לכל אחד פתרון שלו
א.
מניעה
לשתות הרבה מים משך כל היום.
ב.
שזיפים יבשים
קונים את אלו ללא גלעין לוקחים 5-6 בתוך כוס מים ומשאירים כל הלילה במקרר, בבוקר שותים (וגם אוכלים את השזיפים הרוויים) וזה אמור לעבוד
ג.
שמן זית
בבוקר לשתות כוסית שמן זית . יש שמן מתוק ויש כזה שחשים צריבה קלה, השני עדיף.
ד.
לאכול הרבה סלט ירקות,
חתוך קטן קטן (צריך סבלנות) -
2-3 עגבניה,
מלפפון מקולף (טוענים שהקליפה בריאה, גם החיידקים שעליה ???,
מלפפון חמוץ,
בצל ירוק,
חצי צנון קטן מגורד בפומפיה דקה,
חצי קולורבי קטן מגורד בפומפיה דקה,
לבבות חסה 3-4 עלים חתוכים קטן קטן (יש דרך מצויינת= במספריים) ,
המון שמן זית ביד נדיבה,
מיץ לימון אמיתי (יש בקבוקוני פלסטיק צהובים "סיציליה" תוצרת שוויץ (0 מיליגרם נתרן), זהירות מחיקויים אחרים, בערך חצי כוס,
חומץ של אוסם עם התווית האדומה (20 מיליגרם נתרן) בערך חצי כוס.
בעונה אפשר להוסיף חצי אבוקדו
מכינים אחה"צ , מערבבים היטב, למקרר לפחות לחצי שעה (בחורף 10 דקות) .
לי זה מספיק לארוחת ערב וארוחת בוקר
ה.
מוצרי חלב
לאשתי עוזר מאוד מעדן ג'לי של תנובה, הטעם לא חשוב
כנראה שבג'לי יש איזה מרכיב שתומך ביצירה.
ו.
גרעיני תירס - שעועית
קונים תירס ללא מלח (עם מלח 370 מ"ג נתרן, בלי מלח -180 מ"ג נתרן) הטעם אותו טעם טוב בעיקר לבעלי שיניים תותבות, כי אז לא נטחנת כל קליפת הגרגרים מה שיוצר תוצרת מאווררת יותר .
גרגירי שעועית לבנה במיץ עגבניות, יוצרים גזים שמי שגם שותה הרבה מים (!) זה עוזר.