כתב היד של מתעניין

shamon51

New member
כתב היד של מתעניין

הוספתי כמה קווים באדום לאבחון קווי הבסיס של שהורות וזווית הכתיבה

תודה רבה לשמעון. מאד אשמח

לקבל חוות דעת בנוגע לכתבי היד. כל רושם יתקבל בברכה. תודה ויום מצוין

shamon51

New member
רשמים

=== מתעניין 18 === אידיאליסט שמאמין במוסר ובכבוד ומוכן להקריב/להקדיש הרבה ל"מטרה" נכונה (בעיניו). מחשבה מהירה ואינטואיציה חזק אבל חוסר הקפדה על פרטים. יצירתיות, מקוריות מצב רוח משתנה תדיר (זווית הכתב, קו השורות)
תוצאה של הגיל והמצב (פרידה מהחברה) לעיתים מתקשה לקבל החלטות. === סימנים === "מ" קערה מצד ימין למטה וסילסול משמאל זווית הכתיבה משתנה מחדה לקהה לעיתים באותב מילה (למשל "וגם") קו הבסיס של השורה ישר-עולה-ישר או ישר-יורד-בסוף קו גלי מתחת לכותרת של "שלום רב פורום ..." במילה "לאחר" חסרה ה"ר" "נפרדתי עם החברה" במקום "מהחברה" "תודה רבה הכל הלב" - קו בסיס קשת קמורה INFP

תגובה מפורטת

ראשית, תודה רבה! למען האמת - מלים כזהב, באמת הכל נכון. אידאליסט ומוכן להקריב את עצמי - לא חשבתי על זה בצורה הזו אף פעם אך אני מוכרח להגיד שאני יותר ממסכים. מחשבה מהירה - אולי הכוונה לכך שאני קופץ בין מחשבה למחשבה ? אינטואיציה חזקה - מאז ומתמיד סמכתי רבות עליה ולרוב - צדקתי. חוסר הקפדה על פרטים - שמתי לב לכך כאשר עבדתי במשרה מסויימת - מסכים. יצירתיות ומקוריות - אינני חושב שאני בעל סמכות להגדיר את עצמי ככזה, אבל יש משהו בהחלט. מצב רוח משתנה בתדירות - מאד נכון בעיקר בתקופה האחרונה, פעם זה לא היה כך, אך היום אני יותר ממסכים איתך לגבי זה. לסיכום - אני מאד מסכים איתך ולא מצאתי אף פרט שולי. אשמח מאד אם תאמר לי כיצד אני משתלב בחברה (בתור צופה/פעיל יותר), האם קיימות אצלי תכונות מנהיגות והאם יש לי משמעת עצמית. שוב, תודה רבה לך שמעון!

shamon51

New member
לשאלתך ...

מנהיגות - לא נראה שהאופי שלך מתאים לפיקוד "נחרץ" אתה יותר נוטה לגלגל החלטות ולהתחבט בהם יש לך את היכולת לתת שאר רוח / השראה לאנשים אבל פיקוד בצבא דורש החלטות מהירות ועקשנות מטופשת (לעיתים...) וזה .. לא כל כך מתאים

תגובה

הייתי מגדיר את עצמי כעקשן לא קטן, אולם כנראה בהחלטות כאלו אני פחות עקבי ומהיר החלטה. אני מבין אותך, בכללי אני בתקופה לא קלה של שינויים בעצמי, ואני מקווה לעבוד על מספר תכונות שהייתי רוצה לשפרן. תודה רבה רבה לך, באמת! אם יש חוות דעת נוספות - אשמח מאד לשמוע אותן. תודה!

גם זו אינטואיציה

ידידינו החביב והמורכב מאשר את קיומה של האינטואיציה, שעליה סמך ולרוב צדק ונשאלת השאלה באיזו אינטואיציה מדובר ? אני מניח שהוא מתכוון לכך שהוא זיהה ב "אינטואיציה" כל מיני סימנים מוקדמים ובאוויר שבישרו לו את בוא האביב/ימי סגריר מתקרבים, ואכן, ימים הוכיחו שנבואתו התגשמה, שהוא צדק. מצד שני מי ערב לנו שהוא לא ראה סימנים מהרהורי לבו? מתוך דעה קדומה? מתוך דימיון? מתוך ייחול נסתר להתממשות תרחיש מסוים וכאשר זה התממש זקף לעצמו הישג אינטואיטיבי? הסיפור מתחיל כאשר האנטנה מכוונת לקלוט רק תדר מסוים מאד של תשדורות, לא קולט באותה רגישות וערנות תשדורות אחרות, אך לא מודע לסלקטיביות של המשדר שלו. כגון: זה שרואה בעיקר את המעלות/החסרונות ומעביר דיווח כאילו מאוזן, או למעשה מוטה לטובת המעלות/החסרונות. הנה, קחו למשל אדם שהיה שר חוץ עד לא מזמן, שסבור שאין ראוי ממנו להיות ראש ממשלה, ושגם סבור בסתרי לבו שהמועמד הנבחר איננו ראוי ומוצלח, ולו הוא היה מוביל.. הכול היה נראה אחרת. בעוד כחודש, כאשר תבוסתו של המפגר בסקרים תיתמש הוא יביט מחויך לכל עבר ויאמר: לא הופתעתי - צפיתי זאת לפני כולם - קראתי את המפה וידעתי שחבל"ז. מנגנון הנפש עושה תחבולה ובמקום להכיר בעובדה שקשה לו להעריך ולפרגן למתחרהו והוא מייחל בסתרי לבו לכשלונו ולא נרתם במלוא כוחו לעזרתו ( את זה כמובן יכחיש ) הוא נאחז בתוצאות האמת - העם קבע שההוא לא ראוי ואישש את מה שהעריך מזמן, לפני אחרים, ואילו לעצמו הוא זוקף אינטואיציה מופלאה וכושר ניבוי. שילובי אינטואיציה בזווית כתיבה קהה, בכתבי יד עתירי שסעים וקמרונים עשויים לרמוז לנו על נוכחותה של אינטואיציה מורכבת יותר.

מאד מעניין

טוב סוף סוף לדעת הסבר הגיוני על הנושא. האם הינך מאמין שיש לי אינטואיציה מורכבת ?

אני סבור שלך יש אינטואיציה מורכבת.

ואם נלך על חלוקה גסה הרי לבעלי אינטואיציה "פשוטה" אנטנות רגישות שקולטות ומשדרות את האיתותים הנקלטים כפי שהם ובלי שזה מתחבר בדרך כלשהי לאישיות ולמיטען של הקולט, ואילו אצל בעלי אינטואיציה "המורכבת" האיתותים עוברים דרך מסלול צנרת מפותל ומעבד מזון שמתבלים את המידע בטעמים ייחודיים ורק אז אלה נקלטים ומשודרים. הנה דוגמא נוספת: גברת שעברה ניצול מיני מסתכלת על הגברים הרלוונטיים במשקפיים שונות משל חברתה שלא עברה חוויה דומה. הראשונה מחפשת סימנים מתוך חשש לתרחיש נוסף ולכן קולטת ביתר עוצמה איתותים בהקשרים אלה, במקרה א' כאשר מתברר שזה פרי דמיונה היא מחייכת לנוכח חשדנותה ואילו במקרה ב' כאשר התברר שהנ"ל הוא באמת "כזה" היא זוקפת לעצמה אינטואיציה, בבחינת "קלטה אותו".

הערה קטנה לנושא

מה שכתבתי איננו פרי מחשבה מעמיקה בנושא זה אלא הגיגים לרגע שעלו בראשי, אז לא להתייחס לכך כאל משנה סדורה כלשהי. גם ההגדרות שנתתי לאינטואיציה נועדו יותר לשיחה בינינו מאשר לעשות סדר בנושא של "אינטואיציה".

למעלה