כתבה שמצאתי...

e-magine

New member
עוד לא הספקתי לקרוא

כשאני אשתחרר קצת מהעומס, בטח בחג אני אקרא.

e-magine

New member
או קיי לי, קראתי

אני חולק עליה ואני מתכוון לכתוב לד"ר ראלט אימייל בנושא. הכתבה מאד קצרה ואני מבין שהחוקרים מתכוונים לנזק פיזיולוגי. לדעתי הגלישה באינטרנט יכולה אך אינה חייבת, לגרום לשורה של נזקים, נזקים נפשיים, נזקים בתחום המוסר, נזקים כלכליים. ראוי לדיון, טוב שהבאת את זה. כשאני אומר נזקים מוסריים, אני מתכוון לדבר מאד בסיסי. אבן יסוד בחינוך שלנו הוא שאנחנו התחנכנו מחנכים את הילדים שלנו לא לשקר. והנה באינטרנט, אנחנו מחנכים מצד אחד לא למסור פרטים אישיים מזהים, ומצד שני, שמותר למסור פרטים דימיוניים, קרי לשקר. אז יצרנו בקע בהנחיה הזאת, שאומרת שאסור לשקר. אנחנו אומרים שלפעמים, למשל באינטרנט, מותר. איך זה משפיע על תחומים אחרים?

דרדרית

New member
קראתי ו- חושבת - ../images/Emo18.gif

אנו מחנכים את הילדים שלנו לא לשקר, אך מחנכים גם להזהר ולשמור על עצמם, ולא ללכת עם זרים בשכונת מגוריהם, לסרב לפתוח את הדלת לזרים, או כל דבר אחר שיכול לשמור על חייהם. לא לשקר??? ......היי הדוגמא לדעתי לא נכונה כי פשוט מלמדים את ילדינו להיזהר ולא למסור פרטים מזהים. גם בטלפון ילדיי קיבלו הזהרה לא למסור פרטים מזהים- מה ההבדל?? פרטים דימיוניים- אינם שקר לדעתי, ילד מדמיין שהוא סופרמן- זה שקר?? שירי הילדים המבוססים על הדימיון "ידידי טינטן" של לאה גולדברג- דימיון או שקר?? יכולה לראות באינטרנט כלי אנטי חברתי, אולי, יכולה לראות בו משהו שבו לומד הילד לראות את העולם באופן דיי מעוות , אולי, חברים וירטואליים זה לא בדיוק החברים שאיתם הם משחקים בכדורגל או פוגשים באירועים חברתיים, יכולה אולי לחשוש מזה שילד יפתח תלות בחברים הוירטואליים והם יספקו לו תחליף לקשר אמיתי בין ילדים ולאינטראקציה האחרת. אבל דווקא להיתפס לנושא השקר- נראה לי פחות מהותי (לדעתי בלבד) כנזק בכלל וכנזק מוסרי בפרט דרדרית

e-magine

New member
או קיי, דוגמא אחרת

משהו מאד נדוש, בחור נשוי מכיר בחורה רווקה דרך האינטרנט, מציג עצמו כרווק, מתחילה מערכת יחסים וירטואלית, נפגשים במציאות, יש משיכה. אבל אם היא היתה יודעת שהוא נשוי לא היתה נפגשת איתו. דרדרית, הפנטזיה, לדעתי כבר לא פנטאזיה, ברגע שהיא מערבת אדם אחר. אני מציע לך שתקראי את שתי הכתבות בקשר לכנס של מכללת אורנים על נושא הרגשות באינטרנט. או שתדפדפי אחורה, או שתכנסי לקישורי הפורום, ומשם לאתר הבית שלי, ושם לקישורים. אני כמובן מסכים איתך שאנחנו מחנכים את הילדים לשמור על עצמם וכד´, אבל, יש הבדל בין אי מסירת פרטים לבין בניית זהות בדויה. ילדה בת 16 כתבה לי אי-מייל שמזה חדשים רבים, היא מבקרת ומשתתפת בקביעות בצ´אטים בחדר 20 פלוס, מתחזה להיות בעצמה בת 20 פלוס. איך לדעתך משפיע הדבר על אישיותה?

chips

New member
היי לכם

אני לא שחכתי אותכם . אני הולכת לקרוא את המאמר על טיפול נפשי ברשת של אחד בשם משהו גרין(לא זוחרת שם פרטי) אני אביא מסכנות סוף שבוע נעים אני

דרדרית

New member
או קיי מסכימה על.....

כמו שאמרתי בדבריי, אימג´ין, גם אני מונה "צרות" לא קטנות באינטרנט, כמו חברים וירטואליים שאיתם לא משחקים כדורגל.. אבל - (ותמיד יש אבל) ישנם לא מעט גברים גם טרם עידן האינטרנט שמסרו זהויות בדויות לגבי עצמם, והבחורות נפגעות בשל כך- מה שכן- בעידן האינטרנט הסבירות עולה. ומה בדבר המענה לרבים מאיתנו שבקטעים מסויימים בחיינו אני לבד עם עצמנו מסיבות אלו או אחרות? אם מדובר בנו, בוגרים- התמונה היא אחרת כי עלינו לקחת בחשבון את כל הנתונים והסיכונים. אם המדובר בילדינו- הרי לשם כך אנו ההורים קיימים- לפקוח את עיניהם וללמדם לבדוק מי עומד מאחורי הזהות הוירטואלית. אני אמא בבית בו הנגישות לצ´ט, לאיי סי קיו וכו´ היא קיימת. וילדיי נוהגים לצ´וטט . יודע מה? ביתי בת ה- 18 הכירה דרך כך חבר´ה מדהימים בני גילה והיא נפגשת עימם מזה 3 שנים ברציפות. יודע למה? - כי לפני הפיכת המפגש הוירטואלי לממשי- הקפדנו הוריה שהמפגש יהיה בביתנו בנוכחותנו, ויתר על כן, היו לנו לא מעט שיחות על כך. אני מצ´וטטת מזה כשנה, רואה ילדים נכנסים לחדרי מבוגרים עם הצעות.. כן, יש סכנות וישנם כאלה שמזייפים את גילם ואת אישיותם. לדעתי יש כאן בעיה אבל האים האינטרנט גורם? ...האינטרנט כולו ..... מכשיר שדרכו משתמשים. יש לכל ילד שמצ´וטט גם הורים. ויודע מה? - זורקת את האחריות להורים, לפקוח עין, לבדוק מה עושה ילדם הקט או המתבגר, לכוון לייעץ, או במקרה הצורך להפנות לטיפול. לא? לסיכום, יש פנים לכאן ולכאן באינטרנט. הסיכונים לא מועטים, (זיוף גיל כפי שציינת), אך גם מפגש "תמים" במועדון לילה לנוער, שמזייף גילו להיכנס, גם שם הסכנות לא פוחתות. לדעתי, כמו בכל דבר- צריך להיות צרכן נבון ולשם כך גם לחנך לצריכה נבונה גם את עצמנו וגם את ילדינו. לא??? דרדרית

e-magine

New member
אני מסכים איתך,

אני גם יודע שאין שחור ולבן בשום תחום, יש גוונים רבים, מתוך הדיון שלנו כבר אפשר לראות מגוון של דעות וזה בעיני טוב ויפה. אני חוזר ומציין שאני לא נגד האינטרנט. אני רק חלקתי על המאמר שאמר שהגלישה באינטרנט כמעט אינה גורמת נזק, ואני טוען שהיא יכולה בנסיבות מסויימות לגרום נזק. יש לי מה להוסיף אך חייב לרוץ.

silkpink

New member
לא ממש מסכימה איתך דרדרית

נכון שהאחריות היא עלינו כהורים ושאנחנו צריכים לפקוח עיין ולשוחח וכד´, אבל זה לא מוריד את האחריות מהנושא עצמו. צריך לשוחח עם הילדים ולפקוח עיניים גם לגבי סגריות אלכוהול סמים ומבוגרים אחרים...זה לא עושה את הדברים האלו למסוכנים פחות. יש בעייה בפיתוי שבאינטרנט להביא אותנו למקומות לא טובים עבורינו, ואם תסתכלי יש כאן בפורום לא מעט מבוגרים שמכירים בעצמם כמכורים, אז איך אני כאחת מהם אחנך את הבת שלי ומה אני אמורה לצפות ממנה שלא מצליחה לעשות בעצמי ?

דרדרית

New member
זו באמת בעיה... ../images/Emo18.gif

סתם שאלה: מתי אנחנו מתמכרים?? כשטוב לנו או כשיש לנו חסר מסויים??? מרבית ההתמכרויות הן סיגריות הן סמים ואפילו אוכל, לפי המחקרים נובעות מחוסר. אולי גם ההתמכרות לאינטרנט??? .....(סתם שאלה למחשבה..) בקשר ל"מודלינג" שלנו על ילדינו- אם אתה מעשן והתמכרת- תרשה לילדיך באותה קלות לעשן בגיל 12 לדוגמא? אולי אם נראה באינטרנט כעוד דרך של "צריכת זמן פנוי", עם היתרונות והחסרונות, נוכל אנו כהורים, גם מכורים, להתריע כי.. "תראו מה זה עושה לי.. ו...קשה לי להיגמל אבל לך יש.... ו...... ? יכול להיות?? אם האינטרנט אצל ילדינו בא מחוסר- חוסר ביכולת ליצירת קשרים אמיתיים, לדוגמא, לא עדיף שנעזור להם בדרך אחרת?? יש הרבה פיתוי באינטרנט כמו בסרטי וידאו שהתריעו נגדם בשעתו, בגלל הקלות בהשגתם.. והשפעתם על הילד.. יש הרבה פיתוי בהליכה לאותם מקומות בהם משחקים את משחקי המזל... יש הרבה פיתוי בהליכה לקאזינו ולהמר - גם זה ממכר.. במה בעצם אין פיתוי??? שוב חוזרת לנקודת ה"צריכה נבונה" וכאן גם איננו יכולים לשמש כמודלינג, לפחות להראות את החיוב והשלילה. לא?? דרדרית

e-magine

New member
דרדרית לא יודע אם יצא לך לקרוא

את הסקירה הזאת, הבאתי אותה לכאן והיתה בקישורי הפורום איזה שעתיים, עד שהשרת נפל, בכל מקרה הסקירה הזאת מסכמת יפה את הדעות המקובלות היום לגבי השאלה מה גורם לנו להתמכר, טיפוסי מכורים, וכו´.

התמכרות היא באישיות??

קראתי את הסקירה הזו מס´ פעמים. יש בה הרבה תשובות אבל היא לא עונה לי על דבר אחד שמפריע לי זמן מה..... אני מנסה להבין אם ההתמכרות טבועה בי. כלומר,ההתמכרות מיסודה. אם זה עניין שבאופי, באישיות של אדם, להתמכר. אם אנחנו,בתור מכורים לאינטרנט, יש לנו,באופן כללי, נטיה להתמכר לכל דבר בקלות יותר מאשר לאחרים? אני יודעת שאני כזו...מתמכרת להרבה דברים. מאבדת פרופורציות בקלות. אם זה כך...אז הקרב אבוד מראש???????

e-magine

New member
אין לי תשובה לשאלה הזאת ../images/Emo10.gif

אני יודע שאני לא נוטה להתמכר, וחוץ מהאינטרנט, לא התמכרתי לכלום כמעט 40 שנה. אני יודע שיש התמכרויות שהולכות ביחד, למשל כמעט כל המהמרים גם מעשנים, אני חושב שגם די הרבה וורקוהוליסטים מעשנים.

מזדהה עם מה שכתבת...

גם אני לא נטיתי מעולם להתמכר לדבר. (40 שנה, כמוך..) עד שהגיע אלי האינטרנט. בעצם - זה לא נכון. היה לי "שגעון" "לפצח" את המדיה הזו כשהתחברתי אליה - לפני 6 שנים. זה איתגר אותי, סימל בעיני את הקידמה ונתן לי סיפוק, כש"הצליח לי" ו"הסתדרתי" בלי הנחיות או קורסים(...), כשעדיין לא היו אתרים כל כך ידידותיים וגם לא היו אתרים בעברית... אבל להתמכר?! - זה קרה לי רק בשנה החולפת. וגם זה כבר לא כמו שהיה פעם...

נ.ב.

ורק בזכות העובדה שהכרתי ב"התמכרות" הזו... הצלחתי לטפל בעצמי. (ודאי זכורה לך הודעתי, שבה הודאתי באשמה...
)

e-magine

New member
גם לי היה עניין ואפילו התלהבות

מתחומים מסויימים. למרות שתמיד ראיתי את עצמי כטיפוס הומניסטי ולא טכנולוגי, התעניינתי הרבה שנים בתכום המוטורי. היה לי מעל 10 שנים מנוי על מגזין מוטורי מסויים, שהיה אולי היחיד בעברית באותה תקופה, כשהתחילו לשדר מרוצי מכוניות בכבלים, הייתי עוקב ורואה מרוצים, אפילו בלילות, מחפש כל פירור מידע, אך זאת לא היתה מעולם התמכרות. כל מה שעשיתי בתחום הזה, עשיתי רק בשעות הפנאי ולא במקום דברים שהייתי חייב לעשות. בשנת 90 התחלתי לעבוד במשרדי עו"ד, אך עדיין לא בסביבה ממוחשבת. באותם ימים המחשב היה לא יותר ממכונת כתיבה במזכירות המשרד. רק בשנת 93 התחלתי לעבוד קצת עם מחשב במשרד בו עבדתי, וכבר עז היה לי רצון עז לדעת יותר. כשלא היה אף אחד במשרד, הייתי ניגש למחשב ומתעסק איתו, מנסה ללמוד לבד. כשהיה מגיע טכנאי, תמיד הייתי מסתכל על מעשיו ו"מצלם" בראש. רק בשנת 94 קניתי מחשב 486 והתחלתי לעבוד איתו וגם לשחק, בעיקר במשחקי אסטרטגיה וסימולאטורים של מרוצי מכוניות ומטוסים. אז התחילה תקופה של התלהבות חזקה אך לא התמכרות, קריאת עיתוני מחשבים, קניית חומרה ושדרוגים וכו´. במקביל איבדתי כמעט עניין במרוצי מכוניות, הפסקתי את המנוי למגזין ותחת השפעת הבן שלי התחלתי להתעניין בכדורגל. כמו שכתבתי פעם כאן, אני בהחלט מסוגל לנהל פורום כדורגל, רק שזה לא מספיק מעניין אותי. הפורומים בתחום נשלטים ע"י ילדים. גם אני למדתי לבד כל מה שאני יודע במחשבים. כשיש בעיות במחשבים לעו"ד שכנים שלי, קוראים לי ובד"כ שתי נגיעות מספיקות. הם מקבלים את זה כמובן בחינם. אני מתעסקגם במחשבי כף יד (פאלם פיילוט) אבל שוב, זאת לא התמכרות. הרבה פעמים אני מחזיק את עצמי בכוח לא לעזור יותר מידי בייעוץ לשכנים, כי פשוט אין לי זמן לזה והם בהחלט יכולים להרשות לעצמם להזמין טכנאי. ההתמכרות לאינטרנט הלכה ונבנתה אצלי והתפרצה במלוא עצמתה כמעט לפני שנה. אני מניח שכל הטאראראם עם באג 2000 גם תרמה לעניין. כמעט שנה אני לא יוצא מזה.

כי גם הלכת...

צעד אחד רחוק מידי... כשלקחת על עצמך את ניהול הפורום. וזה פורום ללא הפסקה..., ללא חופשה. בין שאר עיסוקי, אני מלמדת קורסים מסויימים דרך הנט. אין לך מושג עד כמה עיסוק זה לבדו תרם להתמכרות שלי! לאחר שהקורסי הסתיימו - ויצאתי לחופשה - התמכרתי קשות. העבודה נגמרה, אבל ההרגל להכנס על בסיס יומיומי נשאר... אבל כשיש רצון - אפשר למדר. הכל תלוי עד כמה רוצים. נ.ב. זה היה ירחון ´אוטו´, נכון?! ...גם אני, גם אני...

למעלה