כתבה והזמנה אישית

כתבה והזמנה אישית

חג שמח לכל חברי פורום שורשים משפחתיים וברכות לארנון על הדוגמא האישית... בתאריך ה23.4 תשודר כתבה בערוץ הראשון שנושאה הוא "נצר אחרון" בימים אילו ממש התחילו פרומואים. כמו כן רציתי להזמינכם באופן אישי לטכס קריאת כיכר ע"ש חללי נצר אחרון חג שמח ותודה על העזרה שאתם נותנים לתלמידינו בברכה אורית לנט

אורית

העלתי את הארוע ל"לוח הארועים" בפורום: "שואה - הנצחה ותיעוד", אם תסכימי להעלות את הקובץ גם בפורום "שואה - הנצחה ותיעוד", אודה לך. ישר כח על היוזמה, מועדים לשמחה.

לענת

תודה וחג שמח אשמח ברצון להעלות את הקובץ ואת ההודעה גם לפורום שואה בברכה אורית

ilanab56

New member
רציתי לשאול:

1. קודם כל רציתי לציין שאני מכירה בחשיבות הפרוייקט ומעריכה את העשיה מאד. 2. רציתי לציין שבמחקרי מצאתי נצר אחרון שנהרג כאן בישראל בפעולת איבה בשנת 1947, שמו אשר איצקוביץ', נהרג מידי פורעים ערביים בעיר העתיקה. האם ניתן להרחיב את מפעלכם שיחול גם על נצרים אחרונים כאלה? בברכה, אילנה

תשובה לאילנה

אילנה חג שמח ותודה 1.האם אשר איצקוביץ הינו ניצול שואה? 2.האם הא מוכר כחלל צה"ל? 3.אשמח לשמוע על מחקרך. לגופו של ענין,חללי נצר אחרון הוגדרו כך על ידי משרד הביטחון (קבוצה בת 275 אנשים) ואנו לקחנו אותם כקבוצה . אבל אם אכן אשר איצקוביץ ז"ל דומה בהגדרות ולא נכלל בקבוצה זו,אשמח לקבל מימך פרטים נוספים ולתת לו את הכבוד המגיע לו,וגם לנסות ולהכליל אותו בקבוצה דרך משרד הביטחון. בברכה אורית

ilanab56

New member
לאורית:

אשר איצקוביץ' הוא אכן ניצול שואה. אני מצרפת תמונה ומה שנכתב עליו באתר "גל-עד" לקורבנות פעולות איבה. הפרטים הרשומים במסמך לא לגמרי מדויקים באשר לשם העיירה לפחות. בארוע בו נהרג אשר היה גם אבי שנפצע או שרד. שניהם מאותה עיירה והיה ביניהם קשר חברי למרות הפרשי הגילים הרב ביניהם. לפי דברי קרובי המשפחה למרות הזהות בשם המשפחה לא ידועה להם קרבה משפחתית. ניסיתי להתחקות אחר אחותו שנותרה אחרי המלחמה. עד כה לא הצלחתי לאתר אותה. מידע אחרון שנמסר לי שהיא הגרה לארה"ב לפני שנים רבות ושהיא אינה בין החיים. אנסה בהמשך לצרף פרטים או מסמכים רלבנטיים ככל שניתן. אודה על הכללתו בפרוייקט.

RelatioNet

New member
נצר אחרון = מי ששרד יחידי את השואה

ונפל במלחמות ישראל - כך ע"פ ההגדרה ה'רשמית' של משרד הביטחון. נראה כי אשר לא הוגדר ככזה כיוון שגם אחותו שרדה את השואה. אבל אנחנו במיזם רילשיונט - נצר אחרון לא 'פורמליסטים' ואם גם אחותו נעלמה אפשר להוסיפו לרשימה ולנסות לאתר את קרוביו.

ilanab56

New member
מענה מעודד ומבורך. תודה ../images/Emo70.gif

מי שיחקור מוזמן לקבל ממני את המידע שיש לי. הארוע של פעולת האיבה פורסם בעיתוני אותה תקופה. כמו כן אוכל להפנות לאנשים שהכירו אותו או את משפחתו מהעיירה ועדיין איתנו. בברכה, אילנה

ilanab56

New member
תמונה של אשר איצקוביץ' ואחרים

מצ"ב תמונה בה רואים את ניצולי העיירות ווילחוביץ' וטרנובואחרי המלחמה ובטרם יצאו למסעם לארץ ישראל וחלקם לאמריקה.ביניהם אשר איצקוביץ' שנהרג בעיר העתיקה בפעולת איבה בשנת 1947. יהי זכרו ברוך.

bilen

New member
אילנה, לא יודעת אם את יכולה לראות

את זה, אבל כמי שרואה את התמונה לראשונה, נראה כאילו יש דמיון פיזי בין שני האיצקוביץ. במבנה העיניים והפה, מפרצי השיער במצח - יש משהו ביניהם. יש אנשים שמתמחים בתווי פנים והם יוכלו לסייע לך יותר.

דמיון מפתיע

אילנה שלום כשפתחתי את התמונה מייד רציתי לכתוב לך על הדמיון המפתיע וראיתי שכבר הגיבו לפניי. באמת שווה בדיקה. על כל פנים את מוזמנת לשלוח אליי כל חומר שיש בידך עדיף למייל. פתחתי כבר תיקייה לאיסוף החומר. חג שמח אורית

ilanab56

New member
תודה על ההתייחסות

אני מסכימה שאפשר לראות קווי דימיון. מה שגם נמסר לי מפי ניצולים שהיה ביניהם קשר. למשל הם שניהם הלכו לבקר בעיר העתיקה כאשר קרה האסון ונפגעו ע"י פורעים ערביים: אשר נהרג, יצחק נפצע. אבל עד כה מכל העדויות של קרובים או מכרים המענה היה שאין קשר משפחתי. כמו כן כך נכתב בעיתונים. אבל מי יודע? אילנה

ilanab56

New member
להלן הקישור לאתר

עכשיו האתר נקרא לזכר חללי פעולות איבה. מקוהה שהקישור יעבוד.

למעלה