מבט סקפטי
<<21.12.2012.>> חברים, רשמו לעצמכם פתק אותו תשמרו לאורך השנים. סמנו את התאריך, לידו את שם כותב\ת המאמר והנבואה. יש רק דרך אחת לברר אם זה אמת, אבל בערך מיליון דרכים לראות שזה שקר. <<תרבות המאיה העתיקה שהחזיקה בידע אסטרונומי עצום ולוח השנה שלה נחשב למדויק ביקום>> מקורות? מראי מקום? שימו לב במיוחד למשפט "נחשב למדויק ביקום" - בואו נפרק אותו קצת: א) נחשב על ידי מי? ב) מדויק יחסית למדעי חלל מודרניים? או יחסית לאסטרולוגיה מיתית? מה המקור למדידת הדיוק? ג) "ביקום" - מה זאת אומרת, ביקום? לא התכוון המשורר לומר "בעולם" או "באמריקה"? או שמא מרומז לנו שאנחנו לא היחידים בעולם והלוח הזה כנראה גם יותר מדויק מהלוח של כל החייזרים האלה שפוקדים את כדור הארץ (טוב, זה מסביר למה הם ממשיכים להתרסק כאן כל הזמן! אולי הכוכב שלנו לא מופיע במפות שלהם? המממ... מאחר והם בלתי נראים, קשה לדעת). <<מתעדת את כל האירועים הקוסמיים מ-3013 לפנה"ס ועד 21.12.2012>> רגע, כוונתך שהם האמינו שהעולם נוצר בשנת 3013 לפנה"ס? שוב, יש מראה מקום? <<היום הקצר ביותר בשנה זו הוא קץ הזמן בתפיסתה של המאיה ושינוי מוחלט של המודעות האנושית.>> אוקיי... וניתן לראות איפשהו את הנבואה המקורית? <<לוח המאיה מעולם לא טעה בניבוי מחזורים פלנטריים ולכן אין סיבה לפקפק במצב השמים הייחודי המתוכנן לאותו היום>> שוב, הבה נפרק: א) "מעולם לא טעה בניבוי מחזורים פלנטריים" - שאלת קיטבג, כי אני כנראה בור ועם הארץ, אבל מה זה מחזור פלנטרי (חיפוש בגוגל לא שם את שתי המילים הללו באותו משפט ומשום מה מביא אותי לאתרים העוסקים בניו-אייג') והאם ישנם מדענים וחוקרים בני זמננו שיכולים לגבות את הטענה הזו? ב) בגלל שמדובר במאמר שנמצא במדור הניו אייג' זו סיבה ראשונה לפקפק בכל מילה. שנית, דיוק בחיזוי אחד או ברעיון אחד (שעדיין אין לנו מראי מקום אליו) לא מוכיח דיוק בחיזוי אחר, לכל היותר, הוא מוכיח אמינות - לא חוסר-יכולת לטעות. שלישית, כמו שלטענת הכותב "אין סיבה לפקפק", גם אין סיבה "להאמין". <<אפשר להתווכח רק על המשמעות.>> רגע, מי אמר שאתה יכול לעשות את זה? משונה, הייתי בטוח שהייתה כאן נבואה מדויקת כלשהי. אם "קץ הזמן" הוא מושג כל כך פתוח שאפשר "להתווכח על המשמעות שלו" (תרגום: למרוח אותו ולצפות אותו בשלל פסבדו-תיאוריות חסרות קשר או בסיס), אז מבחינתי זו השנה בה תוכח התיאוריה ההיא של איינשטיין בצורה לא צפויה ואנחנו פשוט נפסיק להשתמש במושג ה"זמן" כפי שאנו מכירים אותו. <<בדצמבר האחרון היה לנו מערך פלנטרי ייחודי בשמים, כשהכוכבים הסתדרו בצורת מגן דוד לצד ליקוי ירח מלא, לראשונה בהיסטוריה האנושית.>> משום מה כנראה החמצתי את כל הידיעות בנושא בדצמבר האחרון. יש חברי פורום שיכולים לשפוך אור על זה? <<בתחילת יוני (8.6) צפינו בחוויה נדירה של מעבר כוכב נגה המזוהה עם האלמנט הנשי, על פני השמש. מהלך שקרה לאחרונה ב-1882, ויקרה שוב ב-2012.>> כנ"ל. <<על פי האסטרונומיה של המאיה, הגלקסיה שלנו סובבת סביב לפליאדות כל 26 אלף שנה.>> הגלקסיה שלנו סובבת סביב מה? סביב קבוצת הכוכבים ההיא שיש עליה כל מני סיפורים יווניים סוטים? זה נשמע סקסי, אבל איך זה ידוע לנו? מראה מקום? גיבוי טענות? ולא כרגע נאמר לנו כי האסטרונומים המאיים ספרו רק 5015 שנה? רק אני קצת מבולבל? <<ב-2012 יושלם מחזור בן 104 אלף שנים ותהיה זו נקודה של זריחה חדשה בתולדות האנושות>> רגע, לא ספרנו מקודם רק 5015 שנה? (לא טעיתי, כן? בני המאיה לא סימנו את המילים "לפני הספירה" ו"אחרי הספירה" על הלוח שלהם הרי...) ולא אמרנו מקודם שהמאיה חזו את קץ הזמן? איפה בתחזית האפלולית הזו המילים "זריחה חדשה" מופיעות? <<בשמים ייווצר מצב שבו 13 פלנטות יתיישרו בקו אחד, לרבות כדור הארץ, השמש, שביל החלב, הפליאדות, סיריוס ועוד.>> סיריוס זה לא הכוכב שאורי גלר טען בזמנו שהוא מקבל ממנו אורחים? בכל אופן, מראי מקום נמצאים בדרישה, כרגיל. <<זה יקרה בשעה 11 בבוקר בדיוק וב-11:11 יוזרם אלינו אור חדש של תודעה טהורה שתוזרק ללא הפרעה לפלנטה.>> חבר'ה, סמנו לצד התאריך את השעה. לא כרגע נאמר לנו שקץ הזמן מגיע? עכשיו אנחנו צפויים לאיזו התעוררות רוח-א-נית? אני חושב ש"אור חדש" בתערובת "תודעה טהורה" היא לא הדבר היחידי שהוזרק לפלנטה של כותב המאמר הזה... <<על פי מסורת בני המאיה שנת 2012 תהיה שנה של שינוי התדר של כדור הארץ ותכנות מחדש של מבנה ה-DNA שלנו.>> כנראה שבני המאיה האלה מאוד מתקדמים, אחרי הכל הם גילו את ה די-אן-איי, הם גם היו מודעים למבנה של הגלקסיה שלנו... הם גם פתרו את החידה כיצד ניתן לדחוס 104 אלף שנה ב5015 שנה... <<מסורות רוחניות רבות אחרות מדברות על כך שהילדים החדשים הנולדים בשנים האחרונות כבר באים לעולם עם נשמות גבוהות יותר, שמותאמות לתדר השונה. ואילו אנחנו, אלו שנישאר כאן, נמשיך לעבור עד אז את הטרנספורמציה הזאת בגוף ובנפש, בהבנה המחלחלת אודות זהותם של החומר והרוח ובמאבק היומיומי עם טשטוש הגבולות הפוסט מודרניסטי, שמכין אותנו לאחדות הממשמשת ובאה.>> כן, חבר'ה... הבנו כבר עם מי יש לנו עסק... לשם השעשוע, סמנו את התאריך בלוח שנה ותכינו את עצמכם לסמן X על עוד טמבל שזורק שטויות כי איזה גאון נתן לו לכתוב. אבל במקומכם לא הייתי עוצר את נשימתי. אולי נזכיר את הנושא בחטף שוב, ב22 לדצמבר, 2012.