באמת מוזר .... ../images/Emo4.gif
אני לא יודע איך זה בארה"ב אבל אני בהחלט יודע איך זה בבריטניה: קודם כל מחוץ ללונדון יש פה המון נכסים זולים והרבה בתים זולים, אבל לונדון למשל השכירות פה רק עולה. להגיד שיש פה הזדמנויות? בוודאי. להגיד שפה זה כמו ארה"ב? אני מתאר לעצמי שלא. אבל עזבו שניה כמה כסף אתה מכניס לכיס וכמה לא - איכות החיים פה פשוט הרבה יותר טובה, ולהלן דוגמאות שימחישו את זה: 1) התחבורה הציבורית כאן מצויינת ועובדת 24 שעות ביממה. היא בסה"כ לא יקרה ומי שמתבסס עליה באמת שיש לו מלא אפשרויות להגיע ממקום למקום בלי הרבה כאב-ראש. 2) הבנקים והדואר והרשויות פשוט ניתן ליצור איתם קשר בקלות. כשהייתי צריך לפנות ל BARNET לגבי הפח אשפה עשיתי זאת דרך האימייל והתלונה טופלה תוך פחות מ 48 שעות פיזית! 3) אין צורך להמתין בתור, אין דחיפות, התרבות נסיעה כאן הרבה יותר נוחה, אתה פשוט גר פה בצורה נוחה, אין מה לעשות או להשוות, זה פשוט יותר נוח, ומי שרוצה להגיד הפוך פשוט טועה. 4) כבן אדם דתי, שמעריך מאוד את ישראל, אני מוכרח לומר שהארגון בבתי הכנסיות כאן פשוט מצויין, אבל בהחלט צפוףףףף (ככה זה הבריטים
) אבל מבחינת ארגון זה פשוט מצויין. אני לא יודע איך זה בארץ כי אני לא גר שם, אבל באיזור לונדון יש כאן כל מה שבן אדם יהודי צריך, החל מבתי ספר לילדים וכלה באוכל כשר ואירועים לחגים וכו'. החסרון הוא בזוגיות ורווקים - זה ממש לא עובד כאן, ויש כאן בעיה עצומה של התבוללות, למשהו דתי שלא נשוי הייתי ממליץ לחשוב פעמיים לפני מעבר!! זה בהחלט שיקול חשוב. 5) חיי חברה - אין לי ספק שבארץ זה יותר טוב, כי זה כל הסחבקיות הזאת, אבל צריך לזכור שכאן אנשים לא דוחפים את האף לחיים שלך, שזה טוב ולא טוב, כי כאן אתה יכול שיקרה לך משהו ואף אחד לא יבוא לעזור, ואילו בארץ יותר דואגים אחד לשני, אבל זה באמת אינדיבידואלי מאחד לשני. 6) טכנולוגיה - אין מה לעשות, פה יש אינטרנט יותר מהיר מבארץ ויותר מבוסס ופחות נפילות. 7) הוצאות על פלאפון - אתה פה במקסימום £20 מקבל שיחות בלי הגבלה וטקסטים בלי הגבלה ושיחות זולות לחו"ל ובקיצור אתה ממש מוציא פה גרושים על כאלו דברים. 8) הוצאות מחיה - אפילו אוכל כשר זול כאן, אתה קונה עוף ענקי למשפחה שלמה במקסימום £8 ובארץ כזה דבר מינימום 50 ש"ח ואני לא צוחק! צריך לזכור רק שפה מרוויחים יותר מבארץ, אז צריך לקחת את זה בחשבון! המסעדות הכשרות כאן לעומת זאת די יקרות, ממליץ להמנע לבזבז שם ביום-יום אם אין צורך למי שחוסך. 9) עוד על אוכל - אפשר לקנות פה סלטים חתוכים ומוכנים מראש (שנחשבים אצל רוב האנשים גם כן ככשרים בלי בעיה) - במחירים ממש מגוחים, אני מדבר על 300 גרם של גזר חתוך בחצי פאונד, 250 גרם עגבניות שרי ב 60p (שזה אומר 2.5 פאונד בערך לק"ג איכותי!!) - אני נותן פה מחירים מ ASDA שזו רשת זולה אבל גם TESCO לא רחוק במחירים, ובקיצור, גם משפחה שלמה לא צריכה לשרוף כסף כדי לקנות אוכל זול ובריא - יש פה עידוד עצום לאוכל בריא (בניגוד לארה"ב!!!!!!!!!!!!! אמריקה - אתם אוכלים ג'אנק כל היום!!!!!!!!!!) - בכל אופן, באמת שההוצאות כאן על מחיה ואוכל לא יקרות למי שרוצה לחסוך, ובאמת יש כאן מה שנקרא "אוכל לעצלנים", הכל מוכן, אתה רק קונה ושם בצלחת, למי שאין כח לחתוך וכו' - ולא רק סלטים וכו', אלא בכלל - יש פה שפע עצום של מלא חברות אוכל ולכן גם המחירים זולים - החל מפירות, ירקות, וכלה במוצרי חלב מאוד זולים, גבינות קוטג' שעולות פאונד אחד ואפילו פחות (לא כשרות) וכו' וכו'. 10) סטייל - מכון כושר - אני משלם 16 פאונד לחודש, למכון כושר שפתוח 24 שעות ביממה (THEGYM GROUP) והאמת היא הרגע (4 בבוקר שעון ישראל) חזרתי מהמכון לא מזמן, פשוט תענוג, אין גבול למתי להגיע והוא אף פעם לא נסגר ותמיד מנקים אותו - בארץ מכון כושר עולה מינימום 600 ש"ח שזה לדחוף לך גם מאמן אישי אם תרצה או לא תרצה, תשוו בין 16 פאונד לבין 600 שקל - לא נורמלי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בקיצור - תעשו חושבים ותגלו לבד שאין מה לעשות - בחוץ לארץ יותר טוב בגדול מבארץ, ואני אומר את זה בלב שלם ובלב עצוב מאוד, כי אני מאמין בארץ ומאמין ביהדות וכולי - אבל אין מה לעשות, הלוואי שבארץ היו קצת יותר מתקדמים ברמת השיפור לאזרח ולתושב - חבל שכאן הכל מסודר ובארץ זה בתהליכי פיתוח, אבל תזכרו שאחרי הכל, הארץ שלנו מ 1948 עברו פחות מ 70 שנה ואילו בריטניה שבה אני גר קיימת יותר זמן ויותר מבוססת וארה"ב גם כן - אז כולי תקווה שהדברים רק ישתפרו בארץ, ושילמדו מכאן איך לעשות את החיים קצת יותר נוחים. שבוע טוב לכולכם.