כתבה לגלי צה״ל

כתבה לגלי צה״ל

שלום לכולם. שמי יותם, אני חייל בקורס העיתונאים של גלי תה״ל. במסגרת הקורס, אני מקליט כתבה בנוגע למחירי הריטלין הגבוהים, ועל העובדה שעל אף שהקונצרטה והריטלין LA נמצאות בסל התרופות, הן לא מסובסדות בפועל ומחירן גבוה.

אני מחפש הורה לילדים שמשתמשים בריטלין, שיוכל להתראיין ולספר על הנושא, ובפרט על המעמסה הכלכלית הכרוכה בקניית התרופות. הראיון ייערך מחר, יום חמישי, או ביום ראשון. מדובר בראיון קצר. אני כמובן אגיע אליכם עם הטייפ.

מדובר בנושא חשוב בעיני, שראוי שיקודם בתקשורת.
אם מישהו מהפורום יכול להתראיין, אפשר ליצור איתי קשר בטלפון 0502057801, או דרך המייל [email protected].

תודה מראש ויום מעולה
יותם

שלום יותם

אנחנו לא משתמשים ברטלין אלא באדרל שמחירו הרבה יותר גבוה לא בסל
והיתי שמחה אם היית מכניס גם את הנושא שתרופות לא בסל סטרטרה, אדרל ויאנס
שחלקנו קונים במחירים עצומים 400 500 ועוד לחודש
תודה דורית

kofman maria

New member
כל הכבוד חיבים להעלות את הנושא של העמסה

כלכליית אך לא רק ריטלין ונגזרות שלו הן הבעיה
גם טיפולים נלווים: ריפוי בעיסוק, פסיכולוגים למיניהם, קואוצ'ינג,חוגים בקיצור אין סוף
זה נושא חברתי לגמרי: ילד שלא מטופל כמו שצריך ובזמן הנכון עלול להדרדר לסמים,פשע,וכיו
אנחנו כחברה אני מניחה לא מעוניינים בתסרית שכזה. מימדי הפרעת ADHD הינם עצומים גם בהשפעה על החיי פרט ומשפחתו אבל גם עקב מספרם הגבוה בהשפעה על חיי החברה כולה. חייבים לדבר על זה ולהעלות מודעות.

kofman maria

New member
לא מעוניינת להתראיין

ילד שלי רק אובחן עם הפרעות קשב. אני חוששת שלא אוכל להגיע לכל הנקודות הכואבות. יש כאן אנשים שיודעים למפות את כל הבעיתיות שבנושא הזה.
מה שלא יהיה אנסה לסכם תחנות עיקריות. אולי לא הכל מדוייק אך די ממצא.
1. להגיע לאיבחון דרך הקופה לוקח לפעמים עד חצי שנה: (תור מאד מאד ארוך) .זה גורם להרבה מאיתנו לחפש מקום פרטי שעלותו לשני ילדים הגיעה לנו כמעט 6000 שקל( להזכירכם בעיה היא גנטית ולרוב מאיתנו יש מספר ילדים במשפחה הסובלים מאותה בעיה)
3. במקביל מתחילים לרוץ לטיפולים נלווים שלהגיע אליהם דרך הקופה לוקח חודשים ארוכים. ואם באופן פרטי אז גם העומס הכלכלי גובר. קופה מכירה באבחנה הזו לצורך השתתפות בהוצאות רק עד גיל 12.
4. עשיתם איבחון ורשמו לכם תרופה? תשמחו אם ריטלין יעזור. ואם לא? אדרל, סטרטרה, ויאנס, קונצרטה( חלקית בסל)..... כאן מתחילה חגיגה. הן לא בסל תרופות, העומס גובר מחיר לחודש יכול להגיע עד ל 700-1000 שקל ומדינה אינה משתתפת בתרופות הללו.
5. ילדים הללו הרבה פעמים צריכים עזרה בבית הספר, חלק מהם צריכים כיתה קטנה . להרבה ילדים יש כל מיני ליקויות למידה אז שוב רצים לאיבחון. פסיכודידקטי זה נקרא? עוד לא היתי בסיפור הזה אך בטח נהיה. עוד הוצאות. והכל על חשבון ההורים.
6. מעקב אצל פסיכיאטר לאיזון תרופתי? אם לא דרך הקופה כי אין בה תמיד מומחה הנדרש אז שוב באופן פרטי.כולם כאן יודעים כמה זה יכול להעלות.
7. לא מספיק? אז נדבר על עצמנו. לגדל ילדים שלנו זה אדגר ממשי. רובינו מוצאים את עצמינו על סף יאוש לעיתים זקוקים לעזרה של כל מיני גורמים . שוב הוצאות. והכל פרטי.
מחשבה שמתרידה אותי: מי שלא בעל אמצעים לא יוכל לאפשר לילד שלו תמיכה וטיפול הנדרשים במצב כל כך מורכב.
למדינה אין מדיניות בנושא הזה בכלל.

יותם יש לך נושאים לכתבות המשך

החיים של הורים לילדים עם לקויות למידה וקשב
והגזרות הכלכליות של כל העסק
שלא מוכרות עי מדינת ישראל
לקות כזו לא מוכרת רק בנקודות זכות אם הילד בחינוך מיוחד
ואם הילד בחינוך רגיל אז המסקנה שהוא רגיל
נושא כואב ומעניין
שווה פרסום!!!

דיוידל

New member
בהצלחה

היי יותם,
זה בהחלט נושא חשוב מאוד ולדעתי הרבה משפחות יוכלו למצוא את עצמם מחוזקים מהעלאת הנושא.
בהצלחה,
דיויד

hallo kitti

New member
אם זה עדיין רלוונטי

יש פורום למבוגרים שאולי ישמחו להתראיין אצלך!

למעלה