כתבה מעניינית

jossel

New member
כתבה מעניינית

תירגוןם לריאיון מפורסם שנערך עם מר.וואנג שיאנג ז'אי מפתח האי צ'ואן\דה צ'אנג צ'ואן.מאמר כנה שאני בטוח שיהיה לא קל לעיכול לרבים מהקוראים אותו לעומקו.רוב ההתייחסות שלו היא לאמנויות הלחימה סיניות אך לא רק.זהו מאמר מאיר עיניים לכל העוסקים באמנויות הלחימה. מר.וואנג התפרסם במערב כאשר הביס בתחרות איגרוף את אלוף העולם {האנגלי} באותה זמן.האחרון חזר למערב ופירסם ידיעה בעיתון על כך. דבר קטן.שימו לב לשאלה 14 ולתשובה עליה בקשר לצ'י,דנטיין ושאר מטעמים והקשר שלהם ללחימה{על פי ניסיונו של מר.וואנג}

IshMaElf

New member
מה שמו של המיתאגרף אותו הוא ניצח?

לאיגרוף יש היסטוריה רשומה ארוכה יחסית עוד מימי צבירת הפופלאריות הגדולה של האיגרוף האנגלי בידיים חשופות לפני בערך 150 שנה, כך שאם אפשר לאשש את ניצחנו של המאסטר הזה על פני המיתאגרף האנגלי שנחשב אלוף בזמנו זה יהיה מאוד מעניין.

eladי

New member
אני חושב שזה engle

לקוח מתוך http://www.yiquan.com/v3/en/file/en006.htm (ושם כתוב
In fact, it was after Master Wang had won the Britain boxing champion Engle that Master Yao began to study Western boxing under the command of his teacher​
) האם מדובר במה שהלך בסרט snatch ?

IshMaElf

New member
לא ראית סנאטץ' ?! אתה רציני?

לא זה לא מה שהלך בסרט אבל אני לא יספר לך כדי לא להרוס, תיראה אותו דחוף סרט גדול.

jossel

New member
../images/Emo8.gifבמיוחד בשבילך

והתנצלות מראש.הבחור היה הונגרי ולא אנגלי. אגב,הפרט הנ"ל הוא שולי לגמרי!!! הדברים במאמר הם העניין האמיתי והם לא פשוטים להבנה{לעיתים}.

IshMaElf

New member
אה, הוא היה אלוף באיגרוף חובבני

במשקל קל, שזהו הבדל עצום באיכות המיתאגרף אם הוא לא עשה את המעבר למיקצועני בהצלחה, מן הסתם שהוא לא היה בעל תואר מיקצועני אלא רק תואר אולימפי ככה שאת המעבר למיקצועני כניראה הוא לא עשה בהצלחה אם היה מעבר שכזה בכלל. זה כמו להיות גרפלר טוב בתחרויות גרפלינג ואז לעשות את המעבר ולקבל בראש בקרב MMA . אם זאת זהו הישג מרשים למאסטר הסיני בהיתחשב בזה שקונג פו הוא מוגבל יחסית מכל מני בחינות אל מול האיגרוף המודרני.

איך קונג פו מוגבל מול איגרוף?

לדעתי זה דווקא הפוך: באיגרוף כל מה שמותר לעשות זה להתאגרף, בעוד שבקונג פו מותר לעשות בקרב כל מה שאתה רוצה. אם אתה מדבר על הבדלים בשיטות אימון, אז אימון על שקי איגרוף וקרב במגע מלא הם לא בלעדיים לאיגרוף.

אה, ברור, ברור

כאילו, זה לא שהוא באמת ניצח מישהו חשוב בקרב, כן? כאילו, ברור! הרי הונגריה - כן? זה בכלל לא באותו צד של רוסיה שפדור בא ממנו, אתה מבין? הונגריה זה בכלל מהגוש הקומוניסטי המורחב! ובאופן כללי שיטות האימון שם לא משהו אז זה לא חוכמה! באופן כללי נראה אותו נלחם מהגארד! באופן כללי זה הישג למי שמתאמן קונג פו כי אני מופתע שמי שמתאמן בקונג פו מסוגל בכלל ללכת, באופן כללי ואפילו ספציפי! גארד! טייק דאון! נייייייאאאאאאא!

IshMaElf

New member
אני בכלל מדבר מצד של מיתאגרף

בהקשר הזה לא מצד של גרפלר. אם אתה רוצה עבור קצת בפורום אומנויות לחימה בזירה ותישאל כמה גדול ההבדל בין מיתאגרף חובבני לבין מיתאגרף מיקצועני, אלו שני עולמות שונים שהמעבר בין האחד לשני הוא כמו שלב נוסף שרק מיוחדים באמת עושים אותו היטב. ההגבלה שאני רואה בין לוחם קונג פו למיתאגרף היא רק אם שניהם עושים קרב של ידיים בלבד, ברגע שאתה מכניס בעיטות זה משהו אחר אני לא מדבר על זה. אני מניח שהקרב שהמאסטר הסיני עשה עם ההונגרי היה קרב ידיים בלבד ולפי עבודת הקונג פו שאני ראיתי מהבחינה הזו אם לוחם קונג פו יתאגרף בלבד עם מיתאגרף מיקצועני הוא כניראה יפסיד.

שככה יהיה לי טוב, אני נשבע

שאם מישהו ידבר עוד מילה אחת על ההבדל בין איגרוף חובבני למקצועני, אני אבכה. חוצמזה, מסתלבטים איתך, צא מהלחץ

ננדין

New member
אין סיכוי בעולם שאני הולך לפתוח

או להשתתף בויכוח על ההבדלים בין האיגרוף החובבני לבין המקצועי כיום! אבל IshMaElf, אני ממליץ לך לשאול פעם את שלמה ניאזוב (מאמן של איגרוף מקצועי ומתארגף חובבני/אולימפי לשעבר בעצמו) על האיגרוף החובבני של אותה תקופה... או שפשוט תריץ חיפוש על הנושא בפורום א"ל בזירה...

HAKOKI

New member
לא גם פה!!!

רק שהוויכוחים בין חובבני למקצועני לא יגיעו גם לפה...

IshMaElf

New member
לא כל דבר אצלי זה גרפלינג, כן?

אני חובב גדול של מואי תאי ואיגרוף, בעצם בעבר זה היה המניע העיקרי שלי לאומנויות לחימה ולא סבלתי עבודת קרקע, אפילו ראייה של עבודת קרקע פיתאום גררה אחריה פיהוק גדול ולאחר מכן סלידה גדולה אף יותר. שגיליתי עוד ועוד אז ממש קיבלתי את זה בבום ונידלקתי על זה. קונג פו תמיד עיניין אותי וכן היתנסתי בזה וניסיתי לגלות על זה ומה שגיליתי היה שבסופו של דבר הרבה מכונים מיתאמנים בצורות ובפורמים יפים ומדהימים והכל אבל בסופו של דבר נילחמים בדיוק כמו קיקבוקסרים בקרב רק פחות מיקצועי, אז למה לא לילמוד קיקבוקסינג? אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה. אוקיי עכשיו בקשה רצינית באמת, אתה יכול להביא לי סירטון של קרב קונג פו אמיתי שאני יראה אם מה שראיתי היה לא יותר מקמצוץ ולא שיקף בכלל של התמונה הגדולה?

ננדין

New member
הנה:

זה סנדה, קרבות קונג פו במגע מלא... http://www.youtube.com/watch?v=yxT8tcveToU&search=sanda אכן, זה באמת נראה כמו מואי תאי עם הטלות (אני אישית מאוד אוהב...) אבל זה רק בגלל הכפפות, הם לא מאפשרות ללוחמים לבצע הטלות מורכבות יותר, בריחים בעמידה ולתת מכות יד פתוחות...מה שכן זה גם קרבות ספורטיביים... יותר מעניין זה הקרבות האלו: http://www.youtube.com/watch?v=oIuUeu2B3qA&search=lei%20tai והקרבות האלו יותר מעניינים אותי אישית כי אין בהם שימוש בכפפות ועדיין מותר מגע מלא לפנים מה שנותן אפשרות ביטוי לכל טכניקות הכף יד של הקונג פו...זה גם יותר מציאותי ומחוספס... חבל שאי אפשר למצוא עוד כאלו... אגב, כשדיברו איתך על קרבות מגע מלא בטיוואן, דיברו על זה...

למעלה