כתבה מאתר הולדני

o a k y

New member
כתבה מאתר הולדני

אהלן מה שלומכם? יצא לי לדבר היום עם חבר אינטרנטי שהיינו מדברים מלפני המון זמן, הוא גר בברזיל וסתם סיפרתי לו שעברתי לארגנטינה והוא ביקש אם אני יכול לשלוח לו תמונות של העיר בה גרתי לפני שעברנו הנה - כרמיאל. אז במהלך החיפוש שלי אחר התמונות, ניתקלתי בכתבה הבאה שהיא כנראה מעיתון הולנדי. אני מעוניין לדעת פחות או יותר על מה הכתבה (כלומר על מה היא מספרת, על הבדואים או על כיבוש כלשהו ואם היא לדעתכם מראה את כל התמונה). הכתבה מעניינת אותי כי אני גרתי בשכונה הזו (רמת רבין) ויצא לי הרבה פעמים לנסוע באופניים עם כמה נערים בדואים שגרו באזור (האמת שנראה לי שפגשתי את נעים שבתמונה אבל אני לא נעול על זה לגמרי אני מנסה להיזכר כבר חצי שעה) אז יישר כשראיתי את התמונות הייתי חייב לדעת על מה כתוב
אגב, באמת שיש קונפליקט בעינין כי השטחים איפה שהבדואים יושבים כיום (הכפר שלהם מכונה רמייה) העיירה מכרה לקבלנים ובתמורה נתנה להם שטח חופשי ותשתיות בשטחים סמוכים (עם עמודי חשמל, תברואה וכו') ועד לפני שעזבתי החלו בבנייה של בתים שם אבל יש גם משפחות שלא מסכימות עם ההסכם, לכן העיניין מתעכב. אז אם יש מישהו שמדבר הולדנית (ככה נקראת השפה נכון? וסליחה אם אני טועה) ורוצה לעזור בפיענוח הכתבה - אני איהיה אסיר תודה.
אגב אני רוצה לציין שאני לא רוצה תירגום שלם של הכתבה שאני יודע שזה משהו שמצריך המון זמן ועבודה אלה רק רעיון כללי כזה על מה שכתוב בה. http://www.sp.nl/service/dossiers/israel/bezoek2003/9januari.stm המון תודות! פבלו, עכשיו בארגנטינה.

HezyA

New member
תמצית של הכתבה

בכתבה מספר חבר הפרלמנט ההולנדי מרקו ואן בומל על ביקור ביישוב של בדואים ליד כרמיאל. הוא מדבר על הניגוד העצום בין הכפרים הקטנים של הבדואים לבין היישובים היהודים (אגב, הוא משתמש במילה "nederzetting", שמשמשת לתיאור התנחלות, אף שמדובר כמובן בעיר הנמצאת בגליל): "הבתים הקטנים מכוסי גגות האלומיניום, שאינם מחוברים לחשמל, נמצאים כה קרוב למגורים המודרניים מאוד שהכניסה אליהם מותרת רק לישראלים יהודים. לערבים אסור לגור שם". מסופר שאביה של אחת הילדות שהצטלמו לכתבה ביקש שהמשתתפים בסיור יפנו אל השגריר ההולנדי בישראל כדי לספר לו על תנאי החיים הקשים שלהם. בהמשך הכתבה, שהינה מוטה מאוד לצד הערבים, נאמר על שני מצפים באזור כי הם "מציעים הזדמנות למגורים לאלפי משפחות, שרובן ממוצא רוסי. במרכז המסחרי דיברנו גם עם מישהו שבא מקזחסטן". כמו כן מסופר כי רבים מהערבים חוששים מפתרון של שתי מדינות לשני עמים, שיגרום להעברתם למדינה הפלשתינאית, ומעדיפים פתרון שיביא לחיים זה בצד זה של יהודים ופלשתינאים בישראל דמוקרטית. החלק המרתיח ביותר, לטעמי בסיפור הוא שהכותב מדבר עם אורי דיוויס, שכתב ספר על האפרטהייד בישראל, ודיויס אומר לו כי מדובר באפרטהייד מסוג שונה מזה שקיים בדרא"פ: יהודים וערבים עושים ברביקיו ביחד ליד סכניו, וחיצונית הדבר ממש לא מזכיר את דרא"פ, אבל כשחושבים על כך שהברביקיו נעשה במקום שבו שכן בעבר כפר ערבי שנמחק מהאדמה ותושביו גורשו, מבינים שהדו-קיום הוא בסך הכול העמדת פנים, אם לא נכיר בעובדת הגירוש ובזכותם של הפליטים לחזור. ואגב, השפה היא הולנדית ולא "הולדנית".

HezyA

New member
עוד תוספת חשובה

לא מדובר ממש בעיתון אלא בבטאון של המפלגה הסוציאליסטית (SP).

o a k y

New member
אחלה המון תודות!

הרחתי משהו בעיניין, אבל אם אני יכול לעמיד כמה דברים על דייוקם לפחות בכפר הנ"ל אני אשתדל.הכפר הזה בעייתי כי גרים בו 7 משפחות מתוכן אם אני לא טועה 4 לא חתמו על ההסכם של ההבערה לשטח שליד. לגבי החשמל זה נכון, יש להם גנרטור גדול כזה שמספק חשמל לכפר למרות שבאחד הבתים ראיתי צלחת של יס ועמוד עם המון כבלים שלא יודע מאיפה הם מגיעים ולמה. עוד פרט קטן, האנשים שם לא ממש גרים בפחונים, דווקא הפחונים משמשים לחיות שהם מגדלים (בעיקר עזים) יש להם 3 מבני קבע (בתים) ועוד מקום למגורים שהוא בעצם קראוון כמו אלו שהיו בחצרות יסף. יש להם גם מכוניות (אני ראיתי 2) והאנשים שם עובדים בעיקר בחקלאות, מפעלים ובבנייה. לגבי המדינה לשני עמים והחזרה לפלשתין... אף פעם לא שמעתי על זה. ושלערבים אסור לגור בעיר, יש בזה אמת אני חושב, פעם באתר האינטרנט של ידיעות אחרונות הראו שפט שמנהל אזרח ערבי נגד העיר על זה שלא נותנים לו לרכוש בית, אז כאן זה באמת נכון. המון תודות על התירגום, ביי בינתיים

Eldad S

New member
שלום פבלו,

?Hola, qué tal¿
(לא ידעתי שעברת לארגנטינה). בפורום שלנו גולשים מעט דוברי הולנדית - בעבר היו לנו יותר חברים שתרגמו להולנדית או ממנה. אני מקווה שמישהו יוכל להעלות כמה שורות על תוכן המאמר (אם יהיה לי זמן בהמשך, אנסה להציץ). אם אינני טועה, ישנם ברשת מנועי תרגום, שבעזרתם אתה יכול לתרגם את המאמר הנמצא באתר - מהולנדית לאנגלית.

למעלה