כתבה מעניינת

erezor

New member
בולשיט

רק מלקרוא את המשפטים הראשונים ברור שזה שטויות. הרי ה-wii וה-DS פונים בחלק ניכר מהמשחקים שלהם לאנשים שהם לא גיימרים בכלל. ה-wii היא אולי הקונסולה הכי נמכרת בעולם, אבל היא גם הקונסולה הכי ננטשת בעולם בגלל שהיא כזאת קז'ואל. שחקני הארד-קור תמיד היו מעטים באופן יחסי, וכשכמות הקז'ואליסטים גדלה, אז זה משפיע סטטיסטית הרבה יותר.

sandbird4

New member
אני רק שאלה קטנה...

כזקן שחי עוד בימי האטארי, הקומודור והספטרום: המשחקים של אז מקבילים למה שכיום נקרא "קזואל". אז אנחנו לא היינו גימרים? האם גימרים הם רק עשירים מפוצצים בכסף שקונים כרטיס מסך באלפי שקלים כל שנה? למה אתה חושב ששחקני הקזואל משחקים רק חצי שעה פעם בשבוע ואין "לא-גימרים" כאלה שכן מכורים למשחקים? השכנה שלי מכורה חזק למשחקי מחשב "קזואל", האם היא לא גימרית רק בגלל שהיא לא קנתה כרטיס מסך באלפי שקלים? ובכלל, האם המטרה במשחקי מחשב היא רק להשוויץ שיש לך כסף לכרטיס מסך חדש? יש לי חבר טוב שהוא כן אוהב לקנות כרטיסי מסך הכי חדשים, וזאת זכותו כמובן, אבל למה הוא "גיימר" ואני לא? אני אישית אוהב מאוד משחקי מחשב (מכל הסוגים) אבל למרות שאני יכול להרשות לעצמי לקנות כרטיס מסך חדש הכי יקר אפילו כל חודש, זה לא עושה לי את זה לראות גראפיקה עם יותר צלליות ושאר שטויות שלא תורמות לחווית המשחק שלי. סליחה שאני זקן עתיק ולא "גיימר" בגלל שאין לי כרטיס מסך הכי יקר (ה-ATI HD2600 שלי מספיק לי, תודה).

erezor

New member
למה אתה מתגונן?

דבר ראשון, אתה לא הרבה יותר זקן ממני, ואני התחלתי את ימיי כגיימר גם בימי האטארי והקומודור. אז לא היתה אפשרות בכלל לייצר משחקים אחרים. דבר שני, באיזה שלב עלה מתוך מה שכתבתי שגיימר נמדד לפי איכות החומרה שלו? דיברתי רק על ה-wii וה-DS. המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני שנה, והוא הראשון מבין כל המחשבים שהיו לי בעשרים ומשהו השנים האחרונות שיש בו חומרה עדכנית ויקרה. שתי הקונסולות האלו משדרות משהו אחר ממחשבים וקונסולות אחרות. הן כן משדרות סוג מסויים של קז'ואליות, ובדיוק משום כך הן גם לא מספקות עניין לטווח זמן ארוך וננטשות מוקדם. כשהן נמכרות בכזו כמות ומהירות, הן משפיעות על שוק המשחקים כולו, וגם על איך אנחנו מגדירים גיימר.

sandbird4

New member
ומה רע ששוק המשחקים לא יהיה מכוון רק לעשירים?

זה לא נכון שאלה שמעדיפים את סופר מריו הם כאלה שמאבדים עניין לטווח ארוך. אני מכיר מספיק כאלה שמכורים כבדים למשחקי מחשב והם מסתפקים במשחקים "לא כבדים". שלא נדבר שביפן זה תמיד היה נפוץ מאוד.

erezor

New member
אתה מתעלם באופן שיטתי מהדברים שאני כותב...

ספציפית, ה-wii וה-DS מספקות חוויה שהיא פחות הארד-קור ממחשבים, מה-PS, מה-Xbox ומה-PSP. זה לא עניין של משחק כזה או אחר, והן גם מיועדות לקהל רחב יותר ושונה. המציאות של היום שונה מהמציאות של האטארי והקומודור, והמגוון של האפשרויות לשחק הוא עצום. לא סגנון המשחק הוא זה שקובע אם אני גיימר או לא, וגם לא השאלה האם אני משחק או לא, או אפילו כמה כסף אני משקיע בחומרה. דבר שני, זה ממש רע ששוק המשחקים יהיה מכוון רק לעשירים, אני אפילו לא מאמין שכתבת את זה ברצינות.

sandbird4

New member
משהו שישבור לך את התאוריה

הקם באק הגדול של PS2. עולה גרושים, היה מכוון לגימרים כבדים ולהיט כיום. אכן, שוק המשחקים בעשר שנים עד ה-WII היה מכוון לעשירים - עכשיו חוזרים בחזרה למה שהיה קודם.

Yotam Noy

New member
הארד קור מול קאז'ואל - בכלל לא מאבק

מה שכותב המאמר לא מפנים הוא שאין מאבק אמיתי בין שוק הקז'ואל לשוק ההארד-קור. אני מגדיר עצמי כהארד-קור גיימר, אבל מאוד אוהב גם קאז'ואל, וכך גם רוב הגיימרים הכבדים שאני מכיר. ההגדרה של גיימר היא בעיני המגדיר. מי שיוצר משחקי קאז'ואל יגיד שהשחקנים שלו הם גיימרים (צודק), ומי שעושה משחקי הארד-קור יגיד שהשחקנים שלו הם גיימרים (גם צודק). לדעתי Wii בכלל לא מתחרה בPS3 וב-XBOX. היא פונה לקהל אחר, ולכן היא מצליחה כל כך. נינטנדו הצליחו לפנות לקהל גדול מאוד של שחקני קאז'ואל, שלא מצליחים להתמודד עם השלט ה"מוזר" של האחרים או עם השילוב של מקלדת ועכבר במשחקי PC רציניים. ואז התחרות נותרה בין סוני למייקרוסופט. בגלל זה נינטנדו מוכרים פי שתיים מהמתחרות - כי זו כלל לא תחרות. סוני ומייקרוסופט מתחרות על שוק אחד, ונינטנדו פחות או יותר שולטת על שוק אחר. ואגב, הסיבה שמיקרוסופט מנצחת את סוני במאבק (בינתיים) קשור גם לשירות XBOX Live arcade, שפונה לשחקני קאז'ואל, וגם בגלל כמה החלטות גרועות במימדים אפיים של סוני (לוותר על בלעדיות לGTA??!?). דווקא בשוק המשחקים הניידים יש תחרות אמיתית. אנשים רוצים קונסולה ניידת כדי להעביר את הזמן כשהם לא בבית, ולא בזמן הפנוי שלהם בביתם. פה יש תחרות אמיתית, וגם האייפון והאיי-פוד טאצ' הם כוח עולה. שם יש סיכוי סביר שהקאז'ואל יצליח לגמד את ההארד-קור. ועכשיו כששאר יצרני הסלולר יוצאים עם מכשירים "חזקים" ומסכי מולטי-טאצ', התחרות בין הסלולריים לקונוסולות הניידות תתעצם. הולך להיות מאוד מעניין בשוק הזה.

voguemaster

New member
אחת הסיבות הנוספות שמיקרוסופט מנצחת

היא פשוט בזכות כלי פיתוח טובים יותר (למרות שתמיד במיקרוסופט יש מלא בעיות, אפילו בסביבת הפיתוח הכי מוצלחת בעולם). למרות הבאגים שלהם וכל מיני בעיות אחרות שיש לאפליקציות שלהם - עדיין ה-SDK שלהם לפיתוח משחקים, בדיקה וכד' פשוט טוב יותר. מה שמעניין במה שכתבת זה באמת שוק הניידים כי זה תחום שלם שהסלולר הולך להתפשט אליו. ככל שהחומרה הולכת ונהפכת לחזקה יותר וככל שהמכשירים הופכים לטובים יותר ותומכים ברזולוציות גבוהות יותר כך אנחנו מתקרבים ליכולות של DS ו-PSP. זו בהחלט הולכת להיות תחרות מעניינת והבונוס היפה הוא שזה מקנה אפשרות צמיחה לשוק הסלולר שנמצא כבר היום בצמיחה מטורפת.

Yotam Noy

New member
כן, שוק הסלולר הופך חם מאוד.

נוקיה החליטה למצב את עצמה כחברת תוכן, מעבר להיותה יצרנית הסלולר הכי גדולה. היא פותחת את Ovi, וגוגל גם הכריזו על איזו חנות אפליקציות שתיפתח בעתיד לפלטפורמה שלהם. לא סתם נוקיה הייתה הנוכחות כמעט הכי בולטת ב-GDC, לצד סוני. הם הבינו שהחומרה שלהם הולכת להפוך דומה לקונסולות, והמודל העסקי צריך להשתנות. כלומר: לא משנה של מי החומרה הטובה ביותר, השאלה היא למי יש יותר תוכן איכותי, שיגרום לאנשים לקנות את החומרה. וכן, כלי פיתוח הם משתנה חשוב מאוד. למיטב ידיעתי, התמיכה של נוקיה במפתחים היא הכי טובה, בהשוואה לגוגל ובטח ביחס לאפל (שהמתכנתים בחברה לא מפסיקים לקלל).

eynetane

New member
היו לקומודור כמה משחקים לא קז'ואלים

ואגב אותם אהבתי הכי הרבה למשל, סדרות D&D של SSI Pirates! של סיד מאייר (בימים ש CIV עוד לא היה קיים) Black Gold ואחרים דבר שני אתם שוכחים שילים משנות את משמעותן בהתאם לתרבות זה שמשחק מסויים נראה לנו היום פשוט מספיק בכדי להקרא קז'ואל זה לא אומר שגם אז הוא נתפס ככזה. הטכנולוגיה עצמה הייתה נדבך קושי נוסף, שגרם גם למשחקים שאינם לגמרי קז'ואל, לתפקד ככאלה בעיני מי שהיה באותה תקופה (נסו להזכר איך זה היה, להעלות משחק מטייפ...) נכון שהמשחק עצמו היה יחסית פשוט, אבל הממשק וכל התעסקות מסביב הם חלק בלתי נפרד מהחווייה, והם תרמו להפיכתה, לפחות בשנים הראשונות, לפחות קז'ואלית ממה שהיא נתפסת היום. אבל גם אם תתווכחו על הטענה השניה, תחזרו לראשונה.

sandbird4

New member
אז אתה מודה שהכל זה "גימר = עשיר"

אם אתה עשיר אז אתה גימר וגבר גבר. שוב, למרות שיש לי כסף להיות "גימר אמיתי" זה לא עושה לי את זה. גרפיקה יפה כמובן חשובה אבל מעבר לרמה מסויימת לא תורמת בכלל לחווית המשחק אלה רק משמשת להשוויץ שיש לך כסף. דווקא אני מאלה שבכוונה מכוונים את המשחק שהם משחקים בו להוריד פרטים בגרפיקה בשביל להגביר את הביצועים או סתם כדי פחות להעמיס את המחשב. דווקא אני לא אוהב לשחק במסך שמלא ביותר מידי פרטים.

eynetane

New member
ממש לא

למרות שיש מתאם מסויים בין כמה אתה מוכן להוציא על משחקים לכמה אתה גיימר-גיימר, אני מתייחס לזה במובן הרחב של המילה הוצאה: גם כמות הזמן שאתה משקיע במשחקים או בלחפש אותם היא השקעה ואינדיקטור להיותך זכאי למדליה. הדיון בחשיבות הגרפיקה הוא קצת אוף-טופיק, אבל בכל זאת: גרפיקה יכולה או לא להיות קשורה. אני באופן אישי מבלה הרבה זמן מול משחקי ווב דלי גרפיקה; אני למשל נהנה מאוד מ CIV אבל גם חושב שהשיפור בגרפיקה מוסיף לחוויית המשחק למרות שללא ספק יותר חשובים לי השינויים האחרים שהם ביצעו במשחק, ונהנתי גם לשחק במשחקים כמו OBLIVION שבהם היופי של עולם המשחק הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. הנסיון שלי מראה שגרפיקה כן משפיעה על כמה תאהב את המשחק, ולרוב יותר ממה שאתה מוכן להודות. יכול להיות שהיא OVERRATED אבל זה עדיין לא אומר שהיא לא חשובה.

למעלה