כתבה...קראו עד הסוף

yossi iv

New member
כתבה...קראו עד הסוף

נסראללה הראה לאולמרט ולפרץ מי המנצח במלחמה ומי מתחבא בביתו מובס ומבויש מיליון איש נכחו בביירות בעצרת הענק של החיזבאללה, מיליארד מוסלמים צפו בה בטלוויזיה ושאר העולם הבין לאיזה ברוך הכניס דן חלוץ את מדינת ישראל. אהוד אולמרט שגה שוב ובגדול. ביום שבו שב והתרברב בכל כלי תקשורת אפשרי על נצחון ישראלי כביכול במלחמת לבנון השנייה, קם חסן נסראללה והתייצב לעייני כל ולא מורא מול מאות אלפי מעריצים נלהבים והסביר לאולמרט, פרץ, לבני וחלוץ הלכה למעשה מי המנצח האמיתי. תחשבו רגע, מתי בפעם האחרונה העז בכלל ראש ממשלה ישראלי להתייצב מול המונים? חלפו רק שבועות ספורים מאז שאולמרט, גדול השחצנים מבין ראשי הממשלה בישראל אי פעם, התרברב בכינוס פונקציונרים פיצפוןבפני כמה עשרות טוחס לקרים בחדר סגור ומאובטח בגליל שהוא מסתובב חופשי בעוד ש"נסראללה יישאר לעד בבונקר", עד כמה ראש הממשלה שלכם מנותק מהמציאות. מאות אלפים ואולי מיליון בני אדם התייצבו בדחייה של ביירות לעצרת הניצחון הגדולה, ששודרה למיליארד ערבים בטלוויזיה בשידור חי ולשאר העולם בכל מהדורת חדשות ומעל לכל עיתון. באותה שעה ממש עמד לנגד עיניו של אולמרט הסקר של מינה צמח שבו רק 7% מתושבי ישראל אומרים שהוא ראוי להיות ראש הממשלה ורק 1% סבורים שעמיר פרץ מתאים. חסן נסראללה לעומת זאת נישא על גלי הערצה חסרת תקדים בעולם הערבי והמוסלמי, ובצדק. זה כשלעצמו, עצם נוכחתו על הבמה הזו בסיטואציה הזו, היא הכישלון החרוץ הראשון במעלה של אולמרט-פרץ-חלוץ, שהרי שלושתם הבטיחו ביום פרוץ המלחמה שהוא יעלם. בינתיים ההיפך הוא כמעט נכון. נסראללה ליהג ובצדק רב על השלישיה הישראלית הפאשלונרית. לא 12,000 קטיושות יש לו עכשיו בלבנון אלא 20,000. וכולן מוכנות להפעלה נגד ישראל ביום שיחליט לעשות זאת. איש גם לא יכול ולא יוכל לפרוק את החיזבאללה מנשקו וביום שרק יחליט נסראללה, יעופו כל היוניפי"לים מלבנון. הם שם ברצותו כך ומתוך אינטרס שלו. ביום שיחליט אחרת הם יסולקו בדם ואש. טענות אולמרט-פרץ על שינוי יסודי של המפה הוא שיקרי ומופרך מיסודו והם יודעים זאת. צבא לבנון ויוניפי"ל יכלו להתפרס בדרום רק כי נסראללה החליט שעכשיו נוח לו לאפשר זאת. ממשלת אולמרט הצהירה שהיא יוצאת למלחמה כדי להשיב את החטופים. לעייני מיליארדים בעולם שב נסראללה והבהיר את שאמר ביום החטיפה: הוא מוכן למו"מ ושום דבר זולת מו"מ הכולל שחרור אסירים שהוא דורש אותם לא יביא לפתרון הסוגייה. אולמרט-פרץ-חלוץ נכשלו גם בכך, כישלון מהדהד. הכי עצוב עכשיו לראות את משפחות החיילים מטיילים בעולם ונפגשים עם שועי תבל בתחינה מהולה בזעם כבוש. נו באמת, אלה יועילו? את התחינה יש להפנות לנסראללה וכל השאר הוא קשקוש. כשמביטים בזעם עצור על העצרת המדהימה בביירות אי אפשר שלא להסכים בלב כואב שנסראללה צודק. הוא לא רברבן, לא קשקשן. הוא לא הבטיח שפרץ יזבור את שמו, אבל פרץ כבר יודע שהשם נסראללה חיסל לו את הקריירה וכי לעולם ועד נקברו חלומותיו להיות ראש הממשלה המרוקאי הראשון בישראל. אוסף ההצהרות המטומטמות של אהוד אולמרט עוד יהדהדו לעד בהסטוריה של מדינת ישראל כהצהרות הכזב חסרות הכיסוי. התהפך העולם: פעם הערבים היו ממציאים סיפורים, עכשיו מנהיגינו חולמים בהקיץ ואת הודעות דובר צה"ל ודוברי הממשלה חייבים לבדוק בשבע עיניים לפני שמפרסמים. עד כמה שזה לא יעצבן, חייבים להאזין ולהודות: האיש צודק. וכה אמר: "בתוך ימים ספורים, הצלחנו לשקם את היכולת הצבאית שלנו. ההתנגדות היום חזקה מאשר ב-12 ביולי. מי שרוצה להחליש אותנו טועה בחישוביו. אנחנו היום חזקים יותר מכל זמן בעבר.

yossi iv

New member
המשך.......

"שנית, האסירים. האסירים שלכם, כולם יחזרו אינשאללה. הבטחתי לכם ב-12 ביולי שגם אם כל העולם כולו יבוא, הוא לא יצליח להחזיר את שני החיילים, אלא באמצעות מו"מ עקיף. כל העולם בא אבל אתם עמדתם איתן והשניים נשארו כאן. נשקם את הכוח והמתקנים בתוך זמן קצר". מי שמתהדר, כמו אולמרט, בהחלטה 1701 מנסה להשכיח מכם שהיא כוללת החזרת חוות שבעא. אם פעם זו היתה דרישה לבנונית בלבד, עכשיו יש לה גיבוי של האו"ם. נסראללה בביירות: "לא נוותר על חוות שבעא וגבעות כפר שובא. איש לא יוותר על כך לעולם". ובאשר ליוניפי"ל נסראללה מגחך. ארגונו קיבל ויקבל את כל הנשק שיחפוץ ושום מצור או סגירת גבולות לא תועיל: "בכל הקשור לנשק של ההתנגדות. הקנצלרית הגרמנית אמרה שהכוחות הימיים הגרמניים באו להגן על קיומה של ישראל. אתם יכולים לסגור את המים והאוויר, זה לא יחליש את רצוננו ואת הנשק שלנו. נלחמנו 33 יום והיינו מוכנים למלחמה ארוכה. מה שהקרבנו במלחמה היה חלק קטן מהיכולת שלנו". מנהיג החיזבאללה גם הזהיר את הכוח הבינלאומי: "בירכנו אתכם ואני שב ואומר זאת שוב. משימתכם היא לסייע לצבא לבנון ולא לרגל אחרי חיזבאללה או לקחת את נשקו. זה מה שאמר קופי ענאן בעצמו. עד כה לא שמעתי משום מדינה שמשתתפת בכך שהיא באה להגן על לבנון. הם מתביישים בנו ואומרים שהם באו להגן על ישראל". במיוחד כאב לשמוע כיצד נסראללה מסתלבט על חלוץ וחייליו: "איך מוח אנושי יכול לתאר שכמה אלפים מבניכם הלוחמים עמדו 32 יום מול חיל האוויר החזק ביותר במזרח התיכון ומול 40 אלף קצינים וחיילים, ארבע חטיבות חי"ר, שלוש אוגדות, הטנק החזק בעולם והצבא החזק באזור? הם הפכו את ארבע החטיבות המפוארות ביותר לעכברים נמלטים ומפוחדים". בדבריו יש משום כרסום מהותי ובאופן המעליב, הנחרץ והמסוכן ביותר בכוח ההרתעה של ישראל: "הצבאות הערבים והעמים הערבים לא יכולים רק לשחרר את עזה והגדה אלא בפשטות, בהחלטה פשוטה הם יכולים להחזיר את פלסטין מהנהר ועד הים. "ההתנגדות שלכם זעזעה את דמותה של ישראל. די לקרוא את מה שקורה בפלסטין הכבושה. את מלחמות הגנרלים. 'ידיעות אחרונות' פרסם סקר שבו אולמרט קיבל 7% תמיכה, שר הביטחון קיבל 1%. זו ישראל שהובסה בצבאה ובמודיעין שלה". אין ספק שהנאום גם מצליח גם להרטיט את לבבות המוסלמים המאמינים. אלוהים הוא שהביא את הניצחון. הוא ואין בלתו: "רק בזכות האל. איננו התנגדות עיוורת וכאותית אלא התנגדות חכמה ומתוכננת, מאומנת ומאורגנת. זה מה שיצר את הניצחון שאנו גאים בו היום. השבח לאללה שנתן לנו וללבנון ניצחון". בזירה בפנים לבנונית קורא נסראללה למתנגדיו הנוצריים לא לעסוק עתה בפירוק ארגונו מנשקו. לדבריו הזמן לכך יגיע אבל לא עתה כאשר יש להתגונן מול ישראל : "ההתנגדות היא תוצאה לכיבוש, אסירים, גזילת מים, פגיעה בריבונות לבנון. טפלו בסיבות קודם. אנחנו לא אומרים שהנשק הזה יישאר לצמיתות וזה גם לא הגיוני. לא נלחמנו 25 שנה כדי שישראל תמשיך לגזול את אדמתנו ולפגוע בנו. לעולם לא". אשר לעתיד, נסראללה אומר שנצחונו יביא להחרפת המאבק בפלסטין. "אנו נכנסים לעידן חדש עשור חדש בו נכפה את תכתיבינו על האויב. עד מתי תמשיכו לשתוק על מה שקורה בפלסטין? מתי תשלחו את צבאותיכם? בפלסטין ישנם ארגונים שיוכלו להגן על הרצון והנס האלוהי בפלסטין". מנהיג החיזבאללה גם לא שכח לעקוץ את האיום המרומז של ישראל לנסות ולהתנקש בנסראללה אם יופיע לעצרת: "אתם עם עצום ואמיץ. מזה כמה ימים יש כאלה שפותחים במלחמה פסיכולוגית נגד העצרת וטוענים שהיא תופצץ. אתם היום מוכיחים שאתם חזקים יותר מכל דבר אחר. אני עומד מולכם ולידכם כשיש סכנה שמרחפת מעליכם ומעליי". נסראללה גם הזהיר את ישראל מפני המשך הפרות הפסקות האש הבלתי פוסקות מצידה. האו"ם קבע כבר לפני יותר משבועיים שישראל הפרה את הפסקת האש יותר מ-70 פעמים לעומת 4 הפרות של האויב. מנהיג החיזבאללה הסביר מדוע לא פעל עד כה וכי בעתיד מצב זה ישתנה: "הריבונות של המולדת מופרת כל הזמן. עד כה שתקנו כי ידענו שכל הפרה קטנה מצידנו , כל העולם יעמוד על רגליו. אולם לא נשתוק לאורך זמן. אם המדינה לא תעמוד באחריותה להגן על המולדת , העם הלבנוני יעשה זאת". כאמור, מאות אלפים השתתפו בעצרת הענק, ביניהם אורחים מכל מדינות ערב ובכירים בממשל הלבנוני, פואד סניורה, ראש הממשלה לא הוזמן אך רבים מבכירי העדות הנוצריות איישו את יציעי הכבוד. דגלי ענק, מצעד מרשים, הפקה מרשימה וחיזיון המנציח את הפגיעה בסטי"ל ונפילת המסוקים, הכל הכל כדי להראות לעולם כולו מי המנצח ומי המנוצח. ואולמרט יושב בבית ואוכל את הלב, כמו כולנו.

TaiKwonDo

New member
אני אישית

חושב שנסראללה מדבר יותר מדי.. זאת אומרת הוא נואש והוא מנסה להשיג עוד תמיכה אם ארה"ב לא היו כל כך רחמנים, אני חושב שהיינו מנצחים במלחמה. גם אולמרט- אני לא מבין מה רוצים מהבן אדם, אף ראש ממשלה לא היה מנהל את המלחמה יותר טוב צריכים להבין שיש הפסדים ויש נצחונות אי אפשר להילחם ב"צבא" כמו החיזבאללה שבעצם הם לוחמי גרילה הם לא חלק מצבא לבנון הם רק מתחבאים שם. אבל כמו כן, אולמרט גם לא מושלם, הוא יכל להתכונן יותר טוב למלחמה ובאמת הוא המעיט בערכו של היריב שלו, הוא חשב שהעולם לטובתו ושיש לנו את הטכנולוגיה הכי מתקדמת בעולם, וטעה. אבל כמו שאומרים מה שלא הורג-מחשל, ובמלחמה הבאה (שתהיה) אני משוכנע שנהיה הרבה יותר מוכנים, וגם ארה"ב תהיה לטובתנו כך שזה יתרון לא קטן.

יוסי

לדעתי היה נכון לתת קישור לכתבה. יש פה המון דיעות אישיות (מעניין לדעת של מי? של הכותב?) שנותנים טעם אחר לדברים של נסראללה. אין ספק שאי אפשר להגיד שנצחנו, לא כל עוד החיילים החטופים מחוץ לגבולות ישראל, אבל אנחנו לא צריכים להלל ולפאר את חיזבאללה יותר ממה שהוא. ישראל יכולה בקלות לרסק את חזיבאללה, אבל ניהול כושל של המלחמה וטקטיקת לחימה שגויה הבילו למצב מביש. על ישראל מופעלים לחצים רבים מסביב לעולם - מנסים לפגוע כמה שפחות באזרחים, וזה קשה שטילים נורים מבתי אזרחים. אם המנהיגים היו מבינים שזה עניין של להיות או לא להיות אז אולי היו רואים את המצב מזווית אחרת ולא מנסים להכניס לשטח מוקשים חיילים שיעברו דרכם כדי לא להרוג עוד אזרח... המנהיגות שלנו נגועה. לא יודע במה, למה ועד כמה, אבל אין ספק שהיא נגועה. כשפוליטיקה משתלטת על חשיבה אסטרטגית-מלחמתית המערכה מיועדת מראש לכישלון! אני לא גאון גדול לבוא ולהגיד מה אפשר וצריך לעשות, אבל אני יודע להגיד שמה שעשינו זה לא הדבר הנכון. די לרחם על אזרחים שנותנים חסות לטרור!! די לחוס על מדינה שתומכת ומייצאת טרור! ודי למנהיגים טיפשים!!! בראיון לראש השנה רוב התשובות לשאלות של אומרט היו: "אני לא רוצה להתעסק בזה, לא רוצה להכנס לזה, זה לא עניינכם" ולמה לכל הרוחות אמיר פרץ שר בטחון??? מה לו ולבטחון?????? מקווה שנחזיק מעמד עד לבחירות הבאות..
אני בטוח שעם ביבי ומופז זה היה אחרת.. מי אלה אולמרט ופרץ?? שיתנו לי סיבה אחת מרגיעה שתצדיק את זה שהחיים שלי ושל אהוביי בידיהם?! לסיכום, אני לא חושב שזה נכון להעצים את החיזבאללה ולגמד את היכולות של ישראל. אבל נכון מאוד לשים דגש על ניהול המלחמה, החלטות טקטיות ופקודות שנתנו. פעם הבאה אני מקווה שאזרחים שהולכים לקלפי יבחרו כי לדעתם המנהיג באמת מתאים להוביל את המדינה ולא כי הוא היורש של..... (גם כן יורש) זאת התגובה (המאופקת מאוד) שלי. .

tuval3

New member
אהלן מיכאליסטים

וכדרכנו בקודש במיכא"ל אני אשאל שאלה מוזרה- האם לנצח במלחמה זה תמיד טוב? האם להפסיד במלחמה זה תמיד רע? בואו נבחן את ההיסטוריה שלנו... ב67 ישראל נחלה את הנצחון המפואר ביותר שלה, תוך ששה ימים שילשנו (!!) את שטחינו והבסנו את צבאות סוריה, מצרים וירדן. לא רק שהנצחון שלנו לא גרם לשקט מול המדינות הערביות אלא ההפך- מיד לאחר המלחמה נציגי המדינות הערביות הכריזו בחרטום על שלושת הלאווים ושנה לאחר מכן נאצר פתח במלחמת התשה מול ישראל, הנצחון גם לא מנע מסוריה ומצרים לפתוח ביום כיפור עוד מלחמה נגד ישראל. לעומת זאת, מלחמת יום כיפור שנחשבת ככשלון מודעיני וכלא מאוד מוצלחת מבחינה צבאית הביאה אחריה נכונות מצרית לשלום עם ישראל שהובילה מאוחר יותר להסכם ביניים והסכם קבע. אז אולי זה שלא הבסנו את החיזבאללה זה לא דבר כזה גרוע? אולי דווקא מצב שבו כל צד יכול להכריז על עצמו כמנצח יכול ליצור פתח לשינוי? (ד"א- אהלן גל שלחתי לך מסר אישי ואני גם אבוא לבקר....)

אהלן איש ../images/Emo13.gif

אני לא הבן אדם הנכון לשאול אותו לגבי הפסדים (ראה כינוי)
אגב למי שלא ראה, |הדגגש|הפועל
ת"א עלתה לשלב הבתים של גביע אופ"א. הישג לכדורגל הישראלי. עוד סיבה להיות מאושר!!

למעלה