה , כשהאות לוקחת ימינה בקו הפותח ושומרת על העגלוליות וגם מיימת בשמאל בעגלוליות, ומאידך- כאשר אותה אות במילה אחרת מופיע באופן שלדי יותר, זווייתי יותר , גם בפנייה ימינה וגם לראות את חידודיות האות לכיוון שמאל. ניתן לגשת לזה גם מכיוון שונה - כזווית תחליף לקער/קמר ועוד.

אכן כתב מעניין

המון איכויות וגם לא מעט מתחים ולחצים, לי הוא משדר אפילו מצוקה מסוימת ומבוי סתום, כדוגמת מי שלמרות כל מאמציה המושקעים והכנים לאינטגראציה נקטה גישות שגויות שגרמו להתרחקות וקלקולים מיותרים ביחסי אנוש. לא מן הנמנע שמגבעת של יועצת, מגשרת, מסייעת, פסיכולוגית הולמת אותה ומספקת חלקית, מהבחינה הזו שהיא יודעת טוב יותר לעבד ולארגן את המידע על מנת לכוון ולייעץ לאחרים איך נכון לנהוג, מאשר להתנהל ברגישות ותבונה מספקת בחייה שלה. פה ושם קצת יודעת טוב יותר מאחרים היכן מצוי האור בקצה המנהרה וחורה לה שהם מתעקשים לא להתנהג בהיגיון, אבל זה נושא אחר. אני חושב שהגדרה שנתנה כאן בזמנו למישהו הולמת כאן: מצד אחד היא מייצגת בעיני אחדים חוסן, אופי, גאוה, עקרונות וגם דעתנות, מצד שני חלשה פגיעה וזקוקה הרבה יותר ממה שהיא מוכנה להודות לתמיכה ואוזן קשבת אמיתית. כמובן, רשמים בלבד ומראש התנצלות על משגה ופגיעה.

למעלה