הדעה שלי
אני כותב בתור אחד שלא מאמין בגישת "שחור ולבן", כל מיני ביטוייים כמו "שליחי השטן", "בני אור וחושך", לא יודע עד כמה הם נחוצים, דרמטיזציה של בוש, הוא ידוע בזה. מצד שני כל השימוש והיישום של הלוגיקה המערבית, כל הניסיון שמנסים לעשות רציונליזציה של המאבק בים האיסלאם למערב ה וא ממש מיותר וממש מטופש, אנשים צריכים להבדיל בין תירוץ לסיבה, כל מה שצריך זה להקשיב למה שהאירגונים אומרים בלי פילטרים, בלי פרשנות, הם אומרים את מה שהם אומרים כבר שנים רבות, הנוסח הוא קבוע, אנחנו (המערב, הצלבנים-ציונים) כופרים, לא מכירים במוחמד, לא צנועים, נהנתנים, אין לנו מוסר (לפי מה שהם אומרים), אין לנו כבוד לערכי המשפחה וכו'...,צריך להקשיב להם ולא לפתור אותם בפנאטים/מטורפים וככה לפתור עצמינו מהתייחסות רצינית אליהם. צריך להבין שיש כאן מאבק בין שתי תרבויות, שני דרכי חיים, ערכים שונים, אמונה שמשתקפת בערכים (רוב המערב חילוני). חיפוש אשמים/סיבות/מניעים לא מוביל לשום מקום, הפיגועים ב11 בספטמבר היו לפני עירק, לפני אפגניסטאן, אז היא לא היתה כבושה, את זה שכח מר לוי, נראה כאילו אנשים שכחו את זה, אל קעידה פועל כבר למעלה מעשור, תאי טרור תמיד היו קיימים, אותו דבר לגבי הכיבוש, הוא לא סיבה, הוא תירוץ, אם היה סיבה היה פורץ רק לאחר ה"כיבוש" הוא גם היה מתעסק רק בחיילים, רק בשאיפה למדינה פלשתינית ולא מדבר על חיפה יפו ואשדוד, לא היה מדבר על חזרה של פליטים לתוך מדינת ישראל, לא פלשתין. העולם השלישי - העולם השלישי האמיתי זו אפריקה, לא העולם המוסלמי הבכיין שתיד הרגיש מקופח ותמיד ירגיש, אפריקה לא מתאבדת על העולם המערבי, מעולם לא התפוצצה עליו, היא פשוט סובלת ולזה אין קשר לעולם המוסלמי, אפריקה צריכה את כל העזרה שבעולם, אין לזה קשר לכלום, היא צריכה כי אפשר והיא סובלת, לא בגלל טרור. יש גם את עיניין הקנאים, אני לא ראיתי מחאה מצד העולם המוסלמי נוסח המחאה במערב נגד המלחמה בעירק, כל מה שיש זה גינויים סתממים וקלושים, הם מעדיפים לרחם על עצמם כאילו המערב רודף אותם ולא לעשות חשבון נפש, להקיא מתוכם את כל הקיצוניים, את כל המסיתים במסגדים, את כל הספרים מלאי הרעל, אין הלשנות, את זה הם לא עשו מצד שני המערב כאשר בתוכו לא מסכמים עם מה שחלקו עושה אז יש הפגנות, יש מחאה, יש לחץ ציבורי. כאשר נכנסים עם מטוסים לתוך ביניינים או מפוצצים רכבות תחתיות לשאול מה גורם להם? זה כאילו להגיד מה אנחנו עשינו שהם עושים את זה, זה כאילו להצדיק ואף להבין את הטרור, מה עשינו? כלום!, כאשר מבצעים כאלה דברים ברבריים וחסרי צלם אנוש אין לזה הסבר, זה הרבה מעבר לסיבה ותוצאה, זה הרבה יותר עמוק. מה הדרך להילחם בטרור העולמי?, אני לא מומחה, מצד שני כמו לכל אחד גם לי יש דעה, ברור שהשימוש בכוח הוא הכרחי, שימון בכסף לא מדכא לאומיות ושאיפות דתיות, בקשר לכוח זה עיניין של איך. באירופה: שיצאו מהפוזה "הנאורה ליברלית" ויסתכלו לבעיה בעיניים, יש להם מיעוט מוסלמי ענק שגדל כל הזמן, כוחו בגודלו, ככל שיגדל כן תגדל השפעתו על המציאות הפוליטית ותרבותית באירופה, אירופה עוברת איסלמזציה, למה? כי האיסלאם בניגוד נגיד ליהודים או אפילו ההודים באנגליה לא נטמעים, הם בדלנים, בדלנים אידיאולגית, הם מתנהגים כשגרירים של מדינות המוצא שלהם, ככה לאט לאט אירופה תפסיק להיות...אירופאית, מזה האירופאים מפחדים. צריך לעודד הלשנות, צריך להכינס למעיים של הקהילות האלה, להקשיב ולעקוב אחרי כל התכנים שעוברים שם, במיוחד במסגדים, ציתותים וכל מה שמסביב. צריך להפסיק את ההגירה המוסלמית לאירופה (אפליה שמאליה, גזענות עלק...), יש כאן בעיה! צריך לעודד את המתונים להקיא מתוכם את הקיצוניים, לא רק לגנות, להרחיק אותם מהמחנה, בלי הסברים ובלי הבנה (נוסח מר לוי) לפגוע קשה כלכלית בסוריה, לטפל בסעודיה, לסיים את העבודה על עירק, ללחוץ את אירן ולא להתמהמה נגדה. לא אני לא מאמין שתקציבי ענק ישנו את העולם המוסלמי, יש שם מספיק עשירים בעלי אידיאולוגיה פנאטית והם לא מחלקים את כספם לעניים אז למה המערב? מאחר וזה לא יקרה, המוסלמים לא ילשינו על אחיהם, הם לא ישתנו והמערב עבד של המושגים וההגדרות של עצמו ולא יעבור אותם, הוא לא "יפלה" או לא יהיה "גזען", אז העימות לא יגמר, הוא יגיע לפיצוץ, להכרעה כמו כל עימות. הם מי שהם, אנחנו מי שאנחנו וככה זה.