כתבה מעניינת

רוית ב

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo178.gifדעתי../images/Emo11.gif

שכשלוקחים נטייה מינית ועושים לה אינטרפטציה של טיפולי פוריות וסנסציה זה מעורר תרעומת. אישה לסבית שרוצה ילד כמו כל אישה ללא בן זוג מקבלת תרומת זרע זכותה של כל אחת להיות לאם. אבל להתחיל לעבור טיפולי פוריות ו IVF בגלל רעיון ונטיה מינית??? בגלל אידיאולוגיה? הרי אם האם היולוגית במקרה הזה, שאינה אמו של התינוק ,בעיני החוק, תצליח לעורר תקדים שתורמת ביציות הינה אמא זה יעורר המון בעיות לנשים שבאמת זקוקות לתרומת ביצית אני ממש נגד זה ולא בגלל שאני רוצה להרע לאישה הזו זכותה להיות לאמא האישה הנושאת זו שילדה את התינוק זו שנתנה לו חיים היא אמו והאם היולוגית במקרה הזה יכולה בהחלט לאמצו ולהיות לו לאם אפילו בלי אימוץ (סיכמנו כבר שאמא זה בלב לא?) או , ואני מנסה להבין האם הנושאת במקרה הזה , היא משמשת כפונדקאית.. היא אמו של התינוק כמו האם הביולוגית??? אם יווצר תקדים כזה זכותן של נשים שזקוקות לתרומת ביצית ופונדקאות לקבל ביציות מאישה שהם מכירים (קרובת משפחה נגיד , אחות או משהו כזה... ופונדקאית וכולן יכלו אחר כך לדרוש את התינוק לעצמן..... יותר מידי באלאגן והכל בגלל שהן החליטוו להלחם על תא משפחתי (שמגיע להן אין ספק) בדרך שתיצור בעיות לנשים אחרות. לא מובן לי כיצד החוק אפשר במקרה זה תרומת ביציות מאישה ידועה... במידה וחס ושלום הן יפרדו (החוק במדינה אינו מאפשר נישואין חד מיניים לפחות בנתיים) בחינה חוקתית היא תוכל לדרוש את הילד. זה סלט שלם של חוק אימוץ, חוק הפונדקאות, וחוק תרומת הביציות. ולדעתי זה יצור המון צרות בהמשך ישנם תקדימים מבורכים אין ספק לדעתי זה לא אחד מהם. בלי קשר שאני מאחלת להן חיים מאושרים טובים ומזל טוב לאמהות חדשה ומבורכת .

לדעתי את טועה../images/Emo13.gif

הן בדיוק כמו כל זוג בטיפולי פוריות. הן זוג לכל דבר, הבעיה היחידה שאף אחת מהן לא מייצרת זרע, ומכיוון שזרע חיוני להפריית הביצית אז זה הדבר היחיד הכאילו "חריג" תוספת לתא המשפחתי שלהם. אין שום עניין של פונדקאות פה לדעתי כלל. זה לא שייך לתחום הזה לדעתי סתם דחפו את הנושא לשם. אני גאה ונרגשת על ההחלטה לתת להן הזדמנות לתא משפחתי מלא באהבה. ואני מאחלת להן מזל טוב והמון נחת מהעולל היוחדי ללא ספק
בוקר טוב והמשך יום נפלא

MAMALY

New member
ליידי כנראה לא ירדת לסוף דעתי

הבעיה היא בעניין קביעת האמהות של הילד. האם הנושאת היא האמא , הן דורשות שהם הביולוגית תוכר כאמו ללא אימוץ זה יצור את הבעיה... לכל אישה יש זכות להיות אמא בלי שום קשר לנטיותיה המיניות , גזעה דתה וכו' אם ישונה חוק הביציות בעניין הזה ואם ביולוגית , תורמת ,תוכר כאמא חוקית זה יצור בעיה ענקית, תורמות ידועות לאמא הנושאת תוכלנה לדרוש את הילד בדומה לפונדקאיות כי האם הנושאת פה היא פונדקאית למעשה... וגם היא תוכל לדרוש את הילד כילד שלה. שתיהם אמהות של הילד הן נלחמות על סמנטיקה בלבד שהיא מסוכנת לאללה לדעתי.. אולי הייתי צריכה לחדד יותר.

אוקיי הובנת יותר עכשיו../images/Emo13.gif

לדעתי אמנם את צודקת לגבי הסיפא שהיא האמא הנושאת ובכל זאת צריך לתת לתא משפחתי שכזה להתנהל אחרת משפטית ולא להכניס שינויים בכל הקשור לעניין תרומת הבייצית. פשוט ללכת צעד קדימה ולרשום את שתיהן כאמהות וזהו, שתיהן בעצם תורמות ביולוגית ונפשית עתידית לתינוק הזה. אני בכלל לא הייתי עושה הקשר לפונדקאות או לתרומת בייצית. זה תא משפחתי וזה סיפור כל כך שונה מפונדקאות. מרגש היה לקרוא את זה.

נפלא ומרגש!../images/Emo140.gif

מירבי, רק בגלל ששאלת מה דעתנו אתן את דעתי
קראתי את זה בעיתון אתמול והתרגשתי מאוד מאוד בשביל הזוג הזה ולא מעניין אותי איזה שילוב של זוגיות זו
שיש ילד והוא מקבל אהבה ויציבות אז הכל נפלא וטוב
זו לידה ראשונה בישראל לזוג לסביות הרי זה מבורך
כל אחד ואחת שתעשה עם האושר שלה מה שהיא מרגישה ותהיה מאושרת ומי אני שאתן את דעתי על כך?
שיהיה להן במזל טוב ושביתן יהיה מלא בשפע, אור ואהבה אמן!!!

נמש317

New member
לי מפריע ש

הילד נרשם כבנה של האם "הנושאת" ולא של הביולוגית, הרי זה מנוגד למה שאנחנו עושים בדיוק הרי אם הם מחר תפרדנה? האמא צריכה להיות האמא הביולוגית ואם האם הנושאת חברה שלה ורוצה לאמץ את הילד אז אדרבא אך לא להפך חוץ מיזה אין מספיק פרסומים ופירגונים במדיה לפונדקאות הרגילה, הכתבה הזאת וגם הכתבה בעיתון סוף שבוע לא זוכרת מעריב או ידיעות על זוגות הומואים ופונדקאות, בכל מקום שאני נמצאת אני תמיד צריכה להסביר את הפונדקאות ותמיד שואלים אותי אותן שאלות מפגרות כמו אז רגע מי האמא ומי האבא וזה חוקי? ואיך הפונדקאית נכנסת להריון ומה קורה בזמן ההריון וכמה זמן אחרי הלידה מקבלים את התינוק? וכולי הפונקאות עדיין נתפסת כמשהו מוזר, אני יודעת שזה לא טבעי אבל זה כבר מאד נפוץ כמו שלמדתי בעצמי בשנה האחרונה ואף אחד לא יודע את זה. אז בסהכ אחלה כתבה אך שוב הפונדקאות עם צבע "ביזרי". מירב מה עם התוכנית טלויזיה של ערוץ 10 יוצא מזה משהו?

נמש317

New member
שכחתי גם להגיד

שלא פעם אנשים שאלו אותי הפונדקאית שלך יפה? שיצא לך ילד יפה....

waizman1

New member
נמש יקרה,

השאלות מוכרות לי כל כך...אך זה לא נובע מתוך בורות אלא מתוך חוסר ידיעה. אני הבנתי את הדבר רק שרופא הנשים "השגרתי" שלי ,שאל שאלות שלי נראו "הזויות"...רק אז הבנתי שכל זה נובע מחוסר מודעות.. בכל אופן , קטן על כולנו! בהצלחה ענקית אילנית

בהמשך לדבריה של נמש

את צודקת שצריך יותר הסברה בנושא הפונדקאות ולהפוך אותה למוכרת בקרב כל האוכלוסיה.. אותי לדוגמא שאלה אחת המנהלות בעבודה אתמול (להזכירן, כולם יודעים על ההריון והתהליך, וכולם כמעט יודעים שאנחנו בשבוע מתקדם - 28) "מגיע לך כבר מזל טוב?" לתומי עניתי לה בקטנה "עוד לא... אם היה הייתי כאן?!" (עדיין לא ירד לי האסימון) לאחר כמה משפטים של עוד חברים בנושאים אחרים היא שוב פונה אלי ושואלית "תגידי, מגיע לך חופשת לידה? מה תעשי אחרי הלידה?" דינג דונג פתאום הבנתי שהאהבלה (סליחה על הביטוי) חשבה שנולד לי התינוק ומישהו אחר מגדל אותו כי לי לא מגיעה חופשת לידה.......................................... וזה לא המקרה היחיד שנתקלתי בו בתחום מבחינת ההנהלה של העבודה שלי - יש לי תחושה שהם לא בטוחים אם אני יוצאת לחופשת לידה עפ"י החוק, ולא ממש מעיזים לשאול אותי דוגרי...טוב נו, זאת כבר לא הבעיה שלי !!!!!!!! רק שתבינו שהבורות נמצאת בכל מקום, בכל צורה, והפחד שלי בנושא זה, שבעיתו נראה לי הכי חשוב לקדם את ההסברה בציבור, היא שכשילדי הפונדקאות שלנו יגדלו ויגיעו לגיל שמתחילים להציק בנושאים הללו (8-10) יתחילו להקניט אותם, ומי יודע מה המורים בבית הספר יגידו להם מתוך בורות... מה יגידו הורי החברים שלהם לילידהם??? שחס וחלילה לא יבלבלו אותם עם ילדים מאומצים.... (לא שיש לי משהו נגד אימוץ). סתם, זה נושא שאני מאוד מתעסקת בו בימים האחרונים ... בלי קשר - אני חושבת שזה נפלא שזוגות חד מיניים יכולים לבנות תא משפחתי עם ילדים , כי ברור לי שיש שם המון אהבה
למרות שרוית ונמש העלו נקודות חשובות לדיון משפטי שעלולות אולי בעתיד לפגוע במעמד האמהות המיועדות בתהליך שלנו ולסדוק את החוק בנושא הפונדקאות... לא יודעת, ימים יגידו

למעלה