כתבה שמכעיסה אותי

Substantial

New member
כתבה שמכעיסה אותי

לא הלכתי למצעד, מסיבות שונות ומגוונות. אבל עדיין, התיאור ב Y-net של המצעד מכעיס אותי, הבחירה דווקא להתמקד בכל מי שבחר להיות שונה ומיוחד, כדי לעשות מכל המצעד הצגה אחת גדולה מחטיאה את המטרה של המצעד. להתייחס לדברים של יוסי ביילין בשתי שורות בסוף הכתבה, ובכותרת לרשום שצועד במצעד צעק "כואב לי המחוך" - זה בדיוק מה שמביא את כולם לחשוב שכל מי שמגיע למצעד מחפש פרובוקציות ואין למצעד מקום של ממש, מה קרה לכתבה מאוזנת שתביא גם קצת אנשים עם אג'נדה? אם מצאו בחדשות 10 מספיק אנשים ישראלים עם אג'נדה שהפגינו מול הכינוס של הג'י-8, תאמינו לי שגם במצעד עצמו לא חסרים. ואולי זה מוכר מעט פחות, אבל בוואיי-נט לא צריך למכור שום דבר (מלבד פרסומות) והם יכולים להרשות לעצמם להיות קצת פחות מיושנים ובעלי דעות קדומות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3410247,00.html

W a r r i 0 r

New member
מסכים לגמרי!

כרגע קראתי את זה ותכננתי להעלות לפורום....הקדמת אותי כואב הלב עד כמה דה-לגיטימציה זה עושה לנו

זה אבל די צפוי

המטרה של עיתונים/אתרי אינטרנט היא ליצור בהם עניין ולהרוויח כסף, ואת זה עושים ע"י זה שמספקים כתבות סנסציוניות, שערוריתיות וכו'... אם הם היו רושמים על הדברים האחרים וה"משעממים" במצעד, כנראה שלא הרבה היו טורחים לקרוא... אז כמובן שהם כתבו דווקא על אלה שבחרו להיות שם שונים ומיוחדים...

W a r r i 0 r

New member
זה צפוי אבל לא נכון.

המקום של כאלה כתבות הוא בצהובונים למינהם. לא ככתבות ראשיות בעיתון ראשי. תפקידה המקורי של התקשורת הוא להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה. ופה הם עושים שירות דוב לה. איפה הזמנים של העיתונות החוקרת האמיצה, שלא פחדו מכל דפוק שמאיים עליהם....אוף

yotem 17

New member
באמת כתבה מעצבנת../images/Emo83.gif

אגב, ראיתי עכשיו בוואלה שכתוב שלפי ההערכה הגיעו למצעד 20,000 אנשים...וואו
ומולם מפגינים 20 אנשים מהימין הקיצוני. http://news.walla.co.il/?w=//1119365 אהבתי את התגובות של רון חולדאי ושל איתי פנקס

orrr18

New member
קודם כל, בואו נודה לכל חברי הכנסת שלנו...

בואו נמסור תודה ענקית לכל חברי הכנסת שתמכו בהצעת החוק הטיפשית שהביאה לכך שהיום יצא לדרכו אחד ממצעדי הגאווה הגדולים ביותר שנראו בארץ, אם לא הגדול ביותר... (לפי וואי נט 15,000 איש, לפי מעריב 20,000). המחאה צברה תאוצה, ואת הביטוי לכך היה ניתן לראות במספר האנשים שנכחו במצעד היום, שבדר"כ לא מגרד את ה-10,000. דבר שני, התקשורת היא תקשורת... היא רוצה לעניין, למשוך רייטינג, והיא מחפשת פרובוקציות. אז כמובן שהיא תמיד תראה את ההומו הנשי, הסטראוטיפי, זה שקל לאנשים לקטלג אותו ככזה, ורצוי שלצורך הרייטינג הוא גם ילבש על עצמו כמה שפחות בגדים, ואם אפשר אז שגם יתאפר על הדרך... הבעיה עם התקשורת ידועה, ויכולתי לתת לך תיאור של הכתבה שהופיעה היום כבר לפני שבוע... כל שנה המצעד מתואר באותה הדרך, רק התאריך והכמות משתנים... דווקא במעריב יש כתבה די ניטרלית, שלא לומר אפילו די אוהדת, שלא נתפסה שוב לסטראוטיפ ההומו הנשי והמוחצן...

Antithesys

New member
גם אני הגבתי ככה כשקראתי

את ההודעה.. אבל מותק - ככה זה התקשורת שלנו, מקצינה , מראיינת אנשים שנשמעים טוב ומושך ומצלמים דברים שמושכים תשומת לב, והכותרת של "כואב לי המחוך" בהחלט משכה צומי. הפתרון היחיד הוא שדברים כאלה בכלל לא יהיו במצעדים. להפוךאת המצעד להפגנה מכובדת ומיד!!

Substantial

New member
אני לא תמים,

עסקתי בתקשורת מספיק ואני מבין מה מושך יותר קהל. אבל דווקא מאתר כמו Y-net הייתי מצפה להתייחסות קצת פחות הומופובית וסטריאוטיפית, גם בזכות העובדה שמדובר באתר, גם בגלל שהצוות שעובד באתר הוא צעיר ברובו, ובכלל כי אני חושב שיש צמאון לאג'נדה במדינה הזו, והיא יכולה לתפוס לא פחות כותרות - והרי הם נותנים במה לסתת ולבית הפתוח לתגובות ארוכות ומשמעויות ואפילו מקדמים אותן. הכתבה הספציפית הזו הכעיסה אותי מאוד.

white star

New member
../images/Emo54.gif רק לידע הכללי

המצעד השנה היה הרבה יותר מאופק משנים שעברות. פשוט אסור להאמין לתקשורת פה.

הנה המכתב ששלחתי ל ynet :

ביום שישי בצהריים פירסמתם את הדיווח הזה על מצעד הגאווה בת"א: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3410247,00.html זאת היתה כותרת המשנה: אלפי בני אדם הגיעו למרכז תל אביב, ויצאו משם מחופשים וצבעוניים לכיוון חוף גורדון. "אני לובשת מחוך, ואין לי אוויר כבר שעה. אני כמעט נחנקת", אמר אחד הצועדים. אל מול הצועדים הגאים ניצבו בכיכר רבין מפגינים שקראו כלפיהם: "אנטישמים" ו"הבאתם עלינו אסון" האם כל האלפים היו 'מחופשים וצבעוניים'? אולי רק הרוב? אולי רק חצי מהצועדים?... הרבה פחות מזה. האם הציטוט שבכותרת המשנה הוא האמירה המייצגת את המצעד ואת הצועדים בו? האם הוא המסר העיקרי והחשוב שאפשר היה לשמוע שם? אין ספק שהיו במצעד גם 'מחופשים וצבעוניים', שהם אגב חלק לגיטימי ושמח ממנו - אבל הם בכל זאת מיעוט קטן מהמצעד. אבל מה איכפת לכתוב כותרת משנה שקרית ולא מייצגת רק כדי להיות 'צבעוני', למשוך תשומת לב, למשוך אש, לשחק לידיהם של טוקבקיסטים מתלהמים... להעלות רייטינג? מה איכפת להביא ציטוט סטיגמטי אחד כדי להלהיט את הקורא הממוצע ומטה? ולגוף הכתבה: הפיסקה הראשונה דיווחה על כמות הצועדים ועל הרחובות הסגורים הפיסקה השניה דיווחה על צועד לבוש שמלה ומחוך ועל צועדים אחרים בתחתונים הפיסקה השלישית דיווחה על דרור שצעד מרוח אודם ולבוש בגד גוף וחוטיני הפיסקה הרביעית על אבי שצעד בלבוש חשפנית-מועדונים אין ספק שדרור ואבי היו במצעד, והיו עוד כמותם, וזה נהדר - אבל האם הם עיקר המצעד? - לא. הם צבעוניים, שונים, מושכים תשומת לב, עונים לסטיגמות הידועות, ובעיקר הם חומר מצויין לכתבה צהובה, פרובוקטיבית, שבינה לבין דיווח עיתונאי אובייקטיבי ומאוזן אין ולא כלום. אגב, בנוכחותם של דרור ואבי ודומיהם במצעד יש מסר נהדר של פלורליזם, חופש, ולגיטימיות של שונות - האם כשסיפרתם עליהם הבאתם גם את המסר? - מה פתאום, זה עמוק מדי, ומקלקל את הרוח הצהובה והשטחית של הדיווח. רק בפיסקה החמישית התחיל איזשהו איזון. אחרי שהצגתם את המיעוט השונה, ה'חריג', הסטיגמטי, הבאתם גם ציטוט של צועדת שמסביר משהו ממטרות המצעד והעניין שבקיומו... אבל סביר להניח שהטוקבקיסטים המתלהמים כבר לא הגיעו לשם. בשלב הזה הם כבר חוגגים על המיץ והצבע שהשפרצתם בפסקאות הקודמות. ... ורק עכשיו באים ציטוטים קצרים של סער נתנאל ויוסי ביילין (כמובן בלי יותר מדי תוכן או מסר). אני לא מצפה מכם חלילה לדיווח 'מגוייס' לטובת הקהילה והמצעד. אני מצפה מכם לדיווח עיתונאי משקף מציאות באופן שקול ומאוזן. אתם, לעומת זאת, בחרתם כתמיד להביא כתבת צבע צהובה ושטחית, עמוסת סטיגמות - והכל באופן לא פרופורציונאלי לחלוטין (שלא לומר 'שקרי' בהקשר לכותרת המשנה) - והכל כדי להעלות רייטינג, למשוך אש, להלהים את הטוקבקיסטים. נתתם חומר מצויין, כמו לחם ואוויר לנשימה, לכל המתנגדים לקהילה ולמצעד, לחופש הפרט ולזכויות הפרט, לדמוקרטיה. רק זיכרו - אם וכאשר הם יצליחו למגר אותנו, אתם העיתונות החילונית החופשית תהיו הבאים בתור אצלם.

white star

New member
../images/Emo54.gif לא מפתיע

האמת לא טרחתי לקרוא את הכתבה, מאז המצעד הראשון שהייתי בו הבנתי עד כמה העיתונות מציגה באופן מעוות וברצון להשיג כמה שיותר רייטינג ולעזאזל האמת. כרגע זה אופנתי לרקוד על הדם שלנו, העיתון הוא הראשון שיעשה את זה. הרי לא יגידו על זה שהמצעד השנה היה יותר גדול מבעבר, אנשים יותר לבושים ופוליטיים מאשר שנים שעברות, או שהשתתפו בו מקימי מג"י (מפלגת ההומואים) הרי זה לא מעניין את הציבור :-\

למעלה