כתב הגנה

מידע

New member
כתב הגנה

נשארו לי יומיים כדי להגיש כתב הגנה מה עלי לעשות נתבעתי אישית כמנהל חברה שניהלתי בעבר שנסגרה ובמסגרת החוק החדש עורכי הדין מבקשים לחבר את מנהל החברה לחברה (למה לא) איך אפשר לבקש דחיה לכתב הגנה איך אפשר להגיש כתב הגנה לבד מהי הפרוצדורה תודה

זהירות!!! ../images/Emo104.gif

גם ע"פ פקודת החברות, וגם על פי חוק החברות החדש, ניתן היה לתבוע מנהל חברה בפירוק שנוהלה בתרמית (אני לא אומר שהחברה שניהלת נוהלה כך, אלא שזו עילה). העניין חמור במיוחד לאור המשמעות הפלילית. בלי שאדע את יתר הפרטים, כל מה שאני יכול לומר הוא : פנה היום לעו"ד!! אל תחשוב אפילו לנסות להתגונן בעצמך.

מידע

New member
תוספת

אני מבקש להתגונן בעצמי מכיוון שמצבי הכספי לא מאפשר לי לקחת עו"ד בנוסף התביעה היא על סך נמוך של כ11000 ש"ח שעורכי דין לא אוהבים לשחק עם סכומים כאלה ולגבי היום זה סכום גבוה בנוסף התביעה לטעמי לא צודקת תודה על ההערות

אוי...../images/Emo104.gif

התביעה לטעמי לא צודקת..... ציפי - אולי תפתחי לוח של famous last words או "משפטי פתיחה להרשעה"?

ציפי ג

New member
אבל הגענו כבר למסקנה

שהלוחות לא בשימוש. תזכורת - ניתן להשתמש בלוחות לצוך פרבום לפי כללי הלשכה

igalgolan

New member
בקשת אורכה

בדרך כלל בקשה להארכת מועד המוגשת לפני תום המועד מתקבלת באהדה. הכנס עוד מחר בבוקר בקשה להארכת המועד להגשת כתב הגנה לבית המשפט אליו צריך היית להגיש את כתב ההגנה. פרט בבקשה מדוע האחור (קשיים בהכנת כתב הגנה ללא עורך דין, קשיים באיסוף מסמכים, וכדומה). בנתיים במקביל נסה לקבל עזרה באחד המקומות העוזרים בייצוג משפטי להכנת כתב ההגנה. אי אפשר לתת עצות על איך להכין כתב הגנה מבלי לראות את כתב התביעה. יגאל גולן

מידע

New member
התנצלות ותודות

עמנואל אני מצטער על הניסוחים הלא משפטיים יגאל גולן תודה על העיצה רשמתי אותך לטובה לכשיגיעו ימים טובים יותר

אין על מה להתנצל...../images/Emo104.gif

ההערה שלי נרשמה כאזהרה - הרבה אנשים יוצאים למאבק בלי גיבוי מקצועי ומסתפקים בתחושת הצדק.

shaio

New member
סיוע משפטי

אם מצבך הכלכלי קשה במידה ניכרת, ניתן לקבל מינוי של עורך דין מטעם המדינה בלשכות לסיוע משפטי של משרד המשפטים. מכל מקום, אל תזניח את הגשת הבקשה הדחופה לדחיית המועד.

אני בכלל לא בטוח.. ../images/Emo104.gif

האם באמת כדאי להזדרז עם בקשת הדחיה? אני לא בטוח. אם תוגש הבקשה, ייתכן שיתייחסו אליה בחיוב והיא תתקבל, ומצד שני, ייתכן וביהמ"ש יקבע שהיה מספיק זמן לכך וידחה את הבקשה. אם הבקשה תדחה, יוכל הצד שכנגד לפנות מיד בבקשה לקבלת פס"ד. לעומת זאת, אם נעשית פניה מיידית לעו"ד, ללא הגשת בקשת דחיה, אין סיבה שלא יוגש כתב הגנה תוך זמן קצר. אני לא מכיר שופט שלא יסכים לקבל כתב הגנה בגלל איחור של כמה ימים. ההבדל בין המצבים הוא, שבהגשת הבקשה, יש צורך בהתערבות אקטיבית של השופט כדי להגיש את כתב ההגנה, ואילו בדרך השניה כתב ההגנה ייכנס לתיק ללא כל צורך בפעולה מצד השופט. מעבר לכך - גם אם הצד השני יגיש התנגדות כשכתב ההגנה כבר נמצא בפני השופט, לא רק שהתנגדות כזו תדחה, אלא שיהיה בה כדי לרמוז לשופט שאכן התובע חושש מכתב ההגנה.

shaio

New member
היש בימ"ש שידחה בקשה להארכת מועד

להגשת כתב הגנה? ואגב, הצד השני אינו יכול להתנגד להכנסת כתב הגנה שהוכנס בטרם הגיעה לכדי דיון בקשת התובע למתן פס"ד בהעדר הגנה (הלכת עינצ´י ובנותיה). ועוד הערה: כבר נתקלתי במצב שבו מחמת חוסר זמן הוגש "כתב הגנה פורמלי" (כפי שהוכתר) ובו יש פשוט הכחשה של כתב התביעה, סעיף לסעיף, תוך ציון שהדבר נעשה בטרם נמצא עורך-דין ותוך כוונה לבקש את רשות בית המשפט לתקן את כתב ההגנה בעתיד לכשיימצא כזה. ספק אם יש לזה תוקף לפי התקנות, והדבר גם עלול לגרום לנזק, אבל בנסיבות מסוימות זה יותר מכלום.

נו, אז ממה נפשך ../images/Emo104.gif

אם התובע אינו יכול להתנגד עד שבקשתו למתן פס"ד מגיעה לדיון - בוודאי שאין טעם להזדרז ולהגיש בקשה להארכת מועד. ואם התובע יכול להתנגד - לא כדאי להגיש בקשה כזו. אבל מעבר לכך - יש לנו שתי דרכי פעולה. בדרך הפעולה שלך, במקרה הטוב ביהמ"ש מקבל את הבקשה להארכת מועד, ואז הנתבע יוכל להגיש כתב הגנה מאוחר. במקרה הגרוע (גם אם הסיכןי נמוך ביותר), הבקשה תדחה - והוא עלול להפסיד במשפט. בדרך שאני הצעתי, במקרה הטוב כתב ההגנה יתקבל בשקט (ועד כאן התוצאה זהה לדרך הפעולה שלך) ואילו במקרה הגרוע, הנתבע לכל היותר יספוג גערה מהשופט. אז גם על בסיס worst case scenario, לא הייתי מגיש בקשה.

melly1

New member
שתי נקודות

1. השאלה היא גם מה סוג התביעה. למשל בתביעת נזיקין ניתן לתבוע מנהל אך ורק אם הוא עצמו לקח חלק בעוולה ושאלת המרמה אינה רלוונטית. כאשר שאלת המרמה מועלתי גם אז קשה להניח שיגידו שבסכום כזה ידעו שחברה לא תעמוד בהתחייבות. 2. מהיכן האדון בארץ. ייתכן שאחת הנפשות הטובות כאן תוכל לסייע.

שתי הסתייגויות לנקודה אחת../images/Emo104.gif

1. בתביעת נזיקין, אפשר לתבוע גם בעולת רשלנות, ואז ההגדרה "לקח חלק בעוולה" הופכת להיות מאד רחבה. 2. לעניין חברה המתנהלת בתרמית, אין חשיבות לשאלה אם היה בתרמית כדי לפגוע את יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה. להיפך, פעמים רבות התרמית נעשית כשכבר ידוע שהחברה עומדת להתמוטט.

shaio

New member
אני לא מסכים

מדובר בהימור. דרך המלך - הגשת בקשה לארכה, ולא ענית על שאלתי, האם יש שופט שלום שידחה אותה בנסיבות אלה. אי-הגשת בקשה היא הימור על "חריצותו" של התובע. אתמול כמדומני היה היום האחרון להגשת כתב ההגנה. ביום ראשון, משהכתב לא יתקבל בדואר אצל עורך הדין, ותזכורת תקפוץ במחשבהּ של המזכירה, ירים עורך הדין טלפון למזכירות, ואז יאוץ לקבל את פסק הדין בהעדר הגנה בו-ביום, ללא דיון אפילו. אז נכון שזה אומר שאפשר להגיש את כתב ההגנה (אגב, ללא כל גערה) כל עוד התובע ישן, אבל לתובע יש זכות להתעורר מתי שהוא רוצה ולקבל את כל הקופה, וזאת בתביעה שכפי שאתה רואה מהצעת הפשרה היא אולי לא מאוד חזקה. על זה לסמוך?

אי הסכמה ../images/Emo104.gif

אי הסכמה היא לגיטימית
ובאשר להודעתך: ההימור הוא דוקא בדרך המלך - האם להמר על כך שהשופט יקבל את הבקשה? האם השופט לא יקבע שהיה לנתבע די זמן להגשת כתב הגנה? נכון שמרבית הסיכויים הם שהבקשה תתקבל, אבל התוצאות במקרה שהיא תדחה (וגם אם הסיכוי קטן) קשות מאד. לעומת זאת, אם הנתבע לא מגיש בקשה, אלא אכן פונה לעו"ד שמתחיל לעבוד על כתב ההגנה, אין שום סיבה שכתב ההגנה לא יוגש עוד לפני שבקשת עוה"ד של התובע תונח על שולחנו של השופט (גם אתה מסכים שזה לא יקרה לפני יום ב´...)

מידע

New member
כתב הגנה

לאחר קריאת העיצות הטובות היגשתי כתב הגנה בבית משפט לבד במקביל בצורה מוזרה קבלתי מהחברה התובעת הצעה לפשרה בסכום נמוך של 4500 ש"ח האם הצעת הפשרה מצביעה על אי ביטחונם בתביעה האם כדאי לקבל אותה (למרות שאני משוכנע בצידקתי)כדי להוריד מעלי נטל וכדי להמשיך קדימה או לעמוד על דעתי (הם מוכנים לתשלומים) מוזר לא? תודה לכולם

מה דעתך? ../images/Emo104.gif

לא הצגת את כתב התביעה, ואיננו מכירים את חומר הראיות. איך נוכל לתת לך תשובה? אם לדעתך תזכה במשפט, ויש לך אפשרות לנהל משפט - אל תתפשר.

למעלה