כתבה

MommyHug

New member
כתבה

בעקבות "בטיפול" פסיכולוגים מעלים את המחירים ל400 ש"ח, כמו ראובן... כתבה מעניינת, תקראו!

לא חייב להימשך כמה שנים ../images/Emo13.gif

שמעת על טיפול קצר מועד? אני מאוד מאוד בעד.
לדעתי הטווח הארוך הוא רק כדי להוציא מאנשים יותר כסף, כי בתכל'ס כשיש זמן מוגבל, זה ממריץ את המטופלים (הממ.. וגם את המטפלים
) לקחת את העניינים לידיים.

iditpr

New member
ייעוץ פילוסופי הוא קצר מועד

הייעוץ הפילוסופי מהווה אלטרנטיבה לפסיכולוגיה והוא קצר מאוד . עוד פרטים ראו בקישור. (אגב, אינני יועצת פילוסופית אלא אחת שפעם נעזרה בייעוץ הזה) עדית

iditpr

New member
כמובן שהכל יחסי

כשכתבתי "קצר מאוד" התכוונתי ביחס לטיפול פסיכולוגי שבממוצע דורש כשנה של טיפול. כמובן שהכל יחסי.

קיים טיפול קצר מועד עבור כל סוג

של טיפול. בד"כ קוצר המועד מיוחס ל-בנא, אבל קיים עכשיו גם טיפול דינמי קצר מועד.

MommyHug

New member
לא בכל מקרה אפשר לטפל בטיפול

קצר מועד. לפעמים אי אפשר.

ברוב המקרים אפשר

וזאת בניגוד למה שחושבים... הפרעות אישיות, שנחשבות למקרים הכי "קשים", מטופלות בטיפול קצר מועד בכ-40 פגישות. וזה עובד. בדוק

בדיוק, אני בטוחה שזה עובד

רק שהפסיכולוגית שלי לא מוכנה לעבור לפגישה של אחת לשבועיים. נמאס לי להתווכח איתה

פגישה כל שבועיים

מרווחים גדולים מידי בין פגישות טיפוליות פוגעים ברצף הטיפולי וכן ביעילותו. תחשבי על זה שאת לא ממש יכולה לזכור תכנים, ולא תחושות של טיפול במרווח כזה

נראה לי ששבועיים זה מספיק אבל היא

מנסה להגיע לאיזה מניע נסתר לבקשה שלי לעבור לשבועיים. היא סבורה שהטיפול לא אפקטיבי בשבילי ושאולי היא לא הייתה מספיק רגישה

אפשר גם לקבל טיפול ראוי ובחינם

הרבה לא יודעים אך זה קיים בסל הבריאות... מכיוון שלקופות החולים יש אינטרס כמה שפחותלהצניע את השירות הזה והאנשים לרוב ביישנים אז הם הולכים למקומות פרטיים אבל אם אתם רוצים זכותכם לדרוש זאת מקופת החולים שבה אתם חברים...

D i s o r d e r

New member
ביום בו מטפלים יבינו-

שככל שהם מוזילים טיפול, הם מעודדים את הציבור לפנות אליו (ובכך תורמים לציבור מאושר, או לפחות "שַקֵט ריגשית"), נראה לי שתהיה להם עבודה פי שתיים... וכולם יוצאים מורווחים

למעלה