כתבה היום בערוץ 9

anna127

New member
כתבה היום בערוץ 9

מסתבר שלהופעות סיכום סדנא שלנו אתמול הגיע צוות צילום של ערוץ 9.
אין לי שום מושג מה יהיה בכתבה או באיזה אורך זה יהיה (אני חושבת שזה יהיה חלק ממהדורת החדשות פשוט), אבל אם מישהו רוצה לראות, אני די בטוחה שיש להם כתוביות בעברית

ערוץ 9 - שעה 9.

יפה מאד!

הטלוויזיה אצלנו בבית פתוחה קבוע על ערוץ 9, אז אני אנסה להיזכר בזמן, ולראות

anna127

New member
זה בטח יהיה איזה אייטם של 2 דקות,

אבל אני מקווה שלפחות ה-2 דקות יהיו טובות

anna127

New member
נכון

הם עדכנו היום בבוקר שהכתבה מוכנה, ואתמול פשוט היה להם משהו דחוף שהם היו צריכים להכניס ולא נשאר מספיק זמן לשדר גם את זה.
כנראה ישודר היום או מחר.

anna127

New member
אמנם באתר זה בלי כתוביות אבל...

זאת הכתבה.

לטובת דוברי העברית - תקציר:
וין צ'ון היא סגנון קונג פו שנוסד בשאולין במאה ה-17, פרוש השם - אביב נצחי.
החל מ- 1993, איגור זקשנסקי הוא נציג רשמי בארץ של הגרסא הויטנאמית של הסגנון.
ב-2010 נבחרת של התאחדות קונג פו וין צ'ון ישראל הוזמנה להופיע בפסטיבל אומנויות לחימה לכבוד 1000 שנה להאנוי, ההופעות התקבלו עם הרבה הערכה, ו-3 מן התלמידים והמורה חזרו משם עם מדליות.
ההופעות המוצלחות הובילו לכך שמאסטר איגור זקשנסקי התקבל על ידי האליטה של אומנויות הלחימה בויטנאם (הערת צד - המורה הראשון של איגור הוא היום יו"ר הועד האולימפי של ויטנאם).
התלמידים של איגור מאוד מעריכים אותו ומדגישים את ההבדל בין מאמן ומורה - מורה הוא זה שיכול לעזור לגלות את הפוטנציאל הפנימי, לפתח את ראיית העולם, להבין איך עובדים בהתאמה לטבע. קונג פו הוא לא רק לחימה אלא דרך חיים.
מדי שנה, בשמונה שנים האחרונות, מתקיים בארץ סמינר בינלאומי שהוא שיתוף פעולה בין התאחדות וין צ'ון האנוי שבראשה עומד מאסטר פי לבין ישראל. שיתוף הפעולה נעשה בתמיכת ראשי הספורט בויטנאם ושגרירות ויטנאם בארץ. השנה לסמינר הגיע גם צוות צילום של הערוץ הממלכתי הויטנאמי, כדי לצלם כתבה בת 45 דקות על התאחדות קונג פו וין צ'ון בישראל.
דרך שיתופי פעולה אלא בתחום אומנויות הלחימה, אפשר לפתח קשרים לא רשמיים בין המדינות וכך לעזור לפתוח קשרים רשמיים. לאיגור עצמו יש נכון לעכשיו קשרים עם נציגים רשמיים, נזירים בודהיסטיים בכירים ובכירי אומנויות לחימה בויטנאם. לשיתוף פעולה בין ישראל לויטנאם יש פוטנציאל רב, שכן זוהי מדינה לא קטנה, שתומכת בישראל.

למעלה