כתבה מעניינת באמת

renjintso

New member
כתבה מעניינת באמת

על מגיני זכויות האדם בסין, והוויכוח הפנימי ביניהם. מעניין שהרבה מהם נוצרים, לא ככה? ומה דעתכם בוויכוח? ההנהגה הבכירה צועדת בכיוון הנכון או ממש לא? אני מקווה שזה פתח לעוד סדרת כתבות כמו זאת שג'וזף קאן וג'ים יארדלי סיפקו לנו ב2005 , ללקק ת'אצבעות. למה לנו אין עיתונות כזאת?

happydog23

New member
קשה לי לגבש דעה מכיוון שאני ממש לא

מתמצא בתחום. אני חושב שיש התקדמות איטית לאורך זמן, אם מסתכלים על התמונה הגדולה, אבל קשה להגיד באמת מאחר ובסין הכל מורכב מכל-כך הרבה תמונות קטנות יותר. לגבי השאלה למה לנו אין כזאת עיתונות - למי בארץ יש סבלנות לחקור ולכתוב כזאת כתבה, ולמי יש סבלנות לקרוא אותה?

happydog23

New member
אגב, הבהרה - כשכתבתי "למי יש סבלנות

לקרוא אותה" לא התכוונתי לעצמי או אנשי הפורום, אלא לציבור הרחב.

Mei11

New member
לא חשדתי לרגע שאתה מתכוון אלינו ../images/Emo22.gif

Mei11

New member
כתבה מעולה

הויכוח הזה, כלומר האם השינוי יבוא מבפנים, מתוך המערכת והשלטון הקומוניסטי, או מבחוץ, כלומר השלטון יקרוס ויוחלף בשיטה אחרת (בדומה לרוסיה וכו' אחרי 89) מזכיר לי ויכוח דומה שהתרחש קצת לפני קריסת שושלת צ'ינג. גם אז היו נסיונות בתוך השלטון לבצע שינויים (כמו איסור על קשירת רגליים, פתיחת בתי ספר שלימדו מקצועות "מערביים" ועוד) ומהצד השני מהפכנים שהאמינו שהשינוי יבוא רק מנפילת השושלת (סון יאט סן, למשל). מעניין הקטע הזה עם הנצרות. קודם כל, לפי המאמר, זה לא מקרי שכתבו על שני עו"ד נוצרים, הם מקבלים סיוע מארגונים נוצריים ולכן יכלו להגיע לארה"ב ולהשמיע את קולם, פריביליגיה שאולי אין ללא-נוצרים. דבר שני, שניהם התנצרו בבגרותם, ואולי זה חלק מה"מהפכניות" שלהם, הרצון להיות חלק משיטה אחרת, שבה לחוק ולקודים מוסריים יש עדיפות, ולא לשליטים עצמם.

למעלה