כתבה מוואלה.

matke

New member
כתבה מוואלה.

http://food.walla.co.il/?w=//802263

מני.ת

New member
תודה על הלינק ../images/Emo65.gif

נהניתי לקרא. גם הכותבת ציינה שהתוצאות היו לא בהכרח מדוייקות בטעם בגלל הבדלים בהחסנה ובמצב הגיל של השוקולדים השונים. הדבר מאד משפיע על הטעם. באופן אישי, אני מאד אוהב את השוקולד הישראלי וחושב שיש לנו מקום לגאווה בתחום. שוקולד אמריקאי לא נבחן ובצדק...

המפיסטה

New member
מני אני מתפלא עליך

מדובר בחובבנית שמתימרת לכתוב ללא בושה בנושא שאינה מבינה בו. לכתוב על שוקולד בלי לדעת אם הוא טרי או לא -זאת חובבנות לשמה. אני מאוד שמח שלכותבת היה טעים "פרה" -וזה הזכיר לה את ילדותה, אבל ככה לא עושים ביקורת רצינית. חוש טעם הוא דבר נרכש ומתפתח. ושוקולד עמוס בסוכר עם טעם מתחנף איננו בר השוואה לשוקולד שמייטב המוחות והכישרונות עוסקים ביצירתו. אומנם בד"כ אני לא מאלה שאומרים ששוקולד זה הדבר החשוב בעולם... אבל כאן מדובר בהזניית טעם הציבור. התביישתי לקרוא את הכתבה.

מני.ת

New member
הי מפיסטה ../images/Emo142.gif

לא התייחסתי למאמר כביקורת מקצועית ביותר ואני לא חושב שהכותבת התיימרה לכך. עובדה, היא התייחסה לשוקולד פרה בערבון המוגבל של כמות הסוכר ועוצמת התמציות.. (-: אני נהנה לקרא כל כתבה אלא אם כן יש באמת בורות והטעיה, לא שמתי לב לקטעים מסויימים שצרמו לי. ענין טעמה של הכותבת בשוקולד, זה באמת "עניין של טעם" לדעתי. ויתכן שאילו הייתי במצב רוח אחר בזמן קריאת הכתבה (וגם אתה אולי), היחס שלי \שלך לכתבה היה שונה...

המפיסטה

New member
לא צרם לך ההתיחסות של הכותבת

לקאליבו , ולרונה , ופרויבל. הכותבת מזלזלת באינטלגנציה של מיטב הקונדטורים , והשוקולטרים בעולם שמעדיפים את השוקלדים האלו . וישלמו מחירים גבוהים עבורם.בכדי ליצור מוצרים משובחים. ההשוואה הזאת לא במקום ודומה להשוואה בין סטייק משובח למקדונלד. אני במקום "על השולחן" הייתי שולח אותה לכתוב במעריב לנוער

מני.ת

New member
מקבל

משום מה זכרתי מקריאת הכתבה ברפרפוף בשעת בוקר שהכותבת ציינה איפהשהו שנראה לה שהשוקולדים הטובים (ואלרונה, קאליבו) לא היו מוצלחים מאחר והיו לא טריים. בקריאה שניה ויותר מעמיקה, מסכים עם הביקורת שלך ושל BAKERY .

bakery

New member
צודק...

כתבה חובבנית ואולי מ"טעם", מה שטעים לכתבת אינו מורה על אנינות טעם או הבנה בשוקולד, לא שאין שוקולד ישראלי טוב(כמו ורד הגליל 60% ועוד), זה עדיין לא מקום להשוואה למוצרים מובחרים מחו"ל, ונכון כתבת שטעם הוא דבר שנרכש, לכן כשגדלים על "פרה" ו"ממרח השחר" ומוצרי צימקאו קשה קצת להבין בשוקולד, בכל אופן מי שמשבח את "פרה" אינה מבינה בשוקולד כלל לטעמי. אז למי שאינו סמוך להבנת מרכיבי השוקולד, שוקולד אינו רק עיסת הקקאו שלה חשיבות ראשונה בקניית הטעם - סוג הפולים, צורת ודרגת הקלייה, החומרים המוספים שאינם ידועים והם בד"כ בגדר סוד כמוס לציבור הם שמשלימים וקובעים את איכות השוקולד. אני כבר לא מדבר על אי דיוקים בקשר למחירי השוקולד המיובא שצוינו ב"כתבה". חובבנות.

TheSegal

New member
שוקולד פרה זה מגעיל לטעמי....

אני מסכימה איתך אבל לא מתוך ניסיון....אני לא קונדיטורית, ולא כלום.... סתם בחורה שחולה על שוקולד

מני.ת

New member
לפני שנים רבות...

יוצר שוקולד בשם "דפנה" על ידי עלית אם אני לא טועה ואולי ליבר. 200 גרם לחפיסה. מאד אהבתי את השוקולד הזה וחשבתי שזה השוקולד הכי טוב בעולם, אבל הייתי אז נער צעיר. כמה שנים קודם חשבתי ששוקולד "חייל וחיילת " בעטיפה הצהובה עם ציור החייל והחיילת, הוא השוקולד הכי טוב בעולם. זמנים משתנים הטעם מתעדן ומשתנה והקרטריונים למצויינות גם משתנים.

TheSegal

New member
שוקולד פרה אף פעם לא היה אחד

מהמועדפים עלי..... למעשה השוקולד שאהבתי בתור ילדה (ואפילו עדיין אוהבת) זה שוקולד שאני לא זוכרת את שמו אבל כמעט כולם מכירים אותו.... זה עם העטיפה המטלית שכולם תמיד היו מישרים את העטיפה שלו בזמן שהיו אוכלים אותו... על חלקם היה ציור של פינגווין

מאקי

New member
אחת מהמשתתפות בטעימה הזאת

בקרה אצלי היום .. בין היתר שוחחנו על הטעימה. היא היתה המומה מהאופן שבו הוצגו ונכתבו הדברים.. היות והיא אמינה בעיני.. נראה לי שדברים עוותו בין בעריכה ובין הכתיבה. דברים יצאו מהקשרם... והשימוש בשוקולד פגום.. ממש לא במקום. מענין היכן אוכסן . דבר נוסף שצרם לי מדובר על שוקולד לאפיה.. אז דה למה לטעום אותו לפני??.

למעלה