כתבה מתוך האתר

כתבה מתוך האתר

"אומנות להמונים" המדור הפוליטי www.art4all.up.co.il בשבוע שעבר החליט היועץ המשפטי לממשלה, אמנון רובישטיין, לבקש מבג"צ לפסול את השתתפותה של תנועת בל"ד, תנועתו של עזמי בשארה, בבחירות הקרובות לכנסת, זאת לאחר שהגיע למסקנה כי זוהי מפלגה הקוראת להשמדת מדינת ישראל. צעד בהחלט מבורך, וכמו שהאמריקאים אומרים, לא רגע אחד מוקדם מדי. ואז בשארה עצמו, מלווה באנשי תנועתו ומספר יהודים אנטי-ציוניים קיצוניים, טען שצעד זה נוגד את הדמוקרטיה. אני לא יודע מה אתכם, אבל אני לא יכול שלא לצחוק בכל פעם שאני שומע ערבי מטיף לנו על דמוקרטיה. למעשה, זה אפילו מצחיק אותי לראות אותם מנסים לבטא את המילה, הם תמיד נתקעים בתחילתה ומהססים אם להמשיך, בכל זאת, אולי מישהו מקשיב... ערבי שמטיף לנו על דמוקרטיה זה כמו דג שמלמד ציפור איך עפים. עזות המצח והצביעות מגיעות לרמות לא נקלטות עבורי. טיעונו של בשארה לטענתו היתה כי מפלגתו לא מטיפה להשמדת המדינה, רק להפיכתה למדינת כל אזרחיה. ישנם גם כמה יהודים מהשמאל הקיצוני שמחזיקים ברעיון זה, וברצוני כעת להתעלם מהעובדה שעזמי בשארה עצמו הוא תומך טרור ואף נפגש עם אויבי ישראל בעבר, ולהבהיר נקודה קטנה וחשובה כאן מולכם אחת ולתמיד: מדינת ישראל כבר קיימת. כן, כן, גבירותי ורבותי, ומי שלא מאמין שיביט סביבו. השנה היא לא שנת שלושים, אנחנו לא בתקופת העלייה וחולמים על המדינה, החלום כבר התגשם! החלום כבר כאן! מדינת ישראל כבר קיימת למעלה מחמישים שנה, והיא מדינה יהודית, דמוקרטית, ציונית. זהו לא רק אופיה המיוחד של המדינה, זה מה שהיא. לכן כל מי שרוצה לשנות זאת, חותר תחת המדינה. כל מי שרוצה לשנות את אופיה של המדינה, למעשה רוצה להשמיד את הקיים וליצור חדש. יש לראות בעצם התמיכה ברעיון זה ועידודו, בגידה וחתירה תחת המדינה, ולנקוט בצעדים הרבה יותר רציניים מפסילה בהשתתפות במערכת בחירות. יש אנשים שאוהבים להתחבא מאחורי המילה "דמוקרטיה", אך דמוקרטיה לא אומר שהכל מותר. ישנם חוקים וישנם מגבלות, וקיצוניות מכל סוג שהוא לא יכולות להתקיים בדמוקרטיה. אדם לא יכול לומר כל שעולה על רוחו, בדיוק כפי שאסור לשלטון לצנזר את כל דבריו. אדם לא יכול לעשות כל העולה על רוחו, בדיוק כפי שאסור לשלטון להכתיב לו את סדר יומו. בהגנה על המדינה הדמוקרטית אנחנו מגנים למעשה על הדמוקרטיה, אותה רוצים בשארה ודומיו לנצל עד תום בכדי להשמידנו ולהשמידה איתנו. מדינת ישראל לא נולדה כדי שתהיה מדינה שתמלא את האיזור הזה שהיה ריק עד בואנו, מדינת ישראל נולדה כדי לספק בית לעם היהודי. כדי שנוכל להתגונן בפני האנטישמיות, כדי שנהיה חופשיים שוב במולדתנו, המקום ממנו באנו. אל לנו לשכוח זאת, ואל לנו לנהוג ביד רכה באלה המנסים להשכיח זאת מאיתנו, כי הם פועלים לשם אותה מטרה שארגוני הטרור הפלסטינאים פועלים, לשם אותה מטרה שאיראן, עירק, סוריה ודומיהן פועלות, לאותה מטרה שלשמה הנאצים פעלו: השמדתנו. ההבדל היחיד הוא שהם רוצים להשמידנו בעדינות... (המשך הכתבה באתר)

למעלה