כתבה יפה ומרגשת

עמרי ר

New member
כתבה יפה ומרגשת

אלו הם דברים שנשא פלמ"ח זאבי, בנו של רחבעם הי"ד, באזכרה שנערכה לרגל שנתיים להרצחו. כמובן שרצח גנדי אינו זוכה למאית מהחשיפה אותה מקבל רצח רבין, אבל אל-לנו להתפלא. כולה עוד ימני נרצח, לא ביד דיל.

Roobie

New member
עמרי, רגע לפני שאני מתחיל

אתה באמת לא מבין את ההבדל בין רצח יצחק רבין ז"ל לבין רצח רחבעם זאבי ז"ל? (לא גנדי!) כי אפשר למנוע ממך את אי-הנעימות הזו אם תגיד עכשיו שאתה מבין שיש הבדלים עצומים.

עמרי ר

New member
אוי, אתה כל-כך מתחשב

אתה רוצה למנוע ממני אי-נעימות? אני מוותר על הנדבנות שלך. במטותא ממך - בוא וספר לי מדוע רצח של שר בישראל, אדם ששירת את העם, הארץ והמדינה כל חייו, מלח הארץ שלמד ולימד על הארץ הזו והאהבה הבלתי-מתפשרת אליה, איש משפחה אהוב ומנהיג אהוד - מדוע הוא לא ראוי לאיזכור של יותר מפסיק קטן בעיתון, לעומת שבועיים של קרנבל לכבוד יום הזכרון לרצח רבין? להשקפתי, תרומתו של גנדי (זה היה הכינוי שלו עוד הרבה לפני שנולדת, עם כל הכבוד לך) למדינה ולעם שלי גדולה בהרבה מתרומתו של רבין ז"ל.

Roobie

New member
תגובה

קודם כל, את רבין רצח אזרח ישראלי, ועוד יהודי - כלומר אי אפשר להאשים אותו בלאומניות פלשתינית. היה כאן ניסיון פנימי לגרום להפיכה פוליטית בעזרת רצח. במקרה של זאבי - רצח אותו טרוריסט פלשתיני כחלק מהאינתיפאדה. הבגיניסט (או בשמו החדש - מגן ימני, שמוכיח כי הוא אכן אלון מגן) יוכל להסביר לך מצויין על ההשלכות של רצח ראש-ממשלה, הוא כתב כאן על זה לא מעט. רבין היה ראש-ממשלה שנתמך על ידי חלק גדול מאוד בעם. זאבי היה שר התיירות וייצג זרם קטן ונידח בעם. בקשר לקרנבל לזכר רבין - גם אני לא מרוצה מהצורה שבה מוזכר רבין. בקשר לאיזכור של זאבי בעיתון - אתה יודע איך עובדים עיתונים, נכון? רייטינג. עכשיו לך תכריח איזה עורך ראשי לפרסם משהו שלא מעניין את הקוראים שלו.

עמרי ר

New member
הבנתי אותך

כלומר רצח נמדד בחומרתו לפי מספר המנדטים אותו הביא איש הציבור שנרצח. אין חשיבות לכך שהנרצח היה שר בממשלת ישראל, ושהרצח היה נסיון של אויבינו לפגוע בסמל של ריבונות מדינת ישראל. אין חשיבות לכך שהנרצח, לפני הקריירה הפוליטית שלו, היה איש צבא מצליח ומוערך, שרבים וטובים הלכו אחריו והעריצוהו. בחייך, כולנו יודעים שעורכי העיתונים לא מזיז להם מה מעניין את הציבור, אלא מה הם היו רוצים שיעניין את הציבור. זה מה שמכתיב את ההחלטות שלהם ולא שום דבר אחר, מה גם שגנדי היה אהוד ונערץ גם ע"י אנשים רבים מהמחנה הלאומי אשר לא הצביעו למפלגתו (כמוני, למשל). אתה לא צריך להסביר לי את חומרתו של רצח רבין, יובל. שים לב שאני שוב ושוב אומר שצריך לזכור ולהזכיר את האירוע הנורא הזה. מחאתי היא על הפער שבין ההתייחסות ההיסטרית לרצח אחד מול האפס התייחסות לרצח אחר.

Roobie

New member
תגיד,

כשאתה לא יכול לענות לעניין אתה מכניס לי לפה דברים שאתה יודע שלא התכוונתי אליהם ואז תוקף אותי עליהם? רצח הוא חמור ונורא בכל מצב שהוא, אבל לא עושים יום זיכרון לכל אחד מהנרצחים. רבין לא נרצח כחלק מהטרור הפלשתיני, רבין נרצח על רקע פוליטי וזה רצח יחיד במינו בהיסטוריה של מדינת ישראל. אה, סליחה, הימין רצח גם את אמיל גרינצוויג בעזרת הסתה עליה ניצח איזה צחי אחד, היום שר בממשלת ישראל. בלי שום קשר, אני הולך עכשיו לישון (בדיוק חזרתי מהכיכר) ואני לא אוכל לענות בשבועיים הקרובים (צבא) אז... אל תחשוב שאין לי מה לענות
שבוע טוב

עמרי ר

New member
תגיד

מתי אתה תפנים את העובדה שרצח של שר בישראל הוא אינו עוד רצח? לשאר הקשקושים שלך על הימין וצחי הנגבי שרצחו את גרינצוויג אני לא מתכוון להתייחס. אני רצחתי אותו כמו שאתה רצחת את 1000 הישראלים מאז אוסלו. שיהיו לך שבועיים נפלאים וקלילים.

אריק ל

New member
עמרי

אכן רצח של שר זה לא עוד רצח, אלא עלייה חמורה במדרגה של הטרור, וכמו שכבר נפתחו מלחמות על נסיונות התנקשות בשגרירים (מלחמת שלום הגליל), מן הראוי שהתנקשות בשר בממשלה צריכה לגרור תגובה לפחות באותה רמה. אבל רצח של ראש ממשלה ע"י אזרח ישראלי שונה בהרבה מרצח שר בממשלה ע"י מחבלים. במקרה של גנדי - מדובר באקט מלחמתי, שלדעתי על ישראל היה להגיב בחמרה, מה שהיא לא עשתה. לעומת זאת, התנקשות בראש ממשלה או באיזהשהו שר בממשלה ע"י אזרח ישראלי מסיבות לא לאומניות אלא מסיבות פוליטיות גרידא שונה לגמרי. ואילו רצח ראש ממשלה חמור מרצח שר גם כאן - ראש ממשלה הוא מנהיג המדינה, מייצג המדינה, ונבחר הציבור כדי להנהיג ולקבל החלטות קשות וחשובות. זה ההבדל. אם גם את גנדי היה רוצח פעיל שמאל קיצוני, אחרי שגנדי היה מוביל איזה מהלך פוליטי שהשמאל לא היה תומך בו (למשל טרנספר), אז אפשר היה להשוות זאת לרצח רבין. הנסיבות לרציחתו של גנדי שונות מהנסיבות לרציחתו של רבין. אולם שוב - ישראל לא פעלה כראוי לאחר רצח גנדי.

ראליסט

New member
ההבדל הוא:

1)את יצחק רבין רצח יהודי,בשם אידאולוגיה פוליטית ,ובכך ניסה להפיל את השלטון הנבחר במדינה. הזכרן היחודי לרצח רבין,קשור קודם כל לעובדה שהיה נסיון לרצוח את הדמוקרטיה בישראל,ולא את האדם רבין. גנדי נרצח ע"י טרוריסט ערבי,במסגרת הטירור נגד כל יהודי,באשר הוא.אבל לצערי אין כאן שום ייחוד.גנדי בעצם הצטרף לרשימה של עשרות אלפי חללי צה"ל ונרצחי ארגוני הטרור למיניהם.לאף אחד,כמיטב ידיעתי,אין יום זכרון מיוחד בשנה.את כולם אנו זוכרים ביום הזכרון לחללי מלחמות ישראל. 2)גנדי ייצג זרם פוליטי,קטן וחסר משמעות.גם כיום הזרם הזה,לא זוכה ליותר מ-7 מנדטים בכנסת.ניתן להשוות זאת לראש ממשלה,שייצג את אחד מבין 2 הזרמים הדומיננטיים ביותר בפוליטיקה הארצית? קצת קשה למלא ,גם אם רוצים-ולי אין בעיה עם זה,את כיכר רבין במאתיים אלף אנשים,שיזכרו את גנדי.כמו שחלילה,לו שולמית אלוני,היתה מחוסלת,אפילו ע"י יהודי,לא היו בנמצא מאות אלפים ,שיצינו את "מותה". אם ראשי ממשלה ,שנפטרו כבן-גוריון ובגין,אינם נזכרים ביום זכרון ממלכתי,אז לגנדי צריך לעשת יום זכרון ממלכתי? אבל אני חושב,שהמפתחות בידי מוקירי זכרו של גנדי.אין למנוע מהם לעשות כל טקס זכרון ,בדיוק באותו אופן שבו רצח רבין מוזכר בכיכר רבין כל שנה.זה אינו הטכס הממלכתי ואינו נערך ביום הזכרון הממלכתי לרצח רבין!

עמרי ר

New member
אה, הוא נפטר??

איזה קטע. לא שמתי לב שהוא נפטר כמו בן-גוריון ובגין. הייתי בטוח שהוא חטף כדור מרוצח ערבי שארב לו בפתח חדרו במלון. אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך, חלילה.

ראליסט

New member
ל א הבנת..

בכל הכבוד. לא טענתי שגנדי נפטר...(הוא מת,אבל נרצח). רק ציינתי שאם למנהיגים כמו דויד בן-גוריון ומנחם בגין,אין כלל יום זכרון ממלכתי (והם מנהיגים דגולים יותר מרבין והרבה יותר מגנדי),אז מדוע שלגנדי יעשו יום זכרון ממלכתי. שתבין,יום הזכרון הממלכתי ליצחק רבין לא נקבע בגלל דעותיו. הממשלה שקבעה יום זכרון ממלכתי ליצחק רבין,היתה בכלל ממשלת נתניהו. הסיבה להגיון בדבר,היתה יחודו הטרגי של רצח רבין,שהיה בעצם קריאת תיגר על הדמוקרטיה הישראלית.אל תשכח גם שרבין נרצח כמנהיג העם,וכן אל תשכח שרבין היה דמות מקובלת על רוב הציבור,בעוד שגנדי ,בהוויתו הפוליטית,היה במקום שהוא עצמו מיקם את עצמו-כימין הפרלמנטרי הקיצוני,וכהוגה רעיון הטרנספר,שרבים בימין (כבני בגין),רואים בו עניין לא מוסרי. זכותך לחשוב שגנדי תרם למדינת ישראל יותר מרבין.אינני יודע מה הבסיס ההיסטורי של דבריך (רבין היה ממפקדי הפלמ"ח,שגנדי עצמו היה מפיקודיו,רבין היה רמטכ"ל צה"ל בנצחון הצבאי הגדול של ששת הימים,רבין מעולם לא היה קשור למחדל יום הכיפורים,הוא כיהן כשגריר ישראל בארה"ב באותה תקופה,הוא היה המנהיג הראשון של מפלגת העבודה לאחר דור המיסדים,והיה ראש ממשלה שעמד על עקרונות,שכיום אף ראש ממשלה לא מתיחס אליהם-למשל,פיטורי שרי המפד"ל בעקבות המנעותם בהצבעת האי-אמון המפורסמת,שגרמה להפלת ממשלתו.בעיקר התפטרותו מראשות הממשלה על רקע נושא שבכלל היה קשור לאשתו,ראה התנהגות ראשי ממשלות ישראל היום,ובייחוד זה המכהן,בניגוד גמור למוסריותו של רבין. רבין היה שר ביטחון לאורך שנים,בממשלות האחדות הלאומית,והוא עשה מפנה היסטורי,בכך שהבין שלעולם לא יהיה פתרון לסכסוך הישראלי פלסטיני,ללא הדברות וויתורים כואבים-כיום שרון מדבר באותו אופן. אכן,הסכם אוסלו עצמו נכשל,ויש להצביע על זה שהכשיל אותו-ערפאת,והוא ממשיך גם היום וגם בימי ביבי וברק,להכשיל כל יוזמת שלום,ולעמוד מאחורי הטרור שרודף אותנו. מבחינתי עדיין זה לא עושה את גנדי למישהו שתרם יותר למען ישראל מאשר רבין.שתי הרציחות,כרציחות הן שפלות,ובזה אין כל הבדל. את תרומתו הצבאית של גנדי כלוחם,אף אחד לא ייקח. ועדיין יש הבדל: הרקע לרצח רבין,כה מיוחד ושונה,כי הוא נרצח כמנהיג המדינה ע"י יהודי,שרצה להתחיל במהפכה בשלטון ללא בחירות זה היחוד ולכן גם יום הזכרון הממלכתי.כנראה שעוד נצטרך להזכיר רבות את הרצח,לאור מה שמתרחש פה ביממה האחרונה...

עמרי ר

New member
כדאי באמת להזכיר

כפי שציינת בסוף ההודעה שלך, שיום הזכרון הוא אינו ל"מורשת רבין" ואינו מפני שבהאיש היה גדול הדור, אלא כדי שלא נשכח שרצח ראש-ממשלה אסור שיקרה בחברה הישראלית או בכל חברה דמוקרטית שהיא. אתם הם אלו שהפכתם את הנצחת הרצח ולקחיו לקרנבל סגידה לרבין ולאוסלו, תוך ניגוח הצד השני של המפה הפוליטית. אני לא טוען שצריך להשכיח את רצח רבין, לגמרי לא. אני כן טוען שפולחן האישיות שנעשה עבורו הוא מוגזם, ושגם אירוע חמור כמו רצח שר בישראל צריך לקבל יותר איזכור וחשיפה הן בתקשורת והן במערכת החינוך. אולי אתה חושב שרצח שר הוא עניין טרוויאלי של יום-יום, אבל אני בהחלט לא חושב כך.

ראליסט

New member
אין מה להשוות בין רבין לבין גנדי!

לא מבחינת התרומה שלהם לבטחון המדינה.(גנדי תרם אלפית ממה שרבין תרם). הן מבחינת היותו של רבין מנהיג העם,מ-1992,ועד יום הרצחו,בעוד שגנדי היה מנהיג מפלגה,שרוב העם מסתייג ממנה. הן מן העובדה ,שאת רבין רצח יהודי,מה שמלמד אותנו,שגם בין יהודים ,יש בעלי דמיון להשקפה הנאצית.את גנדי רצח ערבי,ואישית אין זה שונה מכל רצח על רקע לאומני. לכן אין להשוות את זכר רצח רבין לכל רצח אחר.לא בשל זהותו הפוליטית של רבין,אלא בשל הנסיבות שבהן נרצח. למה שלא נעשה יום זכרון ממלכתי לכל ישראלי שנרצח??

דווקא יש

גנדי תרם אלפית ממה שרבין תרם? אתה מוכן לפרט? דבר אחד בטוח: גנדי לא חתם על הסכם אוסלו, מה שקצת מפריך את הטענה שלך. שנית, משנתו הפוליטית של גנדי מבוססת על מה שרבין עשה בצעירותו: טרנספר. בהבדל אחד: רבין עשה זאת בכוח, גנדי דגל בטרנספר מרצון.

למעלה