כתבה מעניינת

מפריע לי מאוד ההתייחסות להפרעת קשב

רק כהפרעה של העידן המודרני... צייד שהולך לצוד לבדו זקוק לקשב לא פחות מאשר תלמיד בית ספר ואולי יותר, כי כל פעולה לא נכונה שלו עלולה לעלות לו בחייו, פשוטו כמשמעו...עובד שפועל במפעל זקוק אף הוא לקשב כל הזמן לבצע פעולות מונוטוניות וחסרות משמעות מבחינתו....
גם הטענה כאילו באוניברסיטאות חמישים אחוז מאובחנים די פופוליסטים ולא מגובה....

תודה על התגובה

הערה אחת, בהחלט יתכן שבחלק האוניברסיטאות יש התאמות להפרעת קשב וחלק לא - ובהחלט יתכן שהמידע על כך עובר במהירות בין המשתמשים....
התאמות זה לא העדפה מתקנת....אבל אגב בחלק מהאוניברסיטאות בארה"ב יש בהחלט העדפה מתקנת לאנשים שהתמודדו עם קשיים בחייהם...
הבדיחה אומרת שהכי קל היום להתקבל בארה"ב זה לאישה כושית עם איידס שהיא אם חד הורית לשני ילדים...
בארץ ההבדלים בין בתי הספר השונים נובעים במידה רבה מההבדלים בהכנסות ובמודעות של ההורים.

אבישי ק

New member
תודה על התגובה, אני מפחד ממשפט מסויים

סטודנטים בארה"ב קצת מוזרים
אני יודע מקרובי משפחה שלי משם שאכן הרבה מאד לוקחים תרופות להק"ר למרות שאין להם

הטיפול חייב להיות משולב
תרופות וטיפולים נוספים

יש הרבה מאד דעות קדומות על הק"ר
קרובת משפחה שלי קוראת לזה חוסר קשב וריכוז וזה רק מבורות
אם אתה משחרר לאוויר את המשפט עודף אבחונים ועודף שימוש בתרופות
אנשים יקפצו על זה כמו פיתות אחרי פסח

כשאני הגעתי למכללה ללימודי תואר היועצת שהייתה אחראית על ההק"רים אמרה לי
שאולי כדי שאני אפרוש מהלימודים כי זה לא מתאים לאנשים כמוני
שאלתי אותה מה לדעתה אני צריך לעשות אז היא אמרה לי שאולי כדי שאני אלך לבית ספר מקצועי או שאני אלמד הנדסאי.
כי אנשים כמוני לא יצליחו ללמוד לתואר.
אכן היו כמה שעברו להנדסאי שאני הכרתי, אני לא יודע אם מישהו פרש.
כמובן שהתלוננתי ולקחו ממנה את תפקיד.
אבל אתה מבין כמה פשוט זה? מספיק מישהו אחד בעמדת מפתח שייקח את מה שרשמת ויבטל הכל.

אבישי ק

New member
זאב בתחפושת כבשה

מציג את עצמו כאילו הוא בעד הטיפול בהפרעה אבל אם יורדים לפרטים
הוא לא נראה כלכך צדיק

אגב נזכרתי בכתבה שבה נכתב כי 50 אחוז

מהסטודנטים בארה"ב אמרו שהם מכירים משתמשים בריטלין, אבל רק כ-15 אחוז הודו שהם השתמשו, ואם ניקח בחשבון שזאת תקופה של התנסויות שונות זה נשמע סביר...

אני חושב שאני, או לפחות אחד מאלה

אני טוען כי צייד דורש דווקא ריכוז וקשב מקסימלי: הכנת הנשק, המעקב אחרי החיה ההרג עצמו.. למי שסובל מהפרעת קשב כל גירוי יסית את תשומת הלב.
יתר על כן, בטבע יש המון גירויים: ציוץ ציפורים, רשרוש עלים, נביחות ויללות הן רק חלק מהם...צריך לשים לב איפה דורכים ולהיזהר כל הזמן....
יתכן שמי שיש לו מיקוד יתר יוכל לעמוד בכך, אבל בטח שלא מופרע קשב ממוצע....

אין לי מנוי

אבל ממה ראיתי אני רוצה להעיר שלדעתי עבור הרוב ריטלין בהחלט מספיק , במיוחד אם נעזרים בפורום....
אבל יש שני דברים נכונים.
א. לפעמים לוקח זמן ונסיון למצוא את המינון והסוג המתאים.
ב. לא פעם יש בעיות שהתפתחו בגלל חוסר הטיפול בהפרעת קשב והטיפול בהפרעת הקשב בלבד לא תפטור אותן, כגון חרדות ודיכאונות.
ומשהו שלישי
לא פעם הצלחת הטיפול התרופתי גורמת לשינויים בהתנהגות וליחס של הסביבה ואליה, למשל בבחירת חברים, עבודה ואפילו ביחסים במשפחה ויש צורך לפעמים בליווי נוסף.

למעלה