כתבה מעניינת

I Was Hoping

New member
כי הם לא עושים כלום

טוב לשיער, בערך כמו פעולה של מרכך כביסה. מרככים ועושים ריח. מסיכה עושה את זה גם, וגם מטפחת ומזינה את השיער. כל ספר יגיד לך שמסיכה זה הרבה יותר טוב מקונדישינר.

נחשצפע

New member
טרטזין בהרבל

וזה קצת לא מסתדר לי עם שמפו שאמור להיות כאילו סופר טבעי (אפילו האריזה ממוחזרת) אז מה פתאום הם תוקעים שם טרטזין..לא מתאים

אם זה המצב - אני צריך קצת יעוץ מכם

לאיזה שמפו לעבור ? אני רוצה שמפו בריא לשיער (בלי טרטזין וכאלה, או לפחות עד כמה שאפשר), ושגם יתן ברק וריח טוב... תודה לעונים!

estee lauder

New member
צר לי לאכזב

קיים שמפו כזה רק לחברות כמו ניווויס וכו. המחיר הוא 150 ש"ח. אבל תשכח מברק. אני לא מבין מה ההיסטריה הגדולה. אני יכול להבין נוכחות טרטרזין במזון, קרמים כי הם חודרים לעור אבל בשמפו? אתה יודע שלצאת החוצה ולשאוף את כל האוויר המזוהם קטלני יותר משימוש בשמפו עם טרטרזין?

הממ...

האם אתה בטוח במה שאתה אומר ? כי בשרשור הזה היו כמה שכתבו שטרטזין יכול להזיק גם דרך שימוש בשמפו. אבל מה, בכל שמפו יש טרטזין? משום מה לא כל כך מסתדר לי...

I Was Hoping

New member
שטויות במיץ

טטרזין מזיק אולי דרך מזון, אבל לא דרך העור [הכמויות בקרמים הם מזעריות ולא משפיעות, ואם חס וחלילה הן היו משפיעות - משרד הבריאות לא היה מאשר למכור אותם והם היו מוסרים מהדפים לנצח] ובטח שלא דרך השיער.

kartisia

New member
אני חושבת שאת קצת קיצונית בתגובתך.

אין ספק שיש רמות שונות של חשיפה, ויש רמות שונות של רגישות אצל אנשים. מצד שני, כאשר יש תופעות אלרגיות/נגעי עור מציקים (גירודים, אדמומיות וכו') שלא מוצאים להם סיבה בבדיקות וטיפול תרופתי רגיל לא עוזר (אנטיהיסטמינים ועוד), רופאים רבים (לפחות אלו שלא רושמים כדורים אוטומטית לכל מה שזז) ממליצים על הימנעות מטרטרזין, או ליתר דיוק, המנעות מסליצילטים וטרטרזין. זה כולל מזון, קוסמטיקה, תרופות וחומרי ניקוי. אם לדייק, ה"דיאטה" הזו שקיימת בקופ"ח גורסת שיש להימנע מבשמים ודיאודורנטים, ואפילו ממשחת שיניים! (ממליצים לצחצח שיניים במלח או בסודה לשתיה).
נכון שלא כדאי להגזים ואי אפשר להימנע מכל מה שמזיק (אחרת ניאלץ להפסיק לנשום), אבל אם אפשר להחליף מוצר אחד באחר בלי יותר מדי מאמץ ולחסוך את החשיפה - מה טוב.

I Was Hoping

New member
לא דיברתי על אלרגיות

ורגישויות, דיברתי על החשש מסרטן בגלל הטטרזין. ברור שמי שאלרגי צריך להימנע. יש לנו כאן חברת פורום מאוד אהובה שאלרגית לטטרזין גם בקרמים, זה משהו אחר לגמרי. לא על זה דיברתי.

ToryMaster

New member
קרמה!

בלי קשר לטרטרזין, קרמה יותר טוב מהרבל אסנס. ואמ, לברק אני משתמשת בספריי סיליקון.

למעלה