כתבה מ וואלה ZONE

עמיתוש

New member
אה, אז כנראה שזאת הייתה חרירה

בבוקר לא טוב
.

עשור לא טוב ליתר דיוק ../images/Emo6.gif

מאז גיל 72 כשהייתי בטוחה שהחתול שלי הוא גלולה להעלמת קמטים ובלעדתי אותו, אני נראית ככה
.

mishmesh

New member
לא הבנת על איזה חובות הם מדברים...

הם לא מדברים על חובות כספיות ממשיות שערוץ 10 חייב למדינה, כי ערוץ 10 לא צריך לשלם כסף למדינה (מלבד דמי הזיכיון), אלא הכוונה ב"ויתור על חובות" זה שבמקום להוציא 308 מיליון ש"ח בשנה על תוכניות, כמו שהם חייבים עכשיו, הם יצטרכו להוציא קצת פחות (או קצת יותר) כסף. המדינה לא מפסידה מזה שקל אחד בלבד.

לא הבנת את כוונתי...

כידוע, ערוץ 10 נכשל בפעם הראשונה. הוא היה שקוע בחובות עמוקים. פתאום ביום בהיר אחד, הוא קונה בסכומי עתק כוכבים מערוץ 2. נכון? אז זהו, שלא. ערוץ 10 היה שקוע בחובות. אף משקיע לא היה רוצה השקעה כזו, שכרוכה קודם בתשלומי חובות אדירים, ולאחר מכן השקעה לשיקום הערוץ. לכן המדינה ממנה את חובות הערוץ, ונתנה לו התחלה חדשה, מ- 0. אז רק, יכלו המשקיעים לבוא ולהשקיע כ"כ הרבה בשביל לקנות כוכבים. מימון חובות הערוץ ע"י המדינה הוא בזבוז כספים. גם בפעם הראשונה, ובפי כמה לו היה זה נעשה שוב. לכן אני אומר, שאם המחיר לקיום הערוץ הוא תשלומים (ולא משנה אם הם כיסויי חובות, הלוואות או ערבויות) גדולים מטעם המדינה, ולא פעם אחת, אז אני מעדיף ערוץ מסחרי מרכזי אחד. זה הכל. ולגבי טענתך - במידה ודברת על מיסוי... גם אם במישור אחר היא הייתה נכונה, הרי שהורדת מיסוי מסוים על מנת להקלה, אומנם במובן הפיזי לא גורע כספים מהמדינה, אלא רק מונע ממנה לקבל אותם מלכתחילה, אבל מבחינתי זה בדיוק אותו הדבר. המדינה אולי לא מפסידה מזה, אבל היא כבר לא תרוויח, וזה בדיוק אותו הפסד בשורה התחתונה

mishmesh

New member
אני דווקא מבין למה התכוונת, ואתה

טועה. עפ"י החוק ערוץ 10 צריך להוציא 308 ש"ח בשנה על תוכניות. לאחר ההשקה הראשונה והכושלת של ערוץ 10 הבינו מנהליו שאם הם יוציאו בשנה הראשונה 308 מיליון ש"ח הם יפסידו הרבה כסף. לכן לאחר כמה חודשים החליטו במועצת הרשות השנייה לוותר על החובות של ערוץ 10 ולתת לו לשדר תוכניות זולות (כמו רצועה יומית של "לגעת באושר" ושל התוכנית הזו עם עמנואל רוזן ובן כספית). כיום ערוץ 10 נקלע שוב לקשיים, ולכן הוא מבקש לתת לו מעט הקלות ולחייב אותו להפיק תוכניות בסכום נמוך יותר. המדינה לא הוציאה שקל אחד על ערוץ 10.

באמת?

יכול להיות שאני באמת לא בקיא... בוא פרש לי מבחינה כלכלית את המשפט "החליטו במועצת הרשות השניה לוותר על החובות של ערוץ 10". אחרי זה אני אעזוב אותך לנפשך. סוף סוף.

mishmesh

New member
אוקיי.

כמו שאתה יודע פעם היה רק ערוץ מסחרי אחד בישראל-ערוץ 2. כדי שהערוץ לא ישדר כל היום תוכניות רכש זולות או שידורים חוזרים של דודו טופז, וכדי לקדם את שוק היצירה המקומית בישראל, החליטו לחייב את הזכייניות בערוץ 2 להוציא סכום כסף מסוים על תוכניות. כשנכתב המכרז של ערוץ 10 המצב הכלכלי היה טוב בהרבה, ושוק הפרסום בטלוויזיה לא היה מצומק כמו שהוא היום, החליטו לחייב את ערוץ 10 להוציא גם סכום כסף מסוים שנראה אז הגיוני מאוד-308 מיליון ש"ח בשנה. אבל מאז המצב הכלכלי הורע, ושוק הפרסום הצטמק, וכיום להוציא 308 מיליון ש"ח כאשר ההכנסות הן שליש מזה, זה פשוט התאבדות כלכלית. אז ערוץ 10 פשוט מבקש שיחייבו אותו להוציא קצת פחות כסף, והוא טוען (ובצדק) שגם בחצי מהסכום הזה אפשר להפיק תוכניות לא רעות בכלל.

אז...

או שלא ענית לי על השאלה, או שאנחנו מדברים על דברים שונים. כל מה שאמרת יכול להיות נכון (ובטח נכון, כי אתה באמת מתמצא בטלויזיה, מה שלא ניתן לומר עליי, שצופה רק בחדשות), אלא שלפי שהורידו את אותו רף מינימום להשקעה בתוכניות היה לערוץ 10 דאז כבר חובות רבים. לאן, אם כן, נעלמו?

mishmesh

New member
אני לא יודע אם לזה אתה מתכוון-

אבל מאז שיוסי מימן הכריז שהוא לא ימשיך לממן את הערוץ אם לא יצטרפו משקיעים חדשים ואם לא יינתנו ההקלות הרגולטוריות, בערוץ 10 הפסיקו את התשלום לחברות ההפקה. אז אם כן, ערוץ 10 עדיין חייב כספים רבים לכמה חברות הפקה, והחובות האלה לא נעלמו. (או שאולי לא הבנתי בכלל על מה אתה מדבר...)

עכשיו וודאי שהוא חייב שוב כספים.

כדי שהוא יצליח צריכים שוב "לוותר" לו עליהם. לפני שהופסק התשלום, כדבריך, המדינה וויתרה על חובות. זה מה שהרגיז. אבל עזוב שטויות. את מי מעניין שוק הטלויזיה? מה אתם אומרים? יהב לוקח?

mishmesh

New member
הזו ההחלטה הכי דבילית שהמועצה הזו

קיבלה. מועצת הרשות השנייה קיבלה די הרבה החלטות דביליות במהלך תקופת קיומה, אך ההחלטה הזו היא הדבילית ביותר. הם לא קולטים שאם ערוץ 10 ייסגר לא יפתח פה ערוץ מסחרי נוסף גם בעוד 20 שנה? הם לא קולטים שאם ערוץ 10 ייסגר המחירים שזכייניות ערוץ 2 ידרשו תמורת פרסום יקפוץ לשמיים? הם לא קולטים שאם ערוץ 10 ייסגר אז ערוץ 2 יגיע לרמות חדשות של זלזול בצופים? ואני לתומי חשבתי שהרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו אמורה להבין משהו על שוק הטלוויזיה בישראל.

f o x g i r l

New member
הנה כתבה קצרצרה שקשורה לארז וערוץ

10.... ברייטינג כתבו מה יהיה לוח השידורים החדש של ערוץ 10 ומי הולך להגש בו ולעבוד בו, אז זה מה שכתוב על ארז שלנו: איפה ארז טל בכל הסיפור הזה? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ כמו כולנו, ממתין. ערוץ 10 ביקש לקצץ בסכומים שנחתמו בחוזה, אבל לטל אין סיבה להסכים שזה יקרה. מצד שני, ערוץ 10 רוצה וצריך את טל מספיק כדי לא לשחרר אותו בחזרה אל תיק ערוץ 2. מבחינת טל, ב-1 ביולי הוא משתחרר מהחוזה בקשת, אבל ממשיך לקבל תשלום עבור הפקת "הכספת". הפקות הוא המקור המתוכננות לקיץ יעלו לערוץ 10 מחירי עלות, מנטה הפקות לא תעבוד בלי רווחים נאים.
תגובות

LoLo16

New member
לא מסכימה.

העובדה שהערוץ ייסגר לאו דווקא שוללת כל אפשרות להקמת ערוץ מסחרי חדש. הנהלת הערוץ לא הייתה מאורגנת, בעלי המניות לא שיתפו פעולה ולכן אנו גם רואים את זה על המירקע. הערוץ הזה לא טרם יותר מדי מלבד הורדת הרייטינג של חדשות ערוץ 2. לוח המשדרים שלו היה דליל ביותר, אני לא יכולה לחשוב על מעל ארבע תוכניות ששוות צפייה בו. נכון, מהדורת החדשות מצויינת ביותר, יש לי רק לקוות שחברת החדשות שלהם תעבור לערוץ החדשות החדש (אם דבר זה אפשרי.). ובקשר לערוץ 2, הוא תמיד זילזל ותמיד יזלזל בצופיו, ללא קשר לערוץ 10.

עמיתוש

New member
הממ.. ../images/Emo4.gif. זה רק אני שמרגיש שערוץ

22 התחיל לזלזל בצופים כמובן באליו, רק בשנים הקרובות האחרונות?
.

למעלה