כתבה יפה (ומטרידה) ....

ינוקא1

New member
בכיף

מודטחדש

New member
כל ה-"עתידנים"

לוקחים בחשבון רק דבר אחד - את מה שהם מכירים - את עידן הבערות. החיים יהיו (והם מתחילים להיות) שונים לחלוטין בעידן האור. שום מדען או "עתידן" לא מבין אותו, לכן כל ה-"תחזיות" האלה מופרכות מיסודן, אלא אם הוא מבין בצורה מלאה את המשמעות המלאה של עידן האור.

ינוקא1

New member
מאין לך שהעידן הבא הוא "עידן האור" ?

חלק מהתחזיות שלו , כבר מתממשות בהווה , לכן אולי הן לא מדויקות ואולי יהיו שינויים אך יש מגמות שכבר קימות.

למשל זה שבני האדם יוחלפו באמצעות רובוטים , שהרבה אנשים יהפכו ל"מיותרים" , שהבעיה המרכזית בדור הבא תהיה כנראה ה"שעמום" , שיווצרו "אליטות" מדעיות , לעומת העם הפשוט - את כל הדברים הללו כבר ניתן לראות היום.

מודטחדש

New member
מנין שעידן האור התחיל? משני כיוונים

האחד מה קורה בארץ ובעולם. למשל - יושב נשיא מדינה בבית סוהר, ישבו שרים בכירים, וראש ממשלה בדרך. מה שאלה עשו הם לא דברים שקרו רק לאחרונה. אלה דברים שקרו מאז ומתמיד. התודעה כיום לא מסוגלת לעבור על זה לסדר היום.
התודעה הקולקטיבית היא זו שקובעת את סדרי העולם. והיא בלי ספק עולה ברמה שאי אפשר היה לתאר בעבר.
הדבר השני. מה שהתאוריה שבאה מהצד השני של המדיטציה שאני מתרגל, אומרת.

אהבתי. מעורר השראה.

בעיקר הקטע של - כשיוצאים מהרצאה, חושבים שמה ששמענו בה- אלה האפשרויות היחידות. כאשר המסר שהוא בא להעביר, זה שיש עוד אפשרויות מחוץ להרצאה.

רגלים

New member
אנשים "מיותרים"

לא צריך לחכות לעתיד כדי שיהיו כאלו. כבר היום יש המוני אנשים כאלו.
בגלל שהם שקופים אנחנו בדרך כלל לא רואים אותם.

גם עניין המוות לא מטריד אותי. אנשים ימותו, בין אם באופן טבעי ובין אם על ידי בני אדם אחרים.
אנשים עשירים עם תוחלת חיים ארוכה מאוד ירצחו על ידי יורשיהם שלא ירצו לחכות עוד 100 שנה,
בין אם הם היורשים החוקיים שלהם או כאלו שרואים את עצמם כאלו. או שיתמכרו להנאות וריגושים
וישכחו לשמור על עצמם, או שימאסו בחיים בפחד בהם הם כל הזמן צריכים להשמר.

מוות יכול להיות מתנה גדולה של נחמה. אבל המתנה הזאת נגזלת ממי שרוצה לחיות "לנצח". ומה שנשאר לו הוא הפחד.

ינוקא1

New member
אהבתי

באיזשהו מקום , למרות שאני משתמש במדע ובפירותיו , אני רואה אותו כ"כישוף שחור".
כישוף שחור שאכן נשען על פחד , כמו הפחד מהמוות , ועל הרצון ליכולות.

(ובעניין הזה אין חדש תחת השמש - גם שאיפתם של המכשפים בימי קדם היתה לחיות חיי נצח , ולהשיג יכולות שונות ומשונות.
אז השיטות השתנו , אך לא המהות).

אני מסכים שהמדע אכן הולך אל המקום שתואר בכתבה.
האם לדעתך קיימת אלטרנטיבה

רגלים

New member
אלטרנטיבה

זה לא המדע שמוליך את בני האדם אל המקומות הללו, המדע סולל אולי את הדרך
אבל אלו הן השאיפות שלהם שמביאות אותם לשם, מה שהם פוחדים ממנו רוצים
להמנע ממנו (מוות וחידלון) ומה שהם שואפים ומשתוקקים להגיע אליו (עושר, כוח ושליטה).
אז אפשר לוותר על הידע שנותן המדע, או להצליח לרתום אותו למטרות חיוביות.
אבל לדעתי לא זה ולא זה לגמרי בידים שלנו.

ינוקא1

New member

מסכים עם דבריך.
אכן השאיפות הן אלו שמוליכות לשם , והמדע הוא הכלי להגשמתן.

עם זאת , לדעתי האישית קיימת אלטרנטיבה.
האלטרנטיבה היא להתמיר את השאיפות והתשוקות אל ההוויה.
התמרת כלל התשוקות לתשוקה אל מקורם של כל הדברים.
כך בסופו של דבר , תושג התפתחות ויעלמו המוות והחידלון , אך לא בעזרת "טריקים" כלשהם , אלא בעזרת ההתמרה העצמית.

(מבחינתי המדע הוא סוג של "כישוף שחור" :
כי הוא שואף לתת לבני האדם כל מיני דברים , ללא התמרה עצמית.
בדיוק כמו המכשפים של ימי קדם , ששאפו לחיי נצח ולשליטה בעזרת "טריקים" שונים.
רק שהפעם זה כישוף "מדעי").

כולנו נולדנו לתוך עולם "מדעי" , ואני אישית נהנה מפירותיו ולצערי אינני יכול להסתדר בלעדיהם.
אך ברור לי שאם העולם ימשיך בכיוון הנוכחי , התחזית שהוצגה כאן היא די "אופטימית" לעומת מה שיכול לקרות.

אני חושב שעל האנשים ה"רוחניים" מוטלת המשימה לפתח אלטרנטיבה לדרך הזו.
לפתח דרך שבעזרתה נביא לעולם ריפוי והתפתחות .
התפתחות שאיננה פחותה מההתפתחות המדעית , אך "נקיה" הרבה יותר.
התפתחות שנובעת מהתמרה עצמית , ולא מתוך רצון לשליטה וליכולות.

זו משימת חיי.

למעלה