כתבה

boy for pele

New member
כתבה

http://64.233.183.104/search?q=cache:LrfybWkYNlQJ:mooma.keshet-tv.com/Article.asp%3FGroupID%3D1912%26ItemID%3D79288%26ArtistID%3D182+%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99+%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A1+%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D&hl=en&ct=clnk&cd=3&gl=il נראה שהאתר הוריד את הכתבה, אבל היא עדיין נגישה דרך החיפוש בגוגל. יש לי לא מעט דברים להגיד על הנאמר שם, אבל קודם אתן לכתבה לדבר בעצמה.

כתבה טובה

אהבתי. ולמה הם הורידו אותה באתר? וסתם שאלה. אני היחיד שמרגיש חוסר פרגון מהתקשורת להופעה של טורי לעומת אומנים אחרים.??

boy for pele

New member
חוסר פרגון לעומת איזה אומנים אחרים?

הייתי בסטוג'ס, והיה מדהים למרות הסאונד. ככה שהביקורות די משקפות. לגבי הופעה של אוונסנס (אם אפשר לקרוא להם אמנים), קראתי בעיקר ביקורות שליליות. לורן היל עוד לא הגיעה, וכבר יורדים על ההופעות שלה מחו"ל. על מלווינז בכלל אף אחדלא דיבר, שלא לדבר על הייטבריד. על מגהדת' היו ביקורות די טובות, אבל זה כבר נשכח. והתקשורת הרגישה שהם ממילא חייבים לנו, לאחר הביזיון של שנה שעברה. טורי מגיעה בעיצומו של סיבוב הופעות. לעיתים זה בעיה, כי האמן עלול להיות עייף, ולכן אני בדרך כלל מעדיף לתפוס אותם בתחילת הסיבוב. אבל במקרה של טורי, למזלנו, זו תהיה בסה"כ ההופעה השניה בשישה ימים, אחרי שבמשך חודש וחצי היא הייתה מופיעה כמעט כל יום. ככה שאני מקווה שהיא תספיק לנוח, ולתת את הכל (ואת הקול) בהופעה, ולקבל על זה את הפרגון הראוי מהתקשורת הישראלית.

boy for pele

New member
שכחתי להגיד

אחרי ההופעה הישראלית יש לה הפסקה של חודש וחצי עד ההופעה הבאה. עוד סיבה להאמין שהיא תיתן הופעה טובה, ולא תשמור כוחות ואנרגיה להופעות הבאות. במיוחד בהתחשב בכך שהיא מגיעה לפה אחת ל-14 שנה.

לא הבנת אותי נכון

התכוונתי שאין יותר מידי דיבורים והשמעות לעומת אומנים אחרים שמגיעים. כמו שגלגלצ לא הפסיקו לדבר על בלונד רדהד לפני שהם הגיעו ולא הפסיקו (ועדיין לא) לשדר את הסינגל החדש שלהם(שלא ברור לי למה) ולעומת זאת טורי, אמנית עם קהל רב יותר לא זוכה להשמעות רבות ולהזכורים. זאת התחושה שלי...

boy for pele

New member
התקשורת היחידה שאני עוקב אחריה זה האינטרנט

ודווקא כאן יש תהודה. לא פחות מאומנים אחרים. לגבי אמצעי תקשורת אחרים, שמעתי שמקרינים הופעה שלמה בערוץ 2, שזה די מכובד. לגבי בלונד רדהד וגלגל"צ, זה פשוט הסגנון של התחנה. וזה להקה שהם מאמצים. יש משהו אליטיסטי בהכתבת הטעם על ידי גלגל"צ (לא שקהל של טורי הינו נטול אליטיזם). אני חושב שאם טורי הייתה מוציאה את "יו ג'ורג'" בתור סינגל, היו משמיעים את זה הרבה יותר (גם שיר קצר שאפשר לדחוףלפני פרסומות או מהדורת חדשות, וגם זה באופנה עכשיו שירים נגד בוש)

shiray

New member
גלגלצ זו לא כזו דוגמה מבורכת...

האמת שתמיד אבל יש את הפרדוקס הזה. אני עוד זוכרת שהיה איזה דיון לגבי זה ממש מזמן- מצד אחד כן, מרגישים כאילו אנחנו קצת לבד בהתחלהבות מטורי (ומצד שני באמפיפארק יש 8300 מקומות, אז כנראה שאנחנו לא ממש לבד... ), אבל מצד שני נראה לי שלא מעטים כאן ממש לא רוצים ששיר של טורי ייכנס לפלייליסט לרמת החרישה (4 פעמים ביום זה הגג. שאלתי את אסף צ'רנילס חחח). יש משהו כייפי בלחשוב שאנחנו די לבד בקטע (לפחות כאן. לא ברמה שטורי צריכה לקבץ נדבות בפינות רחוב כי רק אנחנו קונים את הדיסקים או משהו). האמת שגם שמתי לב לזה שוב אצלי אתמול, כשברקע היה גיא פינס, ופתאום אני רואה את טורי, ואומרים שמחר (כלומר היום) יחלקו 20 כרטיסים להופעה שלה. אז כן, זה יכול להיות מדהים לכאלה שבדיוק לא הספיקו לקנות מקום טוב (למרות שאין לי מושג איפה המקומות שלהם), או לכאלה שפשוט באמת אין להם את ה400 שקל האלה, גם אם חייהם תלויים בזה. אבל כמה מקרים כאלה כבר יש? פתאום מוזר לי לחשוב על זה שיגיעו אנשים שלא כזה מכירים אותה. שכולה ידעו שME & A GUN הוא על אונס או שיש 5 דמויות באלבום החדש או שCRUCIFY הוא השיר הכי מוכר שלה... אתם יודעים, ברמת השאלות של גיא פינס. אז אולי עדיף באמת שזה עוד יחסית בשושו. שמי שמתעניין יכול לכתוב טורי בגוגל ולקבל לא מעט ידיעות על ההופעה, אבל שלא מפמפמים לנו במח. גם ככה אנחנו מפמפמים את זה מספיק לעצמנו.

boy for pele

New member
כמה נקודות לגבי הפוסט שלך

סליחה אם זה ארוך מדי 1. אני די בטוח שבתכנית של גיא בולבול מקבלים כרטיסים לדשא. אם לא, אז כמעריץ של טורי עם וותק, שנאלץ להסתפק בכרטיס בדשא, אני אכעס. 2. אמנם באמפי יש 8300, אבל אני בספק שיהיה מלא, אולי יהי חצי מלא. יש כ-500 כיסאות בקדמת הבמה, כ-2500 מושבים באמפי עצמו, וכל השאר בדשא. רק אם הדשא יהיה מפוצץ כולו באנשים, נדע שזה מלא 3. אני מקווה שלא יהיו יותר מדי "טרמפיסטים" (אנשים שלא שמעו את טורי יותר מדי, ומגיעים רק כי זה קרוב, או כי יש להם כרטיס חינם). המחיר הגבוה מרתיע את הטרמפיסטים הפוטנציאליים, אך יש פה בעיה מסוימת.יש אנשים שבשבילם 300-400 ש"ח זה לא כזה הרבה, ולא אכפת להם להוציא את זה בבילוי של סופ"ש, ולכן נקבל את הטרמפיסטים הגרועים ביותר, טרמפיסטים עם אף גבוה שיצפו שיבדרו אותם,ויצפו לסטנדרטים מאוד גבוהים (גם כי הם עשירים וכי הם רגילים לזה שכל העולם הם משרתים שלהם, וגם כי הם עדיין יהיו מודעים שהמחיר יחסית גבוה). סביר להניח שהם ימצאו למה להיטפל, והם לא יהפכו למעריצים גדולים של טורי בעתיד. 4. עם כל זה שאנחנו לא רוצים שאנשים שיהיו לידנו בהופעה לא יהיו טרמפיסטים, צריך לומר כמה מילים להגנתם. ראשית, ווידוי: גם אני הייתי טרמפיסט בהופעות לא מעט. כן ,כן. אין שום הצדקה לאפשר רק לאנשים שמכירים את המוסיקה של האמן להגיע להופעה של אותו האמן. הופעות חיות זה אחד האמצעים החשובים ביותר להיכרות ראשונית עם האמן (לא חסר דוגמאות של להקות שקיבלו חוזי הקלטות רק לאחר שהתגלו בתור פרפורמרים גדולים), ואםכבר מדברים עליי אישית, אז לגבי חלק מאמנים שראיתי מבלי שהכרתי אותם באמת כשראיתי אותם בהופעה חיה, הפכתי לחובב ומאזין שלהם לאחר ההופעה, ולפעמים גם בזכות ההופעה. לכי תדעי, אולי אלה שרק מכירים את Crucify ויגיעו להופעה במקרה, עוד שנה יהיה להם 4 דיסקים של טורי בבית. 5. (אני אשתדל לא להאריך פה, כי אני ידוע בנטייתי להפוך קהילות אינטרנטיות למקום לדיונים פילוסופיים, מה שלא תמיד מתקבל בברכהעל ידי חברי הקהילה) האם אנחנו רוצים שתהיה תהודה למוסיקה של טורי איימוס ולהופעתה בארץ? בפוסט שלך עלית על הסתירה המעניינת בין האינדיווידואליזם לצורך בשייכות.כן, אנחנו רוצים לחשוב שאנחנו מיוחדים, אנחנו רוצים להיות שונים, אנחנו לא רוצים להיות חלק מן העדר. כן, אנחנו רוצים להיות יותר טובים מן האחרים, וזה צורך חיוני שאנחנו נחשוב שאנחנו יותר טובים מן האחרים, גם במישור האישי וגם במישור הקבוצתי (בניגוד לאגדות על התחשבות שווה ושאף אחד לא יותר טוב מאף אחד, שמנסים להפיץ בימינו. לעמדה הזו אין בסיס לא במציאות, ולא במוחם של אלה שהוגים אותה.) זה בא לידי ביטוי בהרבה דברים, ובין היתר בטעם המוסיקלי שלנו. האם אנחנו חושבים שאנחנו יותר טובים מאלה שלא מכירים את טורי איימוס? כמובן (זה נוגע לאליטיזם שהזכרתי קודם בthreadהזה). האם היינו רוצים שכולם יידעו ויזמזמו את השירים של טורי? חס וחלילה. פתאום נפסיק להיות מיוחדים. אבל מצד שני, ככל שנהיה מיוחדים יותר, נתקשה להשתייך לקולקטיב. ואין מה לעשות, האדם הוא חיה חברתית, ולמרות שהוא רוצה להיות מיוחד, הוא רוצה שהייחודיות שלו תהיה בסיס לקיומה של קבוצה שהוא יהיה חלק ממנה (האין זה המטרה של הפורום הזה?) כתבת "יש משהו כייפי בלחשוב שאנחנו די לבד בקטע". אני מניח שזה היה קצת פחות כיף אם זה היה "רק אני לבד בקטע". אנחנו שמחים כשאנחנו שומעים שיר של להקה שאנחנו אוהבים ברדיו, אם חשבנו שאף אחד חוץ מאיתנו לא מכיר אותה. אני גיליתי את הפורום הזה לפני יומיים, ואני מבטיח שאני שמחתי לגלות את הפעילות הענפה פה. אנחנו לא רוצים להיות לבד בדעותינו, מראה החיצוני שלנו, וגם לא בטעמנו המוסיקלי. כן, אנחנו רוצים להיות שונים ומיוחדים. אבל רק כל עוד זה אנחנו. וכל עוד ה"אנחנו" הזה מספיק גדול. והאמת, ה"אנחנו" הזה בד"כ מספיק גדול, בטח במקרה של טורי איימוס. מה שמעלה את השאלה, האם אנחנו באמת מיוחדים? ועד כמה הטעם שלנו הוא באמת אוטנטי, או האם הוא ניסיון להתבדלות חברתית? (שאלה קשורה מעניינת למחקר עשויה להיות מה אנשים יעדיפו להדגיש בקבוצה - את המשותף ביניהם או את השונה ביניהם? אני אמביוולנטי בקשר לתשובה, ואת?) 6. כמו שכבר רמזתי בסוף הנקודה הקודמת, אנחנו גם לא קבוצה כל כך קטנה. מה שמטעה זה שאנחנו נמצאים בביצה הזאת של ישראל, איפה שמעטים מבינים במוסיקה, וכל מה שמוכר (עם כ' דגושה) קצת בארץ חייב להיות מוכר מאוד מאוד בחו"ל (יש שיפור במהלך העשור האחרון, בזכות נגישות המוסיקה באינטרנט). טורי איימוס היא זמרת שכל אלבום שלה מגיע לטופ 10 גם בארה"ב וגם בבריטניה, והיא מוכרת ונאהבת על ידי אנשים רבים מאוד בחו"ל. הייתי אומר שבתקופה האחרונה היא ממש מגיעה לסטטוס של אמנית קאלט, שהיה מאפיין את לאונרד כהן, אבל זו כבר נקודה נפרדת. בכל אופן, לא נשלה את עצמנו, אנחנו כבר לא קבוצה קטנה. לגבי הטיעון של ידע מוסיקלי בארץ לעומת ידע מוסיקלי בחו"ל, אני חייב להגידשפעם חשבתי שטעמי הוא אלטרנטיבי ושונה (כי הוא היה שונה מחברים בבי"ס, בצבא, באוניברסיטה), וכל פעם שהייתי מדבר על כל מיני להקות שאני אוהב, הרבה פעם הייתי נענה ב"מי?!", "רק אתה בטח שומע אותם...", וכו'. ולפתע, כשהכרתי אנשים מחו"ל, גיליתי שכמעט כל מה שאני מכיר הוא מוכר היטב בקרב כל מי שמתעניין קצת במוסיקה. ככה שהיום אני לא אקרא לטעם שלי אלטרנטיבי. מה גם ששתי הלהקות האהובות עליי הן מהלהקות הנמכרות ביותר בהיסטוריה של המוסיקה הפופולרית (אבל כדי לשמור על ייחודיות אני לעיתים אומר שרבים מאלה שאוהבים אותם אוהבים אותם לא מהסיבות הנכונות.... אז שוב, גם אליטיסט אינדיווידואליסט, וגם שייך...)

shiray

New member
אכן היה ארוך...

1. לדעתי אי אפשר לדעת איפה הכרטיסים. לפעמים הם מתלהבים מזה שאלו כרטיסים שקרובים לבמה. הרי קשה לי להאמין שהם נזכרו עכשיו בטורי, ובדקו איזה כרטיסים נשארו וקנו 20 ממה שהיה... 2. לגבי התפוסה- האמת שיש לי סטיה קטנה לבדוק מדי פעם מה קורה שם מבחינת תפוסה. הקטע המוזר הוא שלפני שבוע-שבועיים היה יותר מלא. אפילו לפני כמה ימים. נראה משום מה שאנשים מבטלים או משהו. אין לי מושג מה הולך שם. בכל מקרה יוצא שיש עוד איזה 40 מקומות ישיבה, ו150 בדשא. כאמור, לפני כמה ימים המצב היה שונה לגמרי (מקומות בודדים בישיבה ל58 בדשא. אל תשאל למה אני זוכרת), אז אין לי מושג כ"כ מה נסגר. בכל מקרה, הנציגות ממש לא תהיה מביישת, ויש הרבה יותר מ1000-2000 אנשים, וגם יודעים את זה, אחרת היא הייתה מופיעה בהיכל התרבות או משהו. 3. אני לא יותר מדי מכירה טרמפיסטים כאלה שיוציאו 400 שקל, אבל אולי אני באמת לא מסתובבת המעגלים האלו. אני אישית גם אוהבת להכיר אמנים דרך הופעות, אבל מדובר בהופעות ב40 שקל בבארבי, או בחינם באיזה בר בת"א. מעבר לזה מספיק לי לבדוק קודם בMY SPACE... בכל מקרה, אני מקווה שאם כבר יש אנשים עם עודף כסף- שילכו ללורן היל. כמה ימים לפני, וסביר להניח שהם יכירו יותר שירים. 4. לגבי אלו שפעם ראשונה ישמעו את טורי ויתלהבו- אין לי בעיה איתם, רק באמת שאלו מהזן ההפוך יפריעו הרבה יותר. וקשה לי להאמין שאנשים שבאמת באים בראש פתוח לא ישמעו שירים קודם וינסו להכיר. בעיקר בגלל שבדר"כ הם מתלווים לאנשים שמכירים את טורי ורוצים להעביר את הידע שלהם הלאה... אני יודעת שככה הרעלתי לגמרי את החברה שהייתה אמורה לבוא איתי, שלא הייתה לגמרי בטוחה קודם. (תאמין לי- שעות של לינקים ליוטיוב של הופעות שלה עושות את העבודה). 5. האמת שזה די בדיוק מה שאמרתי, רק שלא נכנסתי לרבדים עמוקים מדי של פילוסופיה. גם כתבתי בפירוש שנחמד לחשוב שאנחנו מעט, אבל עדיין לא מעט שדורש ממנה לחיות מכלום, כי ברור לנו שבמצטבר יש קבוצה ענקית של אנשים, ואני זוכרת שעוד די ממתי שהתחלתי לשמוע אותה, רק שמעתי על זה שאמנים אחרים מקנאים במעריצים שלה מרוב שהם נאמנים ואוהבים אותה. לגבי אם אתה תופס את עצמך ושאר מעריצי טורי כאליטיסטים, לדעתי התשובה בסעיף 6 (זה שאנשים רבים בארץ לא מבינים במוזיקה). האמת שאני הכרתי אותה מהמלצה קטנה בעין הדג לקאבר לSMELLS LIKE TEEN SPIRIT, ואז התחלתי לשמוע המון שירים שלה ולא היה לי שותף לזה בכלל. ממש הרגשתי לבד בזה, וכן, זה היה מבאס (אני זוכרת שבמשלחת לגרמניה נגמרה למישהי הסוללה בדיסקמן, אז היא ביקשה את שלי ופתאום שמעה את טורי ונבהלה), וזה להתחיל להסביר לחברים מה הם שומעים כשאני מסיעה אותם, ולאט לאט אנשים סביבי גם נפתחו אליה, אבל גם קצת רציתי לשמר אותה לעצמי, ונוצר מצב נוח שכזה. רק אחרי איזה שנתיים-שלוש, הכרתי חברה ממש טובה שגם אהבה את טורי. זה די הדבר שחיבר בינינו מההתחלה, והיא זו שבעצם גילתה לי שיש המון בארץ שמכירים אותה (כתבה בישרא-בלוג, אלא מה?). מצד אחד, בהתחלה זה היכה בי די בשוק. ידעתי שאנחנו לא היחידות בארץ, אחרת גם לא היינו מוצאים את האלבומים שלה בחנויות, אבל לא הכרתי את גודל התופעה. מצד שני, הבנתי שעם זה אין שום בעיה- כי פשוט הרבה אנשים מתחברים אליה, וזה טבעי. טורי אמרה מתישהו שהיא כותבת מהלב שלה ובאמת מה שהיא מרגישה וחושבת, ושזו הדרך היחידה להכנס ללב של המאזינים. הדבר היחיד שאני שמה לב אליו, זה שכשאנשים שלא מתחברים לליריקס, ולא בודקים בכלל מהם ומה הם אומרים, וישר רק אוהבים אותה כי זה נשמע איכותי, או כי פסנתר זה מיוחד, זה קצת מבאס אותי. כי לא אכפת לי כמה הקבוצה תהיה גדולה או קטנה, אבל שיהיו בה אנשים ששם באמת כי הם מתחברים. 6. לגבי הארץ מול העולם- אני דווקא לא כזה מסכימה איתך. ההבדל היחיד הוא שהמדינה שלנו כזאת פיצית ברמה שלא תאמן. איכשהו רק אתמול גיליתי שבפקיסטן יש 165000000 תושבים (כן, זה 165 מליון), ונראה לי שאז זה ממש הכה בי גם. זה לא שאנחנו קטנים בהשוואה לארה"ב, רוסיה, סין וכ"ו... אנחנו פיצים יחסית לכמעט כל מדינה שקיימת. אז לא פלא שיהיו פה הרבה פחות אנשים שיאהבו את מה שאתה אוהב. פשוט בכל מקום יש את אלו עם הטעם שלך ואלו עם טעם שונה. אלו שאוהבים רק את המיינסטרים ואלו שההיפך, וגם המון באמצע. ככה זה עובד. רק שבארץ אין המון אנשים, אז זה די בעייתי. פתאום הקנה מידה משתנה, וצריך להתרגל לזה שאם המקום יהיה מלא, זה אומר שיש 8300 אנשים שאוהבים את טורי המון, שמוכנים לשלם בשבילה יותר מלהופעות אחרות, שמוכנים לנסוע רחוק גם כשאין אוטובוסים ושלא שומרים שבת... זה די צמצום גדול של האוכלוסיה. ועוד שמעתי על המון אנשים שאוהבים אותה, אבל לא יכולים לשלם 320-400 שקל לראות אותה. ככה שזה משאיר אותנו עם חברה די בסדר בסופו של דבר.

boy for pele

New member
אענה לפני תנומת צהריים...

1. אני עדיין מהמר שהכרטיסים על הדשא. זה בכל זאת הבדל משמעותי במחיר, ומה שחשוב לפינס, זה שיהיה משהו לנפנף בו (מסתדר עם שם משפחה שלו). אז נתנו פרס. 2. נראה לי שאת בודקת רק במשרד כרטיסים אחד (רק באתר אחד יש פירוט של מספר כרטיסים נותרים בדשא). אל תשכחי שיש כמה משרדי כרטיסים שמפיצים, שמחלקים את כלל הכרטיסים בינם (קסטל, קלעים, גרבר ועוד...), וחלק מזה זה מכירה לארגונים, ככה שבסופו של דבר לא כל הכרטיסים שארגונים קנו יגיעו לידי האנשים.אני די בטוח שיהיה לא מעט מקומות ריקים, גם במושבים, וגם בדשא לא יהיה צפוף מדי. הימור שלי - 3500-4000 נוכחים, וזה לא רע בכלל (סטוג'ס היה יותר זול, וזאת הכמות שהייתה שם בערך). וטוב שהיא לא מופיעה בהיכל התרבות. הסאונד במקום פתוח יהיה טוב יותר לדעתי. 3. מסכים שילכו לורן היל. או שייתנו את הכסף לנזקקים. לי. 4. שוב, מניסיון עבר, הייתי בהופעות שלא ידעתי כלום ולא היה לי זמן לשמוע לפני זה, והתאהבתי אחר כך. הדוגמה הבולטת אצלי - אמיר קוסטוריצה אנד דה נון סמוקינג אורקסטרה. אבל אז לא היה יוטיוב. או אולי היה אבל לא כמו היום. ואם נניח ייפול כרטיס לידי מישהו יום לפני ההופעה, אי אפשר לבוא אליו בטענות לא שמע את המוסיקה קודם? או אולי הוא יתחיל לשמוע את המוסיקה בזכות ההופעה? 5. כמו שאמרת, לא התווכחתי איתך בנקודה זו, אלא רק קצת הרחבתי. נקודה טובה לגבי הליריקס והאנשים שמתחברים לפסנתר שנשמע איכותי (לזה התכוונתי בשאלה לגבי בחירת טעם מוסיקלי כאמצעי להתבדלות חברתית ואליטיזם). לגבי האליטיזם של מעריצי טורי, מה שאמרתי הוא שכל אחד חושב בהכרח שהקבוצה שאליה הוא משתייך עושה את הדברים טוב יותר, אחרת הוא לא היה בוחר להשתייך אליה.אז הוא חושב שהוא טוב יותר מאחרים. לעיתים התהליך הפוך- ולזה התכוונתי כשאמרתי שלפעמים אנשים מסגלים טעם מסוים כדי להשתייך לקבוצה חברתית מסוימת (אם תגיעי להופעה של התזמורת הפילרמונית, שלושת רבעי מהאנשים שם הם כאלה). על הכתיבה מהלב - יש לי תיאוריה לגבי יצירה אמנותית...אולי ארחיב בהזדמנות אחרת. אבל מה שאמרת עשוי להתאים לתיאוריה שלי. יש קאצ'ים שונים, אבל בשביל להסביר אני צריך להתעמק בתיאוריה. אישית, החיבור של אל טורי הוא דרך הליריקס, שעזרו לי לעבור תקופות קשות. 6. כן, אני בהחלט לא מסכים. אם נשווה את ישראל למדינות מערב אירופאיות בסדר גודל שלה - בלגיה, דנמרק, הולנד, שוודיה, נורווגיה, להערכתי נגלה שרמת הידע המוסיקלי של תושב במדינות האלה גבוהה בהרבה מרמת הידע המוסיקלי של תושב ישראל, ולכן יש שם נציגות גבוהה יותר לחובבי ז'אנרים ולהקות שבארץ יש בודדים מהם (ואני לא מדבר על טורי, אלא על פחות מוכרים). אם מסתכלים על נוכחות בהופעות שונות, רואים את זה די בבירור (מלווינז הגיעו לפה פעם ראשונה בקריירה בת 25 שנה,המחיר סביר, והבארבי אפילו לא היה מלא (!), ומתוך אלה שהיו 90% לא הכירו את המוסיקה שלהם; סטוג'ס פעם ראשונה בארץ מזה 20 שנה, אחרי איחוד היסטורי, ומגיעים רק כמה אלפים בודדים, ואני תוהה כמה אנשים יגיעו להופעות של NOFX, שמופיעים בשלושת הערים הגדולות). שוב מהיכרות אישית (שאמנם אין לה מהימנות סטטיסטית כלשהי), בארץ אומרים לי "מי?!",ובחו"ל אומרים "אה, בטח אני אוהב את האלבום הראשון והשני, פחות את השלישי, ואני מצפה לשמוע את הרביעי בקרוב." או משהו בסגנון. שוב, אני לא מדבר רק על טורי. מבחינת מכירות ופופולאריות, אפשר בהחלט להתייחס לטורי כאל אמנית מיינסטרים. אני מדבר על שמות יותר איזוטריים.

rfranko

New member
עולה בכתבה נקודה נכונה

המופע הזה באמת מאד שונה וממש לא אינטימי אחד עלאחד ממש מופע רוק משובח ו מ ד ה י ם מוזר שהורידו אותה מהאתר, בטח פחדו שהיא תבריח קהל....

למעלה