כתבה שפורסמה בYnet

HAGAIT01

New member
כתבה שפורסמה בYnet

פינלנד: גולש שהפיץ בוטלגים יפצה את אלניס מוריסט בית המשפט פסק כי על חובב המוזיקה לשלם למוריסט ולאמנים נוספים סכום כולל של 17,000 יורו (כ-96,500 שקלים) על הפרת זכויות יוצרים לאחר שהחליף הקלטות בלתי מורשות שלהם עם גולשים אחרים איי.אף.פי בית משפט בפינלנד הורה לגבר בן 24 לשלם לזמרת הרוק הקנדית אלניס מוריסט סכום של 7,000 יורו (כ-40,000 שקלים) לאחר שהפיץ הקלטות לא מורשות (בוטלגים) של הופעותיה באינטרנט, על פי דיווח של סוכנות הידיעות הפינית (FNB). השופט קבע כי במהלך השנים 1999 עד 2003, הגבר החליף עם גולשים אחרים כ-1,900 עותקים של בוטלגים המתעדים הופעות של הזמרת באמצעות אתר האינטרנט הפרטי שלו. הוא פירסם באתרו רשימה של בוטלגים אשר בהם הוא מעוניין וציין את הבוטלגים אשר ברשותו, אותם הסכים למסור בתמורה. מדובר במקרה ראשון מסוגו בפינלנד ועל פי מומחים משפטיים, זהו המקרה הראשון בעולם בו חובב בוטלגים שביקש להעשיר את אוספו האישי שלא למטרות כלכליות נמצא אשם בבית המשפט. תביעות הוגשו בעבר באירופה נגד אנשים שניסו להרוויח כסף ממכירת בוטלגים. יש לציין, כי המסחר בבוטלגים מפותח במיוחד באינטרנט וגולשים רבים עוסקים בכך באתרים ובתוכנות שיתוף קבצים. בעוד הנאשם הציע לגולשים אחרים בוטלגים של אמנים שונים, בהם אריק קלפטון, הקיור, מדונה, אוזי אוסבורן ואחרים, הוא קיבל מהם שבעה בוטלגים של אלניס מוריסט, על פי פסיקת בית המשפט של מחוז טמפרה, הממוקם כ-170 ק"מ צפונית להלסינקי. בית המשפט פסק כי על חובב המוזיקה לשלם למוריסט ולאמנים נוספים סכום כולל של 17,000 יורו (כ-96,500 שקלים) על הפרת זכויות יוצרים. נוסף על הפיצוי, הנאשם חויב לשלם קנס של 522 דולרים בלבד, לאחר שבית המשפט קבע כי לא עסק בהחלפת הבוטלגים לשם רווח אלא כתחביב, ולא ביצע את ההקלטות הלא חוקיות בעצמו.

AlanisJunkie

New member
לא יפה. לא הייתי מצפה ממנה לנהוג כך

מה רע בזה שאנשים רוצים שתהיה להם הקלטה נדירה של הופעה שלה? לא ניתן להשיג אותה בחנויות, כך שהיא לא מפסידה עליה כסף. וחוץ מזה, כל מי שאוהב את אלאניס ברמה שאנחנו כאן בפורום אוהבים וודאי מחזיק בביתו בוטלג אחד אם לא יותר. את הדיסקים המקוריים שלה כמובן שיש לנו, אבל זה אומר שהיא צריכה לתבוע אותנו על זה שאנחנו אוהבים אותה ומחזיקים הופעות נדירות שלה בבית? לדעתי זה ממש לא במקום.

Rוית

New member
מה אלאניס אשמה שוב?../images/Emo4.gif

לא כתוב בשום מקום שאלאניס תבעה אותו, פשוט רשום שהיא קיבלה כסף... מה היא אמורה לעשות, להחזיר את הכסף? להגן על אדם שעושה דברים לא חוקיים?.. לא נראה לי שיש מקום לכעוס עליה בכלל.. ובקשר לשאלה שלך דן, אין ספק שהוא שעיר לעזאזל, זה יכל להיות כל מעריץ שככה יפלו עליו, זה שזה היה הוא זה מצער למדי, אין ספק..מענין איך זה באמת שהחליטו לתבוע אותו בכלל, מעניין מי תבע אותו בכלל..

אלאניס לא תבעה אותו!

היא בכלל לא אשמה... דבר אחד לא הבנתי. למה רק אלאניס מקבלת את הכסף? יש לו באתר אוסף די נכבד של אומנים ויש לו "בהסה"כ" רק שני בוטלגים של אלאניס וממש לא נדירים...

Mr Freeze

New member
תודה

המכתב שלו מאוד נוגע ללב. אני מקווה שרודפי הבצע הם החבר'ה מחברת התקליטים ולא אלאניס עצמה, כי אם זה לא כך, המצב אפילו יותר מצער.

Rוית

New member
אבל לפי מה שכתוב שם,

זה היה לפני שנה!
רוית מבולבלת

קראתי את זה גם!

וכבר מלא מעריצים של אלאניס שיש להם אתרים הורידו מהאתרים שלהם את כול השירים וההופעות שהיו שם להורדה... מה דעתכם מגיע לו העונש? או שהוא סתם שעיר לעזאזל?

BaBa LiVe

New member
ממש לא מגיע לו עונש!

הוא אוהב את המוזיקה של אלאניס..בטח יש לו את הדיסקים אבל כמוני לדוגמא..הדיסקים ממש לא מספקים אז יש לי 66 ג'יגה של אלאניס... זה לא שהיא באה לכאן כל יומיים...והעובדה שיש לי דברים על המחשב תמנע ממני ללכת להופעה אול קנות את הדיסקים ... אני חושב...שזה ממש לא בסדר...

sephia

New member
מכתב לאלאניס- בנושא.

אני ועוד חברים מרחבי העולם התקבצנו ואנחנו מתכוונים לשלוח מכתב לאלאניס בנוגע לנושא הזה. מי שמעוניין להיות חתום על המכתב, שיגיע היישר לידיה של אלאניס, מוזמן לכתוב לי לכתובת האימייל הבאה: [email protected] תודה מראש, כל השתתפות תתקבל בברכה.

sephia

New member
../images/Emo47.gifאז ככה:

זה נעשה בשיתוף עם כמה אנשים בעלי קשרים מסויימים, שמסוגלים להעביר את זה אליה. אנחנו עובדים ברגעים אלו ממש על נוסח המכתב שיפורסם באתר שאת כתובתו אפרסם בימים הקרובים.

AlanisJunkie

New member
ומה יהיה כתוב במכתב?

בעד, נגד התביעה? אפשר לדעת על מה כל אלו שירצו להיות חתומים על המכתב יהיו בעצם חתומים?

sephia

New member
../images/Emo41.gifזה בשלבי גיבוש...

כמובן שאף אחד לא יחתום לפני שידע במה מדובר. אנחנו עובדים על אתר עם הטקסט שיהיה כתוב במכתב ושם אפשר יהיה לחתום. מי שמעוניין לדעת עוד פרטים מוזמן בשמחה לכתוב לי.

למעלה