כתבה- דניאלה גרוס!

כתבה- דניאלה גרוס!

חלק א': הסוסים לימדו אותי להזדקף- הישיבה על הסוס היא שיקוף מדויק של התנהלות שלנו בחיים, אומרת דניאלה גרוס, שמגיל 9 חיה ועובדת עם סוסים. כל האירועים המשמעותיים בחייה קשורים לסוסים. דניאלה גרוס, מאמנת סוסים ומורה לרכיבה: מה שאני עושה היום התחלתי לעשות בגיל 9. אני מרגישה מאז ומתמיד שזה השביל לחיים שלי על האדמה הזאת, שבשביל זה נולדתי. לקח לי המון זמן להבין שלא כל אחד מזהה בכזאת מובהקות את השביל שלו. והביל שלי בחיים הוא סוסים. בהתחלה זה היה הקשר הישיר שלי עם סוסים: הטיפול, היחס, האופי שלהם, כי עם סוסים זוהי ממש מערכת יחסים. יש פה אופי, היכרות, השאלה איך סוס רוצה שיתייחסו אליו, באיזה רגשי ונפשי הסוס הזה ניחן. אלה הדברים שהתחילו להעסיק אותי מגיל צעיר מאד. יותר מאוחר התחלתי ללמד רכיבה, ובד בבד התחלתי להתחרות. בגיל 12 החלטתי לייצג את ישראל באולימפיאדה, ובאמת כך היה! ואחרי האולימפיאדה חזרתי לארץ, התחלתי לבנות את חיי, ואני יכולה להגיד היום, שהסוסים נהיו המנגנון שהפעיל את האירועים בחיי. למשל הפרידה מבן זוגי שהייתה משמעותית בחיי, התחילה ממערכת יחסים עם סוס. סוס מטורף. אף פעם לא פחדתי מסוסים, לא כמו שפחדתי ממנו. הוא היה סוס מדהים, סוס צעיר שעוד לא רכבו עליו. קניתי אותו בתור השקעה וייעדתי אותו להיות סוס התחרויות הבא שלי. תכף התגלה שלסוס הזה יש בעיה רצינית. זה היה מטורף. הסוס הגיע מהטיסה ואז הביאו לי אותו כמו שנהוג, כדי שייכנס להסגר של 7 ימים. הוא ירד מהמשאית, קיבלתי אותו והובלתי אותו להסגר וכל הדרך לאורווה הוא התעקש ללכת על הרגליים האחוריות. זה היה סימן ראשון. אמרתי לעצמי שהוא בלחץ, ושהוא ירגע. אחרי זה התחלתי לרכב עליו, והוא התרומם על הרגליים האחוריות, הפעם ברכיבה. חזרתי הביתה מזועזעת, סיפרתי לבעלי והוא אמר: את לא היית מספיק קשוחה איתו! אני מחר. לא, אמרתי לו, אני מחזירה את הסוס הזה. בהולנד, שנה שלמה עבדתי מול סוסים בעיתיים ותיקנתי אותם. בדרך כלל אני לא פוחדת מסוסים, אבל היה משהו מרתיע בסוס הזה. הסוס הזה היה נחוש בדעתו להעיף אותי מגבו, הוא לא רצה אותי שם. למחרת בן זוגי בא איתי ורדף אחריו בשוט כשהוא ניסה להפיל אותי או לגרד אותי על הגדר. אחר כך שבועיים הוא התנהג בסדר, והגיע הרגע שבו הזמנתי את כל הרוכבים למופע. הבאתי אותו בשמחה ובגאווה למגרש, כולם התלהבו, ואז ביקשתי ממנו משהו, לא זוכרת מה, והוא נכנס לקריזה. אנשים מסביב העידו שעפתי שני מטרים באוויר, אף סוס לא הטיס אותי ככה. נפלתי על המפרקת והיה לי זעזוע מוח, וזאת הייתה הפעם האחרונה שרכבתי עליו. ומפה השתנו החיים!

כתבה- דניאלה גרוס! המשך...

חלק ב': אני חושבת שאז הצלחתי להגיד לעצמי שאני לא חייבת להתמודד עם כל דבר. עד אז אני לא ויתרתי על כלום בחיים שלי, הינחיתי את עצמי בחיים כך שאני חייבת להתמודד עם כל דבר. ברגע שהייתה בעיה, הייתי חייבת לפתור אותה, לא היו לי הנחות בפני עצמי. ואם פחדתי, הייתי נכנסת בזה עוד יותר. האתגר שלי היה לכבוש את הפחד שלי. הייתי זינה הלוחמת, סופרוומן, עושה עבודה של גברים, מרימה, בונה, סוחבת, לא ריחמתי על עצמי. והנה, הנפילה הזאתי הבהירה לי שלא הכל אני יכולה. האינדיאנים מאמינים שאם אתה שורד היתקלות עם חיה מסוכנת ( ובמידה שנשארת בחיים ), אתה מקבל חלק מהתכונות שלה, משהו מהנשמה שלה. ובחיי שככה הרגשתי שקרה לי עם הסוס הזה. הוא היה מהמם: שחור, אפל, מרשים וגדול מהחיים. ואני התפחכתי בזכותו, התבגרתי והבנתי את הכוח שלי ואת גבולותיי, ואז התחלתי טיפול והגעתי להתבונן על הנישואים שלי. האם אני זאת שבוחרת? האם זה בדיוק מה שאני רוצה? והגעתי למסקנה שלא, שהזוגיות שלי לא מתאימה לי, ועד כמה שהיה כואב- נפרדתי. בשלב הזה בניתי חווה ומצאתי את עצמי לבד עם כל העסק. ועכשיו לכי תתמודדי לבד מול העולם. היה קשה. לקח לי זמן לדעת להתנהל, עשיתי הרבה טעויות ושילמתי עליהן. לקח לי זמן לדעת לעבוד עם אנשים. היום יותר קל. אני מרגישה בתוך העור של עצמי, הכל יותר טבעי לי. היום אני בת 40, לא נשואה, ואין לי עניין בשלב זה להקים משפחה. יש לי בן זוג ואני חיה במושב עופר, במשק שלי. מתפרנסת מאימון סוסים, אימון תלמידים, ועובדת עם פסיכולוג על תוכנית רכיבה למנהלים שתשפר את מיומנות הניהול שלהם. רכיבה פירושה התמודדות במצבי לחץ, אי נוחות פיזית, אתה צריך להיות מסוגל לשמור על קור רוח, להשפיע על הסוס בדרכים לא מילוליות דרך יצירת שיתוף פעולה ולא בכוחניות. ואלו תכונות בסיסיות שמשותפות למנהלים וסוסים. סוסים זה עולם מלא. הכלי הכי חשוב להשפיע על הסוס הוא הגוף- הישיבה. איך אתה יושב על הסוס. הרעיון פה שתיהיה לך יכולת להיות שולט, אבל נינוח. זאת עמדה עקרונית נכונה לרכוב על כל גל בחיים. הישיבה על הסוס היא שיקוף מדויק של ההתנהלות שלנו בחיים. על עצמי אני יכולה להגיד: הסוסים לימדו אותי להזדקף! סוף! תכתבו תגובות... ואם יש לכם תמונות של דניאלה, של סוסים שלה, של החוה שלה, אנא שימו פה!

אבו-דני

New member
תודה על העצה אבל...

--- עם כל הסימפטיה והכבוד לדניאלה שהיתה לי הזכות להכיר אותה זו למעשה חלק מהביוגרפיה שלה ומוסר השכל משיעור שלמדה והאמת היא שאני נפעם מהכנות והפתיחות בהצגת עצמה. לדניאלה יש חומר שהיא שלחה, ואני לא בטוח שאת זה גם היא רוצה.

טוב....

אז אפשר לצרף כמה שרשורים אחד לשני או את כל הלא עקרוניים ממש לשרשור אוף?!............ תודה.....

dearanita

New member
ואי הכתבה ממש נחמדה, איזו כנות...

יש שם רק משהו אחד מוזר כי כתוב שהחלום שלה היה להגיע לאולימפיאדה אבל דניאלה מעולם לא התחרתה באולימפיאדה...

אםם זה לא כתבה של דניאלה......

קראתי את הכתבה הזאתי פעם ואני רוצה להגיד לך.. שזאת כתבה על מישהי שההורים שלי מכירים היא אחות של השכן שלנו ממול ויש לה חווה בבן שמן וקראתי את הכתבה הזאתי אני כבר לא זוכרת איפה אבל ממש התלהבתי מהכתבה.... אבל שוב זאת לא כתבה על דניאלה גרוס... אני יביא לכם את השם של הרוכבת מחר... אני ישאל את אמא שלי..

על הכתבה...

אוקיי היא כתבה מעיתון ששמו סיגנון מעמוד 4. מדור גיבורה מקומית. כתוב שם שזאת דניאלה גרוס! וכמעט כולם מכירים את זה! וחוץ מזה למה שדניאלה לא תאהב את זה הרי כל אחד מאיתנו היה יכול לקנות כזה עיתון במכולת או בחנות. אני חושבת שהיא לא ממש " תעלב " מזה! זה לא נעים, אבל היא אמרה את זה למראיין או לכתב ללא שום בעיה. מקסימום תמחקו את זה! אבל זה די מבאס לשבת מול המחשב ולהעתיק לכם מילה במילה סימן ניקוד ועוד... זה לקח לי די הרבה זמן! אני חושבת שאני לא יכתוב יותר כתבות! סך הכל עשיתי את זה בשבילכם לא בשבילי כי לי יש את העיתון ואני יכולה לקרוא את זה משם גם! לא????? בכל מקרה לא שואלת אתכם..... פחחחחח...... אני ימשיך בשלי! אני יכתוב!

זה כן על דניאלה גרוס!

הסוסים של דניאלה לטרון ומברוק היו פעם חווה של המדריכה שלי אביבה... ואביבה סיפרה לי על התאונה שקרתה לדניאלה עם סוס שהיא הביאה מהולנד שהוא היה פשוט משוגע... היא סיפרה לי שהסוס היה מנסה לגרד אותה על הגדר וכל מיני דברים כאלה... עד שיום אחד הסוס פשוט השתגע והוא העיף אותה ממנו והיא קיבלה זעזוע מוח...! והיא גם סיפרה לי שדניאלה יודעת שבגלל הסוסים הנישואים הראשונים שלה התפרקו... אז זה לא יכול להיות שזה כתבה של משהי אחרת כי זה בדיוק מה שאביבה סיפרה לי שדניאלה סיפרה לה..! ואכן זה פשוט סיפור מדהים! כל הכנות, כל היושר, פשוט האמת לאמיתה.. אני מאוד נהנתי מהסיפור ואני רק רוצה להגיד שזה סיפור של דניאלה ב-100%!

למעלה