כתב חידה

ofribecker

New member
כתב חידה

מי הדמות מעולם הפוטבול מאחורי כתב החידה הבא: "באתי ממדינת אינדיאנה כשעוד לא הייתי אינדיאני, בדרך עברתי אצל שולה ששלחה אותי לקנדה, כשסוף סוף התנחלתי בדיר החזירים כשניקסון התפטר זרקו לי אותו המספר כמו של החידה הקודמת. המסירות שלי היו לאמנות, ומאוד האמנתי בג'יי. אר. (בטח שלא יואינג, אם תחשבו מאיפה הוא בא ומאיפה אני) וגם כשכבר לא יכולתי יותר, המשכתי להופיע בימי ראשון בערב." במי מדובר? יש הפעם טונה של רמזים לפתור.

FL Marlin

New member
נראה לי שאני יודע

אבל לא הצלחתי לפתור את כל הרמזים: ג'ו טייזמן שיחק באוניברסיטת Notre Dame שנמצאת באינדיאנה לפני שהיה אינדיאני (שיחק בוושינגטון רדסקינס). דיר החזירים = כינוי לרדסקינס טייזמן לבש את מס' 7 על חולצתו, מספרו של ג'ון אלווי, פיתרון החידה הקודמת. ממשיך להופיע בימי ראשון בערב כפרשן של ESPN ב-Sunday night football

FL Marlin

New member
עוד רמז נפתר

טייזמן נבחר ע"י הדולפינס בדראפט של 1971 אבל בחר לא לשחק אצלם והלך לשחק בטורנטו שמשחקת בליגה הקנדית

royfr

New member
כן, רק שמי זה ג'יי אר ?

היה להם את ג'ורג' רוג'רס , ראנינג בק מוכשר מאד.

ofribecker

New member
אז ככה

את הדמות פתרתם - אכן ג'ו ת'ייזמן הגדול. כל הכבוד!!! נוטר דם = מדינת אינדיאנה - נכון! אינדיאני = רדסקינס - נכון! מספר 7 = כמו אלוויי - נכון! עברתי אצל שולה = מיאמי - נכון! קנדה = ליגה קנדית - נכון! יום ראשון בערב = פרשן - נכון! שני רמזים עדיין לא פיצחתם: 1) ג'יי אר זה לא ג'ורג' רוג'רס, נסו שם אחר. 2) מה הכוונה - "המסירות שלי היו לאמנות"? בהצלחה

ofribecker

New member
יפה שלומי!!!

Art = אומנות. ארט מונק היה הרסיבר המועדף על ידידנו ת'ייזמן שאף אמר עליו ש"חייבים להיות במחיצתו (של ארט, ע.ב.) כדי להכיר כמה הוא אדם גדול".

ofribecker

New member
אז ככה

ג'ון ריגינס הוא אכן "ג'יי אר", הראנינג בק הגדול שרץ לצידו של ת'ייזמן. האמירה "לא יואינג, בייחוד אם תסתכלו מאיפה הוא ומאיפה אני" מכוונת ליריבות הגדולה בין הוושינגטון רדסקינס לדאלאס קאובויס שבערה בימיו של ת'ייזמן. דבר קטן נוסף שלא אמרתם - "כשניקסון התפטר" הכוונה כמובן לשנת 1974 - שנת הגעתו של ת'ייזמן לרדסקינס. ו"דיר החזירים" אם לא עניתי - אז נכון - "הוגס" או חזירים בעברית זהו כינויים של הרדסקינס, וזה כבר נדון בעבר הלא רחוק בפורום הזה.

למעלה