כתבה על RELOCATION בYNET

UKjewishboy

New member
באמת מוזר .... ../images/Emo4.gif

אני לא יודע איך זה בארה"ב אבל אני בהחלט יודע איך זה בבריטניה: קודם כל מחוץ ללונדון יש פה המון נכסים זולים והרבה בתים זולים, אבל לונדון למשל השכירות פה רק עולה. להגיד שיש פה הזדמנויות? בוודאי. להגיד שפה זה כמו ארה"ב? אני מתאר לעצמי שלא. אבל עזבו שניה כמה כסף אתה מכניס לכיס וכמה לא - איכות החיים פה פשוט הרבה יותר טובה, ולהלן דוגמאות שימחישו את זה: 1) התחבורה הציבורית כאן מצויינת ועובדת 24 שעות ביממה. היא בסה"כ לא יקרה ומי שמתבסס עליה באמת שיש לו מלא אפשרויות להגיע ממקום למקום בלי הרבה כאב-ראש. 2) הבנקים והדואר והרשויות פשוט ניתן ליצור איתם קשר בקלות. כשהייתי צריך לפנות ל BARNET לגבי הפח אשפה עשיתי זאת דרך האימייל והתלונה טופלה תוך פחות מ 48 שעות פיזית! 3) אין צורך להמתין בתור, אין דחיפות, התרבות נסיעה כאן הרבה יותר נוחה, אתה פשוט גר פה בצורה נוחה, אין מה לעשות או להשוות, זה פשוט יותר נוח, ומי שרוצה להגיד הפוך פשוט טועה. 4) כבן אדם דתי, שמעריך מאוד את ישראל, אני מוכרח לומר שהארגון בבתי הכנסיות כאן פשוט מצויין, אבל בהחלט צפוףףףף (ככה זה הבריטים
) אבל מבחינת ארגון זה פשוט מצויין. אני לא יודע איך זה בארץ כי אני לא גר שם, אבל באיזור לונדון יש כאן כל מה שבן אדם יהודי צריך, החל מבתי ספר לילדים וכלה באוכל כשר ואירועים לחגים וכו'. החסרון הוא בזוגיות ורווקים - זה ממש לא עובד כאן, ויש כאן בעיה עצומה של התבוללות, למשהו דתי שלא נשוי הייתי ממליץ לחשוב פעמיים לפני מעבר!! זה בהחלט שיקול חשוב. 5) חיי חברה - אין לי ספק שבארץ זה יותר טוב, כי זה כל הסחבקיות הזאת, אבל צריך לזכור שכאן אנשים לא דוחפים את האף לחיים שלך, שזה טוב ולא טוב, כי כאן אתה יכול שיקרה לך משהו ואף אחד לא יבוא לעזור, ואילו בארץ יותר דואגים אחד לשני, אבל זה באמת אינדיבידואלי מאחד לשני. 6) טכנולוגיה - אין מה לעשות, פה יש אינטרנט יותר מהיר מבארץ ויותר מבוסס ופחות נפילות. 7) הוצאות על פלאפון - אתה פה במקסימום £20 מקבל שיחות בלי הגבלה וטקסטים בלי הגבלה ושיחות זולות לחו"ל ובקיצור אתה ממש מוציא פה גרושים על כאלו דברים. 8) הוצאות מחיה - אפילו אוכל כשר זול כאן, אתה קונה עוף ענקי למשפחה שלמה במקסימום £8 ובארץ כזה דבר מינימום 50 ש"ח ואני לא צוחק! צריך לזכור רק שפה מרוויחים יותר מבארץ, אז צריך לקחת את זה בחשבון! המסעדות הכשרות כאן לעומת זאת די יקרות, ממליץ להמנע לבזבז שם ביום-יום אם אין צורך למי שחוסך. 9) עוד על אוכל - אפשר לקנות פה סלטים חתוכים ומוכנים מראש (שנחשבים אצל רוב האנשים גם כן ככשרים בלי בעיה) - במחירים ממש מגוחים, אני מדבר על 300 גרם של גזר חתוך בחצי פאונד, 250 גרם עגבניות שרי ב 60p (שזה אומר 2.5 פאונד בערך לק"ג איכותי!!) - אני נותן פה מחירים מ ASDA שזו רשת זולה אבל גם TESCO לא רחוק במחירים, ובקיצור, גם משפחה שלמה לא צריכה לשרוף כסף כדי לקנות אוכל זול ובריא - יש פה עידוד עצום לאוכל בריא (בניגוד לארה"ב!!!!!!!!!!!!! אמריקה - אתם אוכלים ג'אנק כל היום!!!!!!!!!!) - בכל אופן, באמת שההוצאות כאן על מחיה ואוכל לא יקרות למי שרוצה לחסוך, ובאמת יש כאן מה שנקרא "אוכל לעצלנים", הכל מוכן, אתה רק קונה ושם בצלחת, למי שאין כח לחתוך וכו' - ולא רק סלטים וכו', אלא בכלל - יש פה שפע עצום של מלא חברות אוכל ולכן גם המחירים זולים - החל מפירות, ירקות, וכלה במוצרי חלב מאוד זולים, גבינות קוטג' שעולות פאונד אחד ואפילו פחות (לא כשרות) וכו' וכו'. 10) סטייל - מכון כושר - אני משלם 16 פאונד לחודש, למכון כושר שפתוח 24 שעות ביממה (THEGYM GROUP) והאמת היא הרגע (4 בבוקר שעון ישראל) חזרתי מהמכון לא מזמן, פשוט תענוג, אין גבול למתי להגיע והוא אף פעם לא נסגר ותמיד מנקים אותו - בארץ מכון כושר עולה מינימום 600 ש"ח שזה לדחוף לך גם מאמן אישי אם תרצה או לא תרצה, תשוו בין 16 פאונד לבין 600 שקל - לא נורמלי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בקיצור - תעשו חושבים ותגלו לבד שאין מה לעשות - בחוץ לארץ יותר טוב בגדול מבארץ, ואני אומר את זה בלב שלם ובלב עצוב מאוד, כי אני מאמין בארץ ומאמין ביהדות וכולי - אבל אין מה לעשות, הלוואי שבארץ היו קצת יותר מתקדמים ברמת השיפור לאזרח ולתושב - חבל שכאן הכל מסודר ובארץ זה בתהליכי פיתוח, אבל תזכרו שאחרי הכל, הארץ שלנו מ 1948 עברו פחות מ 70 שנה ואילו בריטניה שבה אני גר קיימת יותר זמן ויותר מבוססת וארה"ב גם כן - אז כולי תקווה שהדברים רק ישתפרו בארץ, ושילמדו מכאן איך לעשות את החיים קצת יותר נוחים. שבוע טוב לכולכם.

ynbike

New member
רועי, בכתבה מושווים תפוחים לתפוחים.

לא מדובר על רילוקשיין באופן כללי, לא מדובר על כל המקצועות וכל מגוון תפקידים. לקחו שכר ממוצע של מתכנת בישראל השוו לשכר ממוצע של מתכנת (זה אכן שכר ממוצע, טבלאות השכר המקומיות מדווחות על שכר שכזה) כאן והגיעו לתוצאות. ספציפית לגבי המספרים, אני בהחלט חושבת שהם משקפים תמונה נכונה על החיים כאן ובארץ. <כמובן ששכר מתכנת שונה בואלי, בניו יורק ובטקסס אבל היחסיות הוצאות/הכנסות/מחייה נשמרת וממוקמת פחות. או יותר על אותו הרצף>

RoyG NJ

New member
גם אם העבודה בNY או CA

דין תפוח במנהטן הוא לא דין תפוח 30 דקות מערבה בNJ . וכנ"ל לגבי הVALLY , סאן פרנסיסקו וכו'. משפחה עם 3 ילדים במנהטן עם 150K זה לא בהכרח פשוט.. הכתבה מדברת על מעבר לארה"ב (משתלם או לא) , מציגה נתונים של 2 מדינות בגודל עצום כאילו מדובר בעיר קטנה עם הגדרת תפקיד עמומה. לא מבין איך את אומרת שהוצאות בTX דומות לNY או CA . לדוגמא ההוצאות שלנו בצפון ג'רסי שונות פלאים מחברינו בעיר (חינוך,מיסים,קניות,דלק,ביטוח)

ynbike

New member
היא לקחה ועשתה ממוצע.

משפחה שבה המפרנס העקרי מתכנת בתפקידו, ויש בה חמישה נפשות לא תתגורר בעיר, קרי מנהטן, אלא בפרברים מסביב. שכר מתכנת גבוה ככל שיהיה, נניח ברף העליון של הסקלה עומד על 180-200k$, לא יכול לפרנס משפחה עם ילדים בעיר גם עם אותו אדם עובד בעיר. אני עובדת בעיר ולא גרה בעיר. יום יום אני נוסעת באוטובוס או באוטו ותקועה בפקקים עם כאלה שכמותי. אני גם נפגשת במסגרת העבודה עם מלא שנמצאים כאן ברילוקשיין. רק זוג ללא ילדים יכול להרשות לעצמו להתגורר בעיר עצמה. דבר נוסף, לא אמרתי שההוצאות, אמרתי שהיוזמות זהה. ההוצאות בטקסס נמוכות מההוצאות בניו גרז׳י, וכך גם המשכורת הממוצעת שם. הפער הכנסות-הוצאות נשמר מבחינת אחוזים. בסן פרנסיסקו למשל ההוצאות הרבה יותר גבוהות וכך באופן יחסי גם ההכנסות. כך שהפער נשאר אותו הדבר. והכתבת בהחלט צודקת כשהיא מדברת ספציפית לגבי רילוקשיין בתחום היי טק. אילו באמת המספרים, לא מתעשרים כאן משכר שנתי בעבודה בהיי טק. כן חיים כאן טוב והטוב לא כל כך שונה מזה שבארץ. נדמה לי אפילו שמבחינת חיסכון לטווח הרחוק הארץ לוקחת, כי בארץ המעסיק חוסך לך (קרן השתלמות, ביטוח מנהלים) חסכון שהוא לא מבוטל כלל. כאן למעט 401k שגם זה לא חובה, אין חסכון כפוי. ישנן כיום הרבה סיבות כן לצאת לרילוקשיין של שלוש ארבע שנים. סיבה כלכלית פראקסלנס, כיום היא לא סיבה מספקת. כמעט ואף מתכנת ואתה יודע מה, כמעט גם ואף שכיר לא יעשה כאן מכה כלכלית שתסדר אותו לכמה שנים בפרק זמן של שלוש שנות רילו. בביג׳ין לדוגמא, אפשר בהחלט לחסוך ולחסוך מאוד מאוד יפה. הייתי גם שם . . .

TrigATUSA

New member
שכירים בגדול, לא "עושים מכה"

אבל אני מתקשה להבין איך עם $10K לחודש רמת החיים לא משמעותית יותר גבוהה מ NIS25K לחודש, שזה כ $7.5K, ועוד במקום בו המחייה יותר זולה? אני מפספס משהו?

ynbike

New member
מאוד פשוט:

10k מבוזבזים על : 2000$- מס (מה לעשות, גם בארץ משלמים . . .) 2500-3000$ דיור. 400-1000$ - 2 רכבים + דלק (בפריפריה חייבים שני רכבים) 1000$- סופר ודומיו. 400$- טלפון/אינטרנט וכו. 1200$- גן ילדים. 300$-חוגים (כולל חדר כושר) החישוב הנ״ל לא כולל ביגוד (הוצאה כבדה בתקופת החורף בשנה/שנתיים הראשונות לרילוקשיין) לא כולל רכישת מוצרי חשמל (מה לעשות, אי אפשר להביא מהארץ) לא כולל יציאה לחופש/בילויים. בהחלט אפשר להצטמצם ולחסוך, ועדיין כלכלית, באופן יחסי, לא בהכרח קל כאן יותר בייחוד בהתחלה. אפילו הביטוח לאוטו זול יותר אחרי שנתיים שלא לדבר על שלוש.

Boston Guy

New member
אתה שוכח את ההפרשות לפנסיה וחסכונות של ישראל

בישראל אדם שמרוויח 25K ש"ח בחודש מקבל, מעבר לסכום הזה, עוד 8.3% הפרשה לפיצויים + 5% הפרשה לפנסיה + 5% עד 7.5% הפרשה ל"קרן השתלמות" מהמעביד. כלומר - על אותם 25K ש"ח מתווספים עוד 5K ש"ח נקיים ממס בחיסכון כל חודש... זו הטבה שאין לה מקבילה אמיתית בארה"ב. המעביד האמריקאי הכי נדיב שאני מכיר נותן MATCH שהוא פחות מחצי מזה ל 401K של העובד...

ynbike

New member
תקרא מה שכתבתי למעלה לרועי.

קודם כל אני זאת ״את״ ולא ״אתה״ ואכן ציינתי את השוני שבין ה 401k לבין הפרשות המעסיק לטובת העובד בישראל. אני עדיין טוענת שאם מישהו מעוניין לעשות רילוקיישן לארצות הברית, כי כאן צומח הכסף על העצים, כדאי לו שיחפש יעד אחר. היות ובטווח הקצר אני בטוחה שבמצב הכלכלה הנוכחי, ובהנחה שהחברה בה האדם עובד לא תעשה אקזיט מטורף, אף אחד לא ירוויח כאן בצורה פנומלית. אני עדיין עומדת מאחורי דברי, ישנן המון סיבות ללמה כן לצאת לרילוקיישן של שלוש שנים. סיבה כלכלית גריידא (לחסוך 200k$ למשל) אינה אחת מהן.

TrigATUSA

New member
פעם ראושנה אני שומע שאפשר ליסוע ל 3 שנים

ולעשות מכה של 200K זה אי פעם היה נכון? נשמע לי הזוי

sirpad

New member
תתפלא שאפשר

אני מכיר מסיפור אישי, אחותי ובעלה, מדינה באירופה, הוא נסע דיי הרבה בעולם במסגרת עבודתו, וחוקי המדינה הזו באירופה קובעים שתושב חוץ שלא נמצא פיזית במדינה איקס ימים לא משלם מס הכנסה על ההכנסה מאותם ימים, זה הכניס לו המון כסף. תוסיף לזה מכונית ודלקן ללא תשלום מצידו, וללא מיסוי, והרי לך מתכון למי שרוצה לחסוך לחסוך המון כסף. הם חזרו לישראל אחרי חמש שנים עם סכום של כמה מאות אלפי שקלים.

Ayelet CA

New member
ממש לא

השכר שונה וגם היחס משכורת-הוצאות שונה. עלות החיים בטקסס היא נניח 1/3 מבסיליקון וואלי אבל המשכורת היא לא 1/3 אלא גבוהה יותר.

Ayelet CA

New member
ניא לא כורתת את הענף שעליו היא יושבת?

היא מנכ"לית של חברה שעוסקת ברילוקיישן והיא כותבת שזה לא כדאי?

Nobilis

New member
הכי חשוב - בקש העלאה!

אני מציע לכל הגרים בארה"ב לגשת למנהל ולבקש העלאה של 15%-20% מדי שנה. בכתבה כתוב שכך מקובל...

billc

New member
ב5 השנים האחרונות לא עלה לי השכר

לפני 3 שנים הורידו אותו ב10% בהייטק בהרבה מקרים כידי לעלות שכר, צריך להחליף עבודה

למעלה