כתבתי את זה...

Mysteriousss

New member
כתבתי את זה...

בפורום "אהבה בגיל ההתבגרות" אבל נראה לי שפה זה המקום המתאים... אני מרגישה צורך עז לכתוב. אני לא יודעת למה אבל בזמן האחרון יש לי כאלה רגשי נחיתות, רגשות מגעילים, תחושת כישלון מעצמי... לא כל כך בא לי להיפגש עם חברים שלי אבל מצד שני אני לא יכולה לדמיין את עצמי בלעדיהם, למרות שאני יודעת שהשתנינו ושהאופי של כל אחד ואחת לא כל כך מתחברים אליי (כמובן שכל אחד בצורה שונה ויש כאלה שהמצב איתם לא ככה...). במשך רוב החיים שלי שמעתי מהאנשים שסובבים אותי, שאוהבים אותי, וגם לפעמים מחלק שלא כל כך מכירים אותי, לרוב דברים טובים עליי כמו "את מאוד יפה, חמודה, חכמה, קיבלת המון דברים שאנשים אחרים היו רוצים", אבל משום מה אני לא מרגישה ככה. אני שואלת את עצמי "איך זה שאני נמצאת עם אצמי כל היום, כל החיים, יותר מכל אחד אחר, ואני לא חושבת על עצמי את מה שאנשים חושבים עליי. אבל למה?!" יש לי כ-א-ל-ה רגשי נחיתות, שישבו שם עמוק עמוק בלב ופרצו ערב אחד, ומאז לא עוזבים אותי. אתמול אפילו בכיתי, באמצע הרחוב, לא יכולתי להחזיק יותר... אני בוכה עמוק בלב, ולמרות שבאיזהשהו מקום אני מבינה יודעת את הסיבה, אני מרגישה שאני לא יודעת. אני גם לא יודעת להגיד מהי. אני לא יכולה להגיד שרע לי. זאת הרגשה אחרת, שונה, מאשר "רע לי". זאת גם לא הרגשה של בדידות, כי אני יודעת שיש לי אל מי לפנות. ומשום מה גם אין לי ביטחון לדבר עם חברים שלי בטלפון ואפילו באיי סי קיו או במסנג'ר, והרי הם חברים שלי! זה לא אמור להיות ככה! אז למה זה ככה?! אין לי חבר, וחוץ מזה שאני יודעת שבטאכלס אני לא יודעת איך להתנהג אם יהיה לי חבר, אני לא מבינה למה... כן מתחילים איתי, אבל אני גם לא מתחילה, אני נורא מתביישת וגם לא יודעת איך. וכשאני מתחילה, זה במבטים, וכשהוא ניגש לדבר, אין לי מושג איך להמשיך. "פשוט לזרום"....אני בעד רק שאצלי זה לא כל כך עובד כי אני לא יודעת לאיזה כיוון לזרום... ובנוסף, יש לי רגשות מאוד חזקים, וקשר לא ברור עם חבר של אח שלי שהוא גדול ממני ב-5 שנים. אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי ובטוח הוא יודע שאני גם אותו, אבל זה לא יכול להתקיים, לא קשר רומנטי וגם לא הדדי. הוא חבר יותר מדי טוב והוא יודע שאח שלי שונא את הקרבה הזאת, אבל כשאנחנו לבד, ואפילו גם כשאנחנו לא, אנחנו מאושרים יחד. כשאיתו מתחילות בנות אחרות אני רוטחת מזעם וקשה לי להסתיר, וכשאיתי מתחילים בנים, גם הוא רוטח מזעם משום מה... קרו כמה מקרים שהיו סוג של "ניסה לנשק אותי". כאילו הוא רצה לנשק אותי אבל בגלל שהוא לא יכול הוא ניסה לעשות כאילו הוא לא... אתמול במקרה פגשתי אותו ברחוב וזה היה כזה דפוק וכל כך לא במקום ופשוט התחלתי לבכות ברחוב (לא הייתי לבד...). זאת שהייתה איתי אמרה שהוא ראה אותי מרחוק וממש "התלהב" משהו כזה...שראו שהוא שמח...ושהיה נראה כאילו הוא רוצה לנשק אותי. אני רציתי לחבק אותו, כזה חיבוק, אבל...לא יכולתי. בקיצור, אני לא יודעת מה עובר עליי, הראש מסובב והלב בסרטים.

קודם כל, קצת מציק לי עניין הגיל

אם את למשל בת 13-14 (זה לא משתקף ככה מהכתיבה אבל נניח) והוא בן 18-19 אז אני לא אהיה זאת שאומר לך ללכת על זה, אני באופן כללי לא מתה על הפרשי גיל גדולים מדי בגילאים הצעירים כי זה הבדלים מאוד גדולים בניסיון ובתקופה בחיים שכל אחד נמצא בו, אבל ככל שהגיל עולה הפרש של 5 שנים נהיה פחות משמעותי. אז נניח שאת לא ילדונת שנסחפת אחרי בחור מבוגר מדי בשבילה, ואתם באמת אוהבים ומאושרים והדבר היחיד שעומד בפניכם זה אח שלך, אז אולי כדאי כן לקחת את אחיך לשיחה ולהסביר לו שאתם מאוד רוצים להיות ביחד ואולי זה יגרום לו קצת אי נוחות בהתחלה אבל קשה לי להאמין שהוא לא ירצה שאחותו תהיה מאושרת עם מישהו שהוא סומך עליו (הוא מעדיף שתהיי עם מישהו זר?) אני יכולה להבין למה האהבה הלא ממומשת מכאיבה לך, אם יש דרך שכן תוכלו לממש הייתי אומרת שתלכו על זה. אבל אם מסיבות אלו ואחרות לא תוכלו להיות ביחד אז אין לי הרבה מה לייעץ לך חוץ מתשתדלי לתפוס ממנו מרחק כמה שיותר כדי לשכוח ממנו ותאמיני לזה שיום אחד את כן תפגשי מישהו אחר ותתאהבי בו ותהיי מאושרת.

Mysteriousss

New member
האמת שאת בהחלט צודקת...

בעניין הגיל. ההפרשים משמעותיים בגילאים שציינת, ולא היית רחוקה מהאמת. הוא בן 19.5 ואני בת 15. אני מסכימה איתך לגמרי, וזאת אחת הבעיות שיש לי בעניין הזה. אני לא רואה אותו הרבה. פעם בחודשיים אם בכלל, ואפילו יותר (בתקופות מסויימות בכל אופן, כמו עכשיו), כך שגם אם אני רוצה וגם אם לא, אין לי כל כך ברירה אלא לא לראות אותו. אני אוהבת אותו כבר המון המון זמן, אבל בחצי שנה האחרונה ממש התאהבתי בו. אני לא יודעת מה הוא מרגיש אלי. רק דרך אופן הדיבור שלו, התנהגות, מבטים, ובעיקר מעשים. חשוב לי לציין שזה מאוד מוזר לי ו'קשה לי לאכול את זה' שאני עד כדי כך תמימה שהצלחתי להתאהב בבחור שגדול ממני כמעט ב-5 שנים. מה שהכי מוזר לי זה שגם הוא מראה סימנים....אולי אני טועה. מה שאני תמיד שואלת את עצמי, זה שגם אם הוא כן מרגיש כמוני, איך הוא מסוגל לאהוב ילדה. לא אשקר, אני ילדה והוא כבר גבר. ולגבי מה שכתבת על ילדונת שנסחפת אחרי בחור...אני לא. דווקא להיפך, זה מרתיע אותי. עם כל הכבוד, גדול גדול אבל אין לי מה לעשות איתו. רק מאז שממש התקרבנו, באמת נהיה לנו על מה לדבר. זה הכל עניין של זמן. יש בי חלק שרוצה אותו עכשיו, ומצד שני יש בי גם חלק שרוצה לחכות עוד כמה שנים, כשאני אהיה יותר גדולה. יש בו משהו מיוחד שגורם לי להמשיך לאהוב אותו למרות שאנחנו לא מדברים בטלפון, ולמרות שאנחנו מתראים פעם ב..., ולמרות שבכל פעם כשאנחנו נפגשים אנחנו עם אח שלי (מן הסתם....). לא משנה כמה זמן עובר, ואת מי אני פוגשת בדרך, הוא תמיד נשאר אצלי בלב. ואני בטוחה שהוא גם ישאר לעוד הרבה הרבה זמן. נראה לי גם שאח שלי יודע שאני מאוד 'מחבבת' את חבר שלו. אני ואח שלי החברים הכי טובים בעולם. כל הזמן אנחנו ביחד (כשיש לנו זמן פנוי
). אני לא פוחדת לדבר איתו, והוא לא פוחד לדבר איתי. הוא יודע שאני מתגעגעת לחבר שלו כי אני בעצמי אמרתי לו, והוא חייך. אח שלי, חבר שלו ואני ממש חבורה. המון פעמים היינו יוצאים שלושתינו, מבלים...ככה בעצם אני וחבר שלו התקרבנו. מה שהכי מצחיק אותי זה שככל שהזמן עבר ויותר הקרבנו, לפעמים ביציאות שלנו, אני וחבר שלו היינו שנינו ביחד ואח שלי בצד לאיזה כמה רגעים. והיו הרבה רגעים כאלה. אני נורא שקטה בנסיעות, אז תמיד כשהיינו חוזרים הבייתה באוטו, חבר שלו היה מנסה לשמח אותי ולשתף אותי בשיחות. תמיד הוא היה מצחיק אותי ומחייך אליי. חחח לפני המון זמן שאלתי את אח שלי: "אם אני ו...חבר שלך, לא מישהו ספציפי, היינו מתאהבים, מה היה קורה?" הוא ענה: "לא היה קורה!
" חחחחח. חפרתי עוד ועוד עד שבסוף הוא נרגע ואמר לי: "תקשיבי, כל החברים שלי יודעים, בלי שאמרתי להם, שאיתך אין להם סיכוי, ומראש הם לא נכנסים לזה." אני ממש בטוחה שאם הייתי מדברת איתו הוא היה מחרים את חבר שלו ומפסיק לדבר איתי לכמה ימים... אני לא יכולה להאשים אותו, כי אני בדיוק כמוהו. תודה רבה! באמת
ומצטערת שאני כותבת כל כך הרבה חחח.

גם פה את נימצאת

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :] לא משנהה .... תהיה בריאה הכי חשוב יותר מהכל!

ברוכה הבאה אל הפורום../images/Emo39.gif

אני חייבת לציין שהתיאור שלך בהודעה הראשונה שבה את ליבי. את מתארת את רגשי הנחיתות שלך בצורה כל כך אמיתית...ואני רוצה להציע שיש קשר ביניהם לבין התחושות שלך כלפי החבר של אחיך. מצד אחד הוא בלתי מושג, מה שמקל לפתח כלפיו רגשות כי את יודעת שזה קשר שיש הרבה סיבות לכך שלא יתממש. מצד שני, הוא נמצא די קרוב וכשיוצא לדבר איתו אז זה דווקא כן זורם (ושוב, אולי בגלל שיש המון סיבות שלא יתממש?). יש לך השערות ממה נובעים רגשי הנחיתות האלה? האם יש לך נגישות אל איש מקצוע טיפולי?

Mysteriousss

New member
תודה! חח ../images/Emo13.gif

יכול להיות שרגשי הנחיתות נובעים מכמה דברים: אני ילדה מאוד מאוד ביישנית ונוהגת להסתגר. אני שקטה וממש לא אוהבת המוניות. למרות שאני ביישנית, כשאני עם אנשים שנוח לי אני מאוד לא ביישנית, וגם מאוד לא שקטה
. לעומת זאת, חברות שלי הן ההפך הגמור ממני. מאוד מאוד לא שקטות ומאוד המוניות. בכל פעם שאני איתן, צונח לי הביטחון העצמי מתחת לרצפה, כי הן כל כך בטוחות בעצמן, לא מתביישות מאף אחד, אומרות כל מה שהן חושבות...זו מן תחושה אוטומטית אצלי, להסתגר בכל פעם שההמוניות מתחילה. כשאני איתן אני מרגישה בלתי נראית. אבל תמיד יש את האנשים שלמרות כל ההמוניות והרעש, מסתכלים דווקא לעברי. ולרוב האנשים האלה לא אוהבים אותן חחח. ועכשיו יש סיבה נוספת להכל. רוב הבנים מסתכלים על בנות בסגנון החברות שלי. לא הבנתי למה במשך המון המון זמן. אפשר להבין מה זה גרם לי להרגיש... שאלתי את אח שלי (שלא אמר לי שום דבר ממה שאמר כדי שארגיש יותר טוב, אלא כי זה מה שהוא חושב) למה זה? והוא אמר לי שבנים בגילי סתומים חחחח ושאין להם ביטחון בכלל להתחיל עם בנות כמוני. הוא אמר שבנות כמו חברות שלי שמתחילות עם כל אחד ושיש להן עודף ביטחון (זה רק נראה אבל זה ממש לא ככה) הרבה יותר קלות להשגה ובמקום לעבוד קשה בשביל 'להשיג' בת שצריך להתאמץ בשבילה, הם מעדיפים ללכת על אלה שכבר שם. הוא לא היחיד שאמר לי את זה. אבל עדיין, יש את הבנים שכן מתחילים, סימן שלא כולם "סתומים" חחחחחח. הבעיה היא שכמעט כולם מעל גיל 20... אני לא נואשת לחבר, אני פשוט רוצה. אני רואה את חברות שלי ולא מבינה למה. איך זה שהרבה מאוד אנשים חושבים שאני הרבה יותר מהן ולמרות זאת הן שם ואני פה. אני אוהבת אותן! באמת! אבל אני מרגישה שההימצאות שלי איתן לא כל כך תורמת לי. אנחנו יותר מדי שונות. אני לא נוהגת לחשוב שאני יותר מאחרים. ממש לא! אני ילדה כל כך תמימה וזה תמיד הורס אותי בסוף. אני אף פעם לא חושבת על הצד הרע של הדברים ובדיוק בגלל זה לקח לי המון זמן לקלוט את זה שאני צריכה חברות חדשות. אני מעריכה אותן מאוד אבל עדיין לא מבינה למה. כי ממה שהבנתי אנשים לא מתייחסים אליהן כל כך ברצינות, אבל מבנות כמוני הם חוששים? אני לא כזאת קשה להשגה...אני פשוט לא זולה ולא נפתחת כל כך בקלות. אז כן, אולי צריך קצת להתאמץ. אבל המאמץ האמיתי הוא שלי. זאת אני שצריכה ללמוד איך להיפתח יותר בקלות. וזה כל כך קשה... ולגבי השאלה השנייה, יש לי נגישות אל איש מקצוע, בבית הספר, וגם בבית...לא שהמשפחה כולה אנשים מקצוע חחחחח אבל הם טובים בלדבר. תודה!

אז נשמע שיש לך כבר מפתח 1...

ולמרות שאת אוהבת את החברות שלך כתבת בהודעה הזו לא פעם אחת שכנראה יש שם משהו שלא עושה לך טוב, ההסתובבות איתן. אז אולי זה זמן טוב לפתח את עצמך עם עצמך, במקומות לא המוניים, שעושים לך טוב. ללכת לחוג מעניין, להצטרף לעמותה או תנועת נוער שאת מאמינה בדרכה. להכיר אנשים "לא המוניים" בסיטואציה שהיא יותר נוחה (ויש נושא מקשר לדבר עליו). מעבר לזה, בהחלט כדאי לדבר על וללבן את התחושות שלך לגבי עצמך. אם תעשי זאת זו תהיה מתנה נפלאה בשביל עצמך
.

Mysteriousss

New member
את צודקת! ../images/Emo13.gif

וגם עכשיו אני עולה לתיכון אז יהיה לי הרבה יותר קל להכיר אנשים חדשים
תודה רבה!

NICKEL BACK

New member
אני מתפעל

מרמת הכתיבה שלך בגיל כל כך צעיר, המשיכי לפתח את הכישרון.. ובקשר לרגשי נחיתות? לכולם יש את זה בכל גיל, זה דברים שבשיגרה.. עם הזמן בבוא הזמן, החבר הראשון שלך, יהיה זה שיפרגן לך ויעזור לך להקפיץ את הביטחון העצמי שלך לשחקים.. סבלנות והכל יגיע מתוקה..

למעלה