כתבה מפתיעה בynet

noa_f

New member
כתבה מפתיעה בynet

מפתיעה, כי הם בד"כ כותבים מאמרים שטחיים עם המון שגיאות והתלהמות מוגזמת, כראוי לצהובון שהם...
טוב, אולי כי הוא לא מארסנל הכתבים בגרוש הרגילים שהם עובדים איתם.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4429723,00.html

אני לא מסכימה עם כל מה שהוא אומר, אבל הרעיון הכללי: שילוב של חומרה ותוכנה שעובדים יחד בצורה מהודקת, יצירת אקו סיסטם מתמשך ומוצר שמחזיק מעמד לאורך זמן מהסיבה הזו - בהחלט נשמע לי ניתוח נכון מאוד. כמו גם העובדה שצריך לחכות קצת כדי להבין את היתרונות: מערכת ההפעלה החדשה צריכה לצאת, אפליקציות שמנצלות את היכולות החדשות צריכות לצאת ואצלנו - המחיר גם צריך לרדת.
עוד שנה, מי שמשתמש יגיד "זה עובד לי ועובד טוב".

וזה ההבדל בין מי שמציג רק מכשיר או רק מערכת הפעלה למי שבונה מוצר שלם.

אגב, אם מסתכלים על מוצרי הרשת של גוגל, גם בהם יש בדיוק חשיבה כזו לטווח ארוך: סגור את המשתמשים ב"סביבה" של יכולות, לא כולן הכי "שפיציות", אבל מספיק טובות ועובדות היטב יחד, בצורה שהמשתמש מרגיש את הגשטאלט ולכן נשאר שם ולך יש רווחים לטווח ארוך מאוד.

BravoMan

Active member
בוודאי!

מי שכותב תשבחות על Apple בזמנים הקשים שלה, בוודאי אינו "מארסנל הכתבים בגרוש".

וזה ממש לא משנה שהוא מערבב שתי טכנולוגיות שונות:
חיישן תביעת אצבע שאמור לזהות משתמש מול מכשיר ו-NFC, שאמור לאפשר למכשיר לתקשר עם הסביבה, וטוען שאחת זו חלופה של השנייה שלא פחות ולא יותר "יכולה לקבור" אותה.

אם כל הכבוד, אני לא רואה בכתבה הזו יותר מאשר תרוץ להכרזה המאכזבת של Apple.

למרות שהכתב מזכיר כל הזמן את הדמיון בין Galaxy S3 ל-S4, עדיין יש יותר הבדלים, ובמיוחד הבדלים שנראים לעיין של המשתמש בין המכשירים האלה, מאשר בין iPhone 5 ל-5S.

ואני מדבר בתור מישהו שהחזיק והשתמש בשני מכשירי ה-Galaxy המדוברים.

זה ש-Apple מפתחת Ecosystem זה לא חדש.
הם עושים את זה כבר שנים, עוד לפני שיצא iPhone הראשון.

מה שאני לא מבין, ומה שהכתבה לא מסבירה, זה כיצד חוסר התקדמות מבחינת חומרה ותוכנה בזמן שהמתחרים דוהרים קדימה משפר את ה-Ecosystem?

אם מכשירים של Apple נועדו להחזיק שנים (ובואי נודה: הם ממש לא!), למה לטרוח לייצר דגם חדש כל שנה ולהגביר את כמות הפסולת האלקטרונית?

למה לא לאגור חידושים ולשחרר פעם בשנתיים מכשיר עם הבדל מורגש?
הרי זה גם יחסוך קפיצות במנייה וישמח את המשקיעים.

אבל מה שהכי מוזר לי בכתבה, זה שהכותב מנסה להציג דחיפה של פרסומות למכשירים ללא שליטת משתמש בתור דבר טוב.
אין ספק שזה מעולה לעסקים, אבל מי מבעלי מכשירים באמת רוצה פרסומות ב-BT או SMS לנייד שלו ברגע שהוא נכנס לקניון?

אגב, פרסומות בדחיפה ב-BT או SMS כבר קיימות, ובאופן אישי היית עושה דווקא ומחרים חנות אם הייתי נתקל באחת שמשתמשת בזה.

בקיצור - ניסיון די עלוב להצדיק את העובדה שהפעם Apple לא עשתה כמעת כלום, ושבמקום להוביל את השוק כפי שהיא עשתה בשנים האחרונות היא מתחילה לפגר אחרי המתחרים (למרות כל מלחמות הפטנטים).

noa_f

New member
אני חושבת שלא קראת נכון

הוא לא ערבב את חיישן טביעת (ב-ט') האצבע עם ה-NFC אלא אמר שאפל הציגה טכנולוגיה חלופית ל-NFC (שעם כל הכבוד, פרט ליפן שעשתה את זה הרבה לפני אנדרואיד, לא מאוד מתרוממת)
הטכנולוגיה הזו נקראת אצל אפל iBeacon ("איי-משואה") אבל משלבת טכנולוגיה קיימת כבר של בלוטות' 4 במתח נמוך.
ההוספה של טביעת אצבע יכולה לתת עוד רובד של זיהוי חד משמעי שאולי יהיה יותר רצוי כשמדובר בהעברות כספים.
עם זאת, אני לא בטוחה שאני משתגעת על הכנסה של טביעת האצבע שלי למכשיר, גם אם האינפורמציה מוצפנת שם, ביחוד אחרי הסיפורים האחרונים על ה-NSA (והקשרים שלו עם שירותי הבטחון הישראליים) ואפילו הסיפור הבא: http://www.theblaze.com/stories/201...nows-nearly-every-wifi-password-in-the-world/

אגב, זו היתה אחת ההערכות שלו שלא הסכמתי לה: הוא נותן דוגמא שבה וולמארט מוציאה אפליקציה שמשתמשת בזיהוי טביעת האצבע כאמצעי לתשלום. אבל אפל כבר הודיעה שאף ישום צד ג' לא יוכל לגשת לטביעת האצבע.

BravoMan

Active member
זה כנראה בגלל סידור הטקסט:

הוא כתב פסקה על ה-iBeacons, ולאחר מכן, יש פסקה על NFC, ופסקה אחריה פותחת במילים "הכוונה היא כמובן לחיישן זיהוי טביעת האצבע".

למעלה