כתבה מעניינת

צימט

New member
כתבה נפלאה אבל צריך עוד זוויות

כתבה נהדרת ומעניינת ובהחלט אני יכול להגיד רק על עצמי אני שותף לתהליך הזה ודי מבין אותו באופן אישי. יש פה "אבל" ענקי, נניח שוני או ענקים אחרים שלכאורה התנוונו מהקריאייטיב, לו היו תסריטאים או במאים סביר להניח שהיום מרוויח בשנת עבודה מה שפרסומאי בכיר מרוויח בחודש. תסריטאי בכיר לדוגמה יכול להגיע לבין 30 - 50 אלף דולר לתסריט גמור ושוב אבל ענקי.....אבל לוקח לו כמה חודשים ולעיתים שנים לסיים את זה כך שהשכר לחודש לא משהו. הייתי שותף פעיל במאבק היוצרים רוב הסיוע שנתתי היה בהתנדבות התדהמה הגדולה הוא להכיר המון גיבורים שלי עד לרמת חברות ולהבין עד כמה המינוס בבנק מציק לגדולי היוצרים שלנו. כן כן זה כיף ליצור ולהיות אומן אבל צריך לפרנס משפחות, ברוב המקרים האומנים נהים גדולים אחרי מותם ומשאירים לילדים שלהם לא מעט חובות

MooHoo

New member
כתבה מעט חד צדדית

בצורה כזו או אחרת כולם בסופו של דבר מתפרנסים מהכתיבה. זה טבעי שאנשים צעירים ילכו קודם לענף בו יש יותר כסף, ואחרי שיתיצבו כלכלית ימשיכו הלאה. הענין הוא שלא כל קופי יכול להיות סופר, ולא כל סופר יכול להיות קופי, הכתיבה שונה לגמרי והמעבר הזה אינו טבעי לכולם. המרואיינים ציינו את ההרגשה הרעה שלהם כשעבדו כקופירייטרים, שעיקר מטרתם היתה למכור ולמכור, וכן את התחושה הטובה כשעזבו את עולם הפרסום כדי להגשים את היצירתיות שלהם בצורה בה הם מאמינים יותר, שהיא בד"כ כתיבת ספר. הענין הוא שגם כאמנים, הם עדיין ממשיכים במכירה, בדיוק כמו כולנו, וכותבים את ספריהם במטרה למכור אותם. ומי אמר שהעם זקוק יותר לספר טוב מאשר למשחת שיניים?

שלוליה

New member
אבל היתה שם עוד נקודה..

הקטע של שעות עבודה מטורפות, לחץ ודריכה על אנשים אחרים (או שאנשים אחרים דורכים עליך)- ובקשר לשורה האחרונה שלך - המשחת שיניים תהיה שם על המדף במכולת השכונתית גם אם לא תהיה לה פרסומת בטלוויזיה..

MooHoo

New member
הם כנראה צודקים

בנוגע ללחץ ולשעות העבודה המטורפות, אבל זה קיים בכל עבודה שאתה עושה עבור מישהו אחר. אין לי שום טענה לגבי מה שהם עשו בעבר ומה שהם בחרו לעשות היום, אלא רק נגד התפיסה שלכתוב ספר זה נכון יותר מלכתוב פרסומות. יש הרבה אנשים שכותבים פרסומות כי הם נהנים מזה ועושים את זה מכל הלב, או שהם מאמינים שהם עושים שרות לציבור (פרסומאים חברתיים), ויש הרבה אנשים שכותבים ספרים בתבנית מוכחת של "רב מכר" רק כדי למכור, או יוצרים צורך מסוים לספרים שלהם ע"י כתיבת ספרים בהמשכים. וכמובן שהכל גם להיפך. בקיצור, אין נכון יותר ונכון פחות. כל אחד והאמת שלו.

למעלה