כתבתי מדריך חדש - D3DRM

freak2100

New member
בזבוז.

למה שמישהו ירצה לעשות משחק בVB6? זאת שפה גם לא יעילה וגם לא נוחה.

freak2100

New member
כשאורן מגיע עם איזה פסקל מחודשת,

אומרים לו שפסקל זאת שפה מתה. אבל אי אפשר להגיד שזאת שפה לא יעילה, חוץ מזה שזאת שפה שהיא OOP. לכתוב משחק בשפה שאינה OOP זה בזבוז זמן (ומאמץ) כל כך גדול, שעדיף לכתוב אותו בשפה שהיא כן OOP אבל להתחיל לכתוב את כל המנוע מחדש מרמת הפיקסל במקום להשתמש בopenGL\DirectX וכו' - זה הרבה יותר פשוט.

freak2100

New member
גם C תומכת בעצמים

בצורה גרועה, עילגת ולא נוחה, אבל תומכת. מה שעושים בC++ בארבע שורות קוד אתה צריך לעשות בC בארבעים, ואתה צריך כמובן להפעיל את הקונסטרקטור והדיסטרקטור בצורה מפורשת, אין לך הורשה, אין לך פונקציות וירטואליות (שזה מובן כי אין לך הורשה, בעצם)... זה שאפשר להגדיר מבנה נתונים לא הופך את השפה לOOP. זה שיש כל מני התחכמויות זה נחמד, וזה עדיף מלתכנת בלי, אבל זה עדיין בזבוז זמן כשאפשר פשוט לעבור לשפה נורמלית.

DigitalSpirit

New member
OO זה לא עניין משמעותי כל כך

יש שפות שזה בכלל לא באבולוציה שלהן כי הן מוכוונות שיטות הפשטה שונות, אז הסינטקס לא באמת מהותי, אם יש לבנאדם מה לומר הוא ימצא כבר איך לומר את זה אפילו אם זה רק בעזרת האצבע האמצעית הבעיה האמיתית היא ה API שמסביב - VB6 נתנה תמיכה מעולה למסדי נתונים בזמנו וקיצרה את משך הזמן והמורכבות שנדרשה לכתוב תוכנה בחלונות לכמעט אפס ועוד בצורה ויזואלית ונוחה , עכשיו ה API שלה לא מתוחזק וחסרים בה חלקים שמהותיים לטכנולוגיות כיום , תוכנה שעושה חישוב מורכב ב VB6 תוכל לנצל רק ליבה אחת מתוך מחשב של 4 ליבות וזה רק מחמיר עם העניין של התקנים וידאו אודיו לכידה ושאר דברים כמו DX10 וטכנולוגיות תוכנה חדשות שיידרשו כתיבה ידנית מפורשת של Interop כלשהו ובמקום לתת תפוקה ולעשות את העבודה הבנאדם משקיע יותר זמן על ה Work around שיגרום לאספקטים מסויימים בVB6 לעבוד כראוי מול הטכנולוגיות הנוכחיות כאשר הגרסה של VB7 ומעלה יתנו לו להמשיך להשתמש בשפה דומה ואת רוב הדברים שהוא רק חלם עליהם בצורה מובנית הAPI שהבחור מציג הוא כבר מוצג ארכיאולוגי כבר שנים וזה עצוב לראות את הבנאדם משקיע כל כך הרבה זמן ומחשבה על משהו שהוא טכנית מת , כמו אספן מכוניות שמתקן חיפושית מ 63' בעתיד שבו אנשים משתמשים ברחפות ואין כלל כבישים זה נחמד כתחביב אבל הישומים הפרקטיים מוגבלים עד כלות

somebodddy

New member
האמת שVB.NET זה שפה אחרת לגמרי

ולמרות שהרעיון הוא אותו רעיון, המעבר ביניהן הוא לא יותר פשוט מכל מעבר אחר בין שפות תכנות. ללמוד את התחביר החדש זה עוד פשוט יחסית, אבל שינו גם את כל הספריות. לא שזה דבר רע - הספריות של VB6 היו מעשה טלאים - אבל זה לא מקל על מי שרוצה לעבור...

ahillel

New member
התחלתי עם VBNET

עשיתי את זה בVB6 ולא NET מסיבות שלא קשורות לפורום הזה. אבל בכל מקרה, אני לא יודע איך לתכנת OOP. אני מתחיל ללמוד עכשיו מדעי המחשב, אז אני מקווה שאלמד משהו חדש ומועיל. הלימוד יהיה בJAVA.

freak2100

New member
זה נוח,

זה מקצר את הקוד ואת הזמן שלוקח לכתוב אותו, והכי חשוב - זה קל לתחזק ולתקן שגיאות, הרבה יותר מתכנות בשפה שאינה OOPית.

somebodddy

New member
OOP זו גישה,

וגם באסמבלי אפשר ליישם אותה - עם הורשה ופונקציות וירטואליות. בפסקל(מגירסה 5 של טורבו פסקל אאל``ט) ובVB(אין לי מושג ירוק באיזה גירסה זה התחיל, או אם זה היה שם מההתחלה) יש תמיכה של ממש בעצמים כחלק מהשפה, עם הורשה ופונקציות וירטואליות.

freak2100

New member
ברור שאפשר, אבל בשפות רציניות...

זה גם קל לממש את זה. אני לא מכיר את מנגנון העצמים של VB... אני גם לא רואה שום טעם בללמוד עליו, ולכן אני מניח שפה נגמר הדיון בנושא.

adiel666

New member
ראיתי, נראה נחמד מאוד.

השאלה היא כמה זה רלוונטי לימינו... אבל השקעה מבורכת.

למעלה