סוף סוף מצאתי זמן לקרוא את הכתבה
וליאו - מה אגיד לך... המדינה הזאת פשוט קשה לעיכול. לא מצליחה להבין איך מתנהלים הענינים כאן. כמה צרות עושים לאנשים, שבסה"כ רוצים להיות חלק מהמקום הזה, ועוד בתקופה קשה כזאת... כשאפילו לנו, הישראלים, קשה כאן. חלקנו קמים ועוזבים. המדינה הזאת זקוקה לאנשים טובים ברמה גבוהה. אבל כשהם מתדפקים על דלתה - היא דורשת שיעברו מין "שרשרת חיול" מטופשת וחסרת-הגיון, לא ברור לי למה - אולי זה מין מסע כומתה שכזה - רק מי שעובר את הסבל ונשאר בחתיכה אחת, מספיק מחושל ככל הנראה להתמודד עם המדינה הבעייתית הזאת... והמקרה שלכם הוא לא המקרה היחיד. כל יום אני שומעת על עוד מקרים מטופשים וחסרי הגיון בערך באותה רמה... מרתיח אותי בפרט סיפורה של קמילה - כי הוריה על מנת לשרוד היו חייבים להסתיר את יהדותם. ובגלל זה נגזר עליה כל מסע היסורים המגוחך הזה. היא כל-כך צודקת בכך שהיא מעדיפה שלא להינשא או להתגייר על מנת לקבל את האזרחות המיוחלת. בכך שתעשה זאת היא כאילו תודה בכך שלא מגיע לה בזכות עצמה ומי שהיא. ובהחלט מגיע לה. מה שנותר לי הוא רק לחזק את ידיכם, בפרט את ידיה (תמסור לה), ולאחל לכם המון הצלחה במאבק הזה. נשמח לשמוע על כל התפתחות בענין כמובן.
|כ| גל