כתבה חשובה - שימו לב

ori190

New member
כתבה חשובה - שימו לב

בוואלה מתפרסמת כתבה על מפלגה חדשה שקמה בשוייץ וכל מצעה הוא זכויות כלבים. אולי מישהו כאן ירים את הכפפה... הנה הקישור. אגב - אם הקישור לא עולה תנסו דרך וואלה > חדשות

**לילך**

New member
לי המצע שלהם נשמע קצת בעייתי

אני כמובן בעד זכויות לבעלי חיים ,טיפול בבעלי חיים שגרים ברחוב ומניעת התעללות בבעלי חיים אבל משהו שקראתי בכתבה לא נראה לי ,אני מתכוונת לעיקרון הבא שלהם: "בראש ובראשונה דורשים השוויצים המודאגים לבטל את החובה שחלה על בעלי כלבים להוציא את חיות המחמד קשורים לרצועה" לדעתי לטייל עם כלב בלי רצועה יכול לגרום לכמה בעיות: יש כלבים שיברחו וילכו לאיבוד. יש יותר סיכוי שכלבים ידרסו ככה בכבישים. יש סיכוי שכלבים תוקפניים ירדפו אחרי חיות אחרות או בני אדם וינשכו אותם. יותר קשה לשלוט היכן הכלב עושה בו את הצרכים ,כאשר הוא חופשי , ולכן זה יגרום לזיהום גדול של הסביבה.

ori190

New member
כמובן שהנקודה הזו בעייתית

אבל הרעיון הכללי מוצא חן בעיניי, ונראה לי שמפלגה כזו יכולה להצליח. הרבה אנשים לא יודעים במה לבחור. אבל אם יש להם בעל חיים - יחליט אולי לעזור לו בעזרת הפתק שלהם. פעם כתבתי מכתב למפלגת הירוקים מדוע הם לא מדגישים את העניין הזה של זכויות בעי"ח אבל לא קיבלתי תשובה

דוגי

New member
בתור בעלת כלבה אני מסכימה איתך לחלו

הכלבה שלי מחונכת אך לעיתים היא עלולה לקפוץ על אנשים שיש להם ריח מוזר (זה נכון שכלבים הרבה פעמים נובחים ותוקפים ערבים, ביגלל ריח גופם השונה. צר לי אם זה נשמע גזעני...) וגם בעינין הצרכים... את צודקת

למעלה