שוב לא הבנת, אז אני אסביר
אני לא רואה את העיניין כ"מאבק בני האור והחושך" מי אני שאקבע שהם חשוכים ונאורים?, מבחינתי אני נאור, זה לא הופך את זה לאמת אבסולטית, אני גם לא חושב שהקיצונים "מטורפים", הם אולי עושים מעשי טירוף אבל אני בטוח שהם יודעים היטב מה הם עושים ובשם מה הם פועלים. יש כאן התנגשות, צריך להסתכך על זה מהצד, התנגשות בין שני צדדים, שני דרכי חיים, אמנות, תרבויות, צריך להיות עיוור בשביל לא לראות את זה, כן גם אנחנו חלק, זה לא בגלל הכיבוש, למה? כי ז\ה לא התחיל אחרי 67', זה התחיל לפני יותר מ100 שנה, אש"ף קיים מ64', לא 67', זכות השיבה לא קשורה ל67', היא קשורה ל48'. אני לא מאמין בהיגיון אחד, ברציונליזציה אחת, אני לא מיישם אותה על האיסלם, אני לא מתיימר להגיד שהם כמונו, אני לא שם עצמי במקומם, אני לא חלק מהלוגיקה שלהם, אני לא יכול לדעת איך זה, הראיה שלי היא מערבית, אני לא בא מהמקום שלהם, גם בוש ובלייר לא ושאר האנשים שמתיימרים "לחבין" למה הם עושים את מה שהן עושים, לכן אין כאן סיבה ותוצאה, לכל אורך ההיסטוריה וגם עכשיו אנשים עשו דברים קיצוניים כנגד מישהו שהוא אחר וכי מאמנים שהוא טועה, פעם אלה היו הנאצים, היו האיסלאם, רק שכאן זה הרבה יותר רחב וחוצה גבולות. כבר הסברתי שיש הבדל בין סיבה ותירוץ, אתה כנראה לא מבין את ההבדל, התירוצים הם "כיבוש", "דיכוי", "עוני", "עירק", "פלשתין", הסיבה, המערב הוא כופר, דרכי החיים שלו הם לעיתים נוגדים את דרכי החיים של המוסלמים ב180%, צריך לשמוע את כל המטיפים של המסגדים, לראות בעיניים איך חי מוסלמי ואיך חי מערבי, אני בניגוד להרבה מערבים שלא מבינים את השונים לא אומר "איזה מסכנים" מי אני שיחליט איך לחיות נכון?, כולם שואפים לחיות בדרך האמריקאית?, או אירופית?, וודאי שלא, ומי שלט הוא וודאי לא טועה או נחות יותר. לא, אני לא מחפש סיבה לייצור חסר צלם אנוש "מה מביא אותו להתאבד על אזרחים", למה?, כי הוא מ ת א ב ד על אזרחים!, זה בדיוק למה אני לא מחפש סיבה למה הנאצים נהגו כמו שנהגו, לא נכנס לפסיכולוגיה בגרוש נוסח "זה טבע האדם...", "גם אתה היית נוהג אותו דבר...", "היו עוד עמים שנהגו כך...", הם שרפו אנשים, אין סיבה, סיבה היא הסבר, הסבר במקרה הזה זה הבנה, הדרך מהבנה להצדקה מאד קצרה.