כתבה מעתון הארץ

ליייייי

New member
כתבה מעתון הארץ

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtSR.jhtml?itemNo=937306&objNo=59695&returnParam=Y |סלינק| כתבה מעניינת על חשיבות ויעילות ההתערבות המוקדמת והאינטנסיבית לילדים הצעירים והתוהה האם הריבוי בילדים עם אוטיזם מקורה בכלל בשל איבחון שגוי ומסיקה את המסקנה שלא ניתן ממש לדעת ושהעיקר שהילדים מתקדמים. שימו לב מיהם רוב המגיבים לכתבה...

לפחות מישהו הגיב

והגיב בחוכמה ... אני לא מסוגלת, השטויות במיץ האלה במקום לקדם אותי רק מחזירות אותי אחורה..... יש גבול לבורות , חוסר הבנה וחוסר קבלה.... אז מה עם הקשר עין שלי לקוי והרבה יותר קל לי לחבק במקום לבקש חיבוק ולרדוף אחרי הכלבה במקום לקרוא לה וללכת להדליק את המזגן במקום לבקש ממי שקרוב אליו שידליק... אז מה אני עדיין בת אדם וצורת החיים שלי לא פחות טובה.... אוףף מעצבן לקרוא את הזבלים האלה לפני השינה

shavririt

New member
לי...קראתי. וגם ראיתי התגובות..

הוספתי את דעתי שלא הולכת אף פעם לקיצוניות ומחפשת תמיד את הדברים הטובים שאפשר לשפר ולעשות, מבלי לשלול דעה אחרת. ולנסיכה, חישבי על כך שגם את והורייך נעזרים במומחים בתחומים שונים המאפשרים לך להתנהל טוב יותר בכל תחום בו קשה לך יותר. לא צריך לפסול מראש אלא לבדוק מה מתאים לכל אחד והעיקר שייעשה בצורה שתהיה באהבה והנאה לילד.

dd19

New member
יש לי הרגשה שהכתבה נכתבה

כהקדמה לקיצוץ בקופת חולים כללית. כל הזמן מדובר שם כל ההשקעה הכספית של משלם המסים.אני בעוונתי גם משלמת הרבה מסים (כולל מס הבריאות שממנו באה גם המשכורת של הרופאה הנכבדה) , גם לא זכאית לכלום כי אני 'עשירה' מדי וגם משלמת על דברים באופן פרטי
. היא טוענת שיש איבחון יתר ויכול להיות שהיא טעתה באיבחון. אבל היא גם מודה שאוטיסטים מסוגלים ללמוד בגישה נכונה.אז אם הילד לומד מה שהיא מלמדת האם זו טעות באיבחון שלה? זה פשוט מראה שהוא מסוגל ללמוד. היא גם טוענת שזה שהוא למד את הדברים האלה יכול להצביע שהוא לא היה אוטיסט במקור. ויחד עם זאת היא מדברת על עוד 'כמה דברים קלים' שעוד נשאר לשפר אצלו. ואלה החזרה על הדברים ודיבור מסורבל ולא מאורגן. אז מאיפה בדיוק באו הדברים 'הקלים' האלה?ואם הוא יתגבר גם על זה האם הוא ' יצא מהאוטיזם' או אף פעם לא 'היה אוטיסט' ? האם מבחינתה כשיש שיפור מרשים בגלל השקעה יקרה,זה אומר שהוא סובל מלקות אחרת? אז ממה בדיוק? ואם זו לקות אחרת (שמשום מה אין לה שם אצלה) האם הלקות האחרת לא דורשת אותה כמות של השקעה 'יקרה'? היא טוענת שיש איבחון יתר ולא את כל המקרים אפשר להסביר בגנטיקה.אני לא יכולה להביא כרגע הוכחה, אבל הגידול הרבה יותר גדול מעליה כללית באיבחונים.היא גם שוללת לחלוטין את הקשר לרעלים (למשל חיסונים) אבל מי יכול להגיד שרמת הרעלים בסביבה שלנו אין השפעה: זיהום באויר, כימיקלים באוכל ובמוצרים וגם חיסונים (לדעתי את הקשר בין זיהום תעשייתי לעליה במקרי סרטן כבר הוכיחו) .מה שאני אומרת שאי אפשר לשלול את זה על הסף. ובסוף גם ההורים אשמים כי הם חושפים את הילדים לטלויזיה.אז אין מחקר מדעי שמוכיח קשר בין חיסונים לאוטיזם, אבל האם יש מחקר מדעי שמוכיח שיש קשר בין טלויזיה לאוטיזם? זה מזכיר שפעם האשימו את האמהות הקרות שהן גרמו לילדים שלהן להיות אוטיסטים.

galigal33

New member
לא מסכימה איתכם

הכותבת מעלה תהיות וסימני שאלה. ולדעתי זה בהחלט במקום. יש הרבה יותר מידי ילדים שהחליטו עבורם שהם ממוקמים ברצף האוטיסטי בגיל צעיר ואין טעם להתכחש לזה. האבחנה היא סובייקטיבית למה כל דבר חייבים לדעת? אני שמחה שהדברים לא ברורים ובתכלס הדברים לא ברורים. יש אבחון יתר זה ברור, יש גם עלייה במיקרים זה גם ברור ובלי קשר לאבחון יתר. יש נטייה להסתכל על ילד בזכוכית מגדלת וזה בהחלט אחד הגורמים לאבחון יתר...אנא מכולנו קצת צניעות בהקשר להתפתחות ילדים. הכתבה במקום. אני חושבת שלכל ילד מגיע טיפול בהתאם לקשיים שלו ולא לתווית סובייקטיבית מאוד. כבר שמעתי יותר מידי על מיקרים של הורים שהתעקשו על אבחנה רק בגלל שהתווית עוזרת להם לקבל עזרה לילד (ובצדק!) התורים הארוכים ביותר הם לד"ר דיצה צחור ומאחורי הקלעים זה ידוע שאם מגיעים אליה הסבירות לקבל תווית גדולה יותר. גם דיצה צחור עובדת בשיטה של נאבחן ליתר בטחון בגיל צעיר אוטיזם. רופאים לא יודעים לאבחן הפרעות בויסות חושי ורק מרפאות בעיסוק יכולות לעשות את זה כמו שצריך,יש רופאים שהסטייל שלהם באבחון הוא שונה והם לא יגדירו מה שרופא אחר הגדיר כאוטיזם כאוטיזם וכל ההגדרה של מה זה אוטיסט היא די סובייקטיבית. בקיצור הבלאגן חוגג ובעיקר בגילאים צעירים. אז אנא לכולנו, להפסיק להתמם. אם לילד יש קשיים לא חייבים לקרוא לו אוטיסט.

למעלה