כתב היד שלי

maoritzios

New member
כתב היד שלי

שלום לכולם, אודה לכם אם תוכלו לנתח את כתב היד שלי, עליו אני מקבל הערות רבות. אני סטודנט בן 24 הכותב ביד ימין. תודה, מאור.

TIME4U

New member
הכתב שלך מעניין!

ככה מהתבוננות מהירה, יש איזה שהיא תמונה של היסתחפות קדימה כשהקו המנחה באישיותך זו הרגשה אינטואיטבית שמובילה אותך הלאה ואתה מחליט ללכת עם זה עד הסוף מבלי להאחז אפילו בשביב קטן של טיפת עובדתיות בדוקה , וכך נסחף קדימה והלאה מבלי לתת את הדעת לסדר, שיטתיות, יסודיות , מבלי לנסות לקשור בין הקצוות כמו שצריך, וע"כ נתקל לא מעט באי-אלו כעסים כלפי הסביבה וכלפי המטרות שהצבת לעצמך, מעבר לזה ניכרת הליכה נגד המוסכמות.

אכן כתב מעניין

כדאי לתת את הדעת למאפיינים רבים של פוטנציה ז', שאינם קשורים לכתיבה המזורזת.

maoritzios

New member
אפשר לקבל הסבר קצר לגבי פוטנציה ז?

מצטער, אבל אינני מבין מה זה בדיוק אומר.

הי ריקי, אתה מתחילה לראות את מה

שצריך. אפשר להתחיל מהסוף: תוכלי לראות בכמה מקומות תפיחות מוגזמת באיזור העליון ( ולא רק שם ) למשל: באותיות ל' שורה 15 "של" שורה 2 "ושלוו" שורה 3 "שלושים" ( קצת פחות ) שורה 21 "לא". אחרים רבים מהם בעיצוב מסוגנן, קשתי אמנם, אך מסתיר בתוך הקשת לחץ צדדי, ניגודי הגוונים על אף שמדובר בתצלום מסיעים לנו אבל גם מיומנות העין ממלאת תפקיד. אומרת התפיחות: כשל תיאום ציפיות הדדי. אולי נסביר לרגע שלא יחשבו שזה פענוח יש מאין. במקורה התפיחות היא קיזוז של חסר נתון, שיפור אמיתי/חיצוני של נתון אופי שנתפס כמגרעת, כמפריע, ובדרכים מגוונות. התפיחות גם מעלימה או מעמעמת בדימוי העצמי של המתפיח משעור המגרעת או בכלל מנוכחותה. אז מה קורה כאן, האיש עצמו מתוך שכנוע עצמי מרגיש שהוא "בסדר", "די בסדר" אולי "לא כל כך בסדר" אך יש שותפים לאשמה או שכולם כאלה ובעצם מוצא הצדקות לעצמו. הסביבה, מזהה את החסרון במינון מודגש, מפריע, צורם מכפי שהאיש מוכן להודות. ועכשיו, שנים לטנגו, מבחינת הסביבה הוא אכזב, הכעיס, הפר וכד' ואילו מנקודת מבטו יש לכך הצדקות, דעתו שונה, מבחינתו היה בסדר, חצי בסדר...ולכן כל צד מתכנס בדרגה כזו או אחרת בעמדתו. כמובן שהצד השני זה משהו מופשט כאן והכוונה לאותה חברה שחסרונות כגון אלה שככבו אצלו מפריעה לה, ובצדק. האיזור והכוון מסיעים לה למקד את אפשרויות הקונפליקט. הקושי באבחון נעוץ בכך שהנך נדרשת לזהות מבעד לתפיחות את האלמנטים שחוללו אותה, לפעמים הכתב מסגיר זאת במרומז, לפעמים אין עדויות לכך ( סדירות צורנית ). תמיד יפה גם להתרשם איך לתופעה נתונה מצטרפים עוד ועוד תופעות, כך למשל התפיחות היא בעצם "קישוט", היא גם נפח גדול, היא גם מדגישה לפני השאר את הצורה - יש בה מנגנוני הפנמה ( במקרה זה, הכותב מפנים לכאורה את מה שאיננו מסוגל להפנים, או מסתגל/מעכל לכאורה את מה שקשה לו לעיכול. כל מרכיב כזה תורם את זווית ראייתו. בהמשך, ניתן לדלג על כמה זוויות ראיה שכן 'בגדול' הן מוליכות לאותו מקום.

TIME4U

New member
הנושא של התפיחות , הפיצוי והקישוט

זה נושא שקצת קשה לי להיכנס/להתרכז בו כרגע , אני חושבת שכדאי שאחכה עם זה קצת עד שאגיע ללמוד את זה כמו שצריך ומעדיפה לא לנסות אם זה לא על בטוח, אנסה אח"כ להתרכז שוב בסימנים ולהתרשם ולראות איך מסתכלת על זה מהסימנים שלבינתיים כן שולטת בהם (וכן קראתי לפחות 3 פעמים את מה שהסברתי לי ועדיין קשה לי להינעל על זה טוב, יגיע בסוף...). תודותתתתתתתת על ההסבר האדיב.

TIME4U

New member
אתה בסדר אודי

לא טעית בכלום, אתה יודע שאחזור לקרוא ולהפנים את החומר שכתבת כאן בשלב בו אהיה בשלה יותר בשבילו , בדיוק כפי שהיום אני נהנית שוב ושוב לנבור בהיסטוריית הפורום ותמיד מוצאת הרים וגבעות של חומר שבשלבים קודמים לא יכולתי להבין.

למעלה