כתבה מעולה על הלחם:

Sashka7

New member
טל, נו באמת...

תראה זה שנולדתי בבריה"מ לא אומר שאני תומכת בכל המשטרים שהיו שם! ועכשיו לעניין, אני לא רוצה שיגידו "בכמה למכור", אבל לדעתי חשוב שאנשים שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות מזון מגוון ויקר, אלא יכולים לקנות רק מוצרי מזון בסיסים (אני מצטערת לנפץ לך את האידיליה שאתה חיי בה אבל תאמין לי שיש אנשים כאלה), שיקנו את זה במחיר סביר שהם יכולים לעמוד בו. ולחם זה מוצר מזון בסיסי.

tapr

New member
סשה'לה, זה היה בצחוק../images/Emo3.gif

לכן ה-
עכשיו נשאלת השאלה איך המדינה מתערבת. אני לא מדמיין כאן איזו אוטופיה, אני מבין את המצב. לכן אמרתי, לא כדאי להתערב במחיר, עדיף לחלק ישירות לחם, או באמצעות תלושים, וזה עדיף גם על הקצבאות במתכונתן הנוכחית.

Sashka7

New member
חחח אתה יודע, זה מזכיר לי משהו

שקיים בביה"ס שלי- התלושים! אני לא בדיוק בעד הדבר הזה כי אז זה יוצר הבדלה מוחלטת בין השכבות הסוציאו- אקונומיות השונות.

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gif

בדיוק. כשאתה בא לקנות לחם במחיר מפוקח - אף אחד לא יודע אם אתה עושה את זה כי אין לך ברירה, או כי סתם בא לך. ברגע שיופיעו אנשים עם תלושים - תקבל רשימה של אנשים מושפלים ומבוזים, שיצטרכו להתחנן לפקידים שיתנו להם את התלושים האלה, תקבל טונות של אנשים שלא מגיע להם, אבל מקבלים, וטונות אנשים שמגיע להם ולא מקבלים, ובגדול - תקבל עוד מערכת ביורקרטית ענפה כמו ביטוח לאומי, שתהיה יעד לשחיתויות (כי יהיה שם הרבה כסף) ורמאויות, ותעלה לציבור הרבה יותר מלשלם טיפה יותר כסף על הלחם הלא מפוקח.

למעלה