כתבה בYNET

תודה הגבתי באריכות והם לא פרסמו כלל

וברור גם למה...
נוח להם לראות את כל השטויות של הטוקבקים, אך לא תגובות כמו זו שלי... נראה אולי זה עוד יגיע.. כפוף לשיקוליהם..

וואללה- פורסמה תגובתי- אסור להתייאש

וטוב שפורסם. אוסיף בהתאם מידע נוסף- יש לי עוד הרבה על הקשר העצוב שבין חיסונים לאוטיזם.

../images/Emo45.gif תגובה מצויינת

ב- YNET הרבה פעמים מפרסמים 'נגלות' של תגובות, לא מעט שעות אחרי שכותבים אותן. זה היה קונספירטיבי בצורה מפחידה אם היו נמנעים מלפרסם את התגובה הזו.

אנה מ

New member
מגיחה לשניה

בעקבות המלצה של גאיה להכנס לפורום. אני אמורה לחסן את הבן שלי ב MMR ביום רביעי הקרוב. הילד בן שנה וחצי, ורועד לי הפופיק. האם יש פה הורים שהחליטו לוותר על החיסון הזה לאור המקרים הרבים של קשר בין אוטיזם לחיסון? אני נוטה לוותר עליו, אם כי יש עלי לחץ רב (משפחה, חברים ורופא המשפחה) לתת את החיסון.

snooopi

New member
אנחנו לא מחסנים

יש לנו תינוק בן חמישה חודשים ואנחנו לא נתנו לו חיסונים. דרך אגב הייתה הבנה מלאה מצד טיפת חלב לאחר שהסברנו להם שאחיו הגדול אוטיסט וסיכמנו איתם שבגיל שלוש נעשה תוכנית חיסונים חדשה שתכלול את כל החיסונים. צריך לזכור שמכיוון ש99% מהילדים מחוסנים הסיכוי היום להידבק במחלות אלו הוא אפסי ולנו כהורים לילדים אוטיסטים יש לדעתי את הזכות להיות מעין "פרזיטים" בהקשר הזה. לאחר גיל שלוש הסיכון לסיבוכים כתוצאה מהחיסונים יורד משמעותית.

אנה מ

New member
אם כך, נראה לי הרבה יותר ריאלי

לחכות עם החיסון הזה לגיל שלוש, ולא לתת עכשיו (פיצלתי מהמחומשת, לאחר שדיברתי עם אמהות אחרות שפיצלו גם כן, ונתנו את ה MMR בגיל שנה וחצי). האם יש איזושהי הצדקה רפואית בהעדפת, על ידי משרד הבריאות, בגיל כל כך צעיר ולא להמתין לגיל 3, אז הרבה יותר בטוח לתת אותו ?

אנה מ

New member
מה קרה לניסוח שלי?

התכוונתי לכתוב: האם יש איזושהי הצדקה רפואית בהעדפת משרד הבריאות לתת את החיסון בגיל כל כך צעיר ולא להמתין לגיל 3 (שלדבריך,אז הרבה יותר בטוח לתת אותו) ?

אנה מ

New member
../images/Emo24.gif החלטתי לא לחסן

עדיף השקט הנפשי מאשר החשש להרעלת הכספית ותוצאותיה הנוראות. אני מאוד מודה לכן על התשובות ועל תשומת הלב, ומאחלת לכן ולילדים כל שתאחלו להם בעצמכן (כי ממש אין לי מילים).

vered73

New member
שאלוהים יברך את הילד שלך ואותך, על

החלטה כזו אמיצה וחשובה. כשהילד שלי השלישי היה קטן קטן התלבטתי כל הזמן לגבי החיסונים. תפסה אותי אמא שבנה עשה רגרסיה עצומה והוא היום אוטיסט מבוגר (מעל גיל 20) במוסד, וניסתה לשכנע אותי לא לחסן. גם חברים ראו בזמנו את התכנית עובדה והמליצו לי לא לחסן למרות שאני בכלל לא ראיתי את התכנית. היום אני מכה על חטא, על כך שלא הקשבתי לסביבה ולא ראיתי שיש סימנים מוקדמים לכך שהילד שלי כבר נפגע בחיסונים קודמים. לא ידעתי שהכספית בקצה הבקבוק היא אסון לילד שלי, והיתה לי התלבטות כי האחות אמרה שלא יספיק והתחלתי להגיד לה שאולי זה סימן מלמעלה שלא צריך... והכי גרוע - הייתי אומרת לכולם: מה הסיפור, מה עדיף, 60-70 ילדים אוטיסטים בשנה על פני מגפה שתכלה את כולנו? אז הנה, אחד מהמאות, ולא עשרות, ילדים אוטיסטים מכל שנתון, נמצא אצלי בבית. ואלמלא היתה היום חגיגת הקפות בבית הכנסת שלנו אליה הלכתי עם הילדים הגדולים יותר, הייתי מדוכאת מאד הערב. ואני אפילו לא דתיה.

אנה מ

New member
אני כל כך מצטערת, זה אסון כשזה קורה

ולחשוב שהמערכת, המימסד, יודע ושותק, זה פשע. דרך אגב, לי ידוע שרק ה- MMR מסוכן, אבל מדבריך אני מבינה שמדובר גם בחיסונים הנוספים, מדובר גם על המחומשת?

vered73

New member
לדעתי זה נזק מצטבר של כמה חיסונים

החל מהלידה. איני מומחית כמו תלמה, אבל את הנזקים ראיתי כבר מגיל 5 וחצי חודשים בבירור. זה רק הלך והתעצם כל פעם מחדש, והרופאים אמרו שאני אמא פולנית טיפוסית שמחפשת בעיות. וזאת, על אף שהכשרתי היתה פסיכיטריה וראיתי ללא צל של ספק שיש כאן משהו א-נורמלי.

go bananas

New member
שלום

גיסתי פנתה לד"ר ליאורה אוריאל מירושלים. (הרבה אנשים מתייעצים איתה לגבי חיסונים, והיא יכולה להשיג אותם באופן נפרד וללא תרמיסול לפי הצורך... והיא רק ממליצה על מה שהכרחי ביותר לפי ההיסטוריה הרפואית של הילד ומשפחתו). בקיצור- חזרה לגיסתי: הם לא חיסנו את הקטן שלהם, והתחילה לפרוץ באיזור מגיפה של שעלת. אז היא התקשרה לד"ר אוריאל וסיפרה לה על המגיפה ועל הבן שלנו. לאחר שד"ר אוריאל שמעה שההתדרדרות הגדולה של הפשוש הייתה לאחר אותו היום שיקבל את ה MMR ואת המחומשת ביחד- היא לא הייתה מרוצה בכלל מהעניין. היא אמרה שהמחומשת כוללת בתוכה את החיסון נגד שעלת- והחיסון הזה לבד, כמו כן ה MMR לבד- אפילו ללא שום קשר לתרמיסול- עלולים לגרום לאוטיזם. לכן, היא המליצה באופן חד משמעי להמנע מהחיסון נגד השעלת, ופשוט לשמור טוב טוב על הילד. ואם הוא מתחיל להיות קצת חולה לקחת אותו ישר לרופא ולספר לו שהוא לא מחוסן נגד שעלת. אם עולים על זה מהר, זה אמור לעבור עם 5-10 ימים של אנטיביוטיקה. (דרך אגב- הוא בן שנתיים, בבית עם אמא שלו שהיא עקרת בית, והגדולה כן מחוסנת, אז זה דוקא ריאלי לשמור עליו טוב טוב עד שהמגיפה עוברת...) בקיצור, מה שאני מנסה להגיד- לא רק ה MMR מסוכן. גם השעלת די מסוכנת. ושניהם שייכים לתת קבוצות בתוך נפגעי החיסונים, שדרך אגב, רוב רובם לא נפגעו מהחיסון עצמו, אלא מהתרמיסול- החומר המשמר המכיל כספית. לכן כל המחקרים שנערכו אחרי וויקפילד כדי לסתור אותו לא שווים כלום- כי הם לא בדקו את המכלול עד הסוף, וגם עליהם יש לי לא מעט ביקורת.

mayarel

New member
היי אנה

גם אני חיסנתי את רותם בכל החיסונים ואת מיקה ביתי השנייה החלטתי לחסן בגיל מאוחר יותר ויידעתי את טיפת חלב. אומר לך את האמת, בדיעבד למרות שהשוני של רותם היה בולט יותר בגיל שנתיים שזה כביכול אחרי החיסון, ואכן היתה לו גם רגרסיה מסויימת שתוקנה כמה חודשים אחר כך, בדיעבד אני מאמינה שרותם נולד אוטיסט ואני לא הבנתי את זה. לא היה לי עם מה להשוות. הוא הסתכל אלי לעיניים כי שרתי לו כל הזמן מתוך אושר פנימי וגם מתוך הפידבק החיובי שהיה לי בחיוך שלו, הוא חיקה קולות של חיות ונהנה מכך ואפילו אמר כמה מילים ופתאום הכל נעלם. אבל.. היה תינוק שהיה לו מאוד קשה לינוק, לא אהב שאני מאכילה אותו בידים אלא רק בעגלה, למרות שאהב מגע וחיבוקים, תמיד הסתובב עם משהו בצבע ירוק בבית, זז המון בכל צורה שרק יכל- בטרמפולינה, בזחילה ולבסוף בהליכה, התעניין באחותו הקטנה כמו שמתעניינים בצעצוע חדש ואחר כך בכלל לא עניינה אותו... בקיצור מה שאני מנסה לומר הוא שהגיל גם "מקצין" את השוני ושאני יכולה להראות קלטות של כמה רותם היה בסדר ועכשיו הוא נראה שונה, אבל זה פשוט ילד שגדל והשוני ניכר יותר כי אמורים לתפקד בדרכים מסובכות ותקשורתיות יותר. למרות זאת אני לא הולכת עם הראש בקיר. אם יש הורים כמו תלמה שמרגישים חד וחלק שהחיסונים הם שגרמו לגרסיה ואולי אף לאוטיזם, היות ומיקה עדיין בסיכון היא לא מקבלת חיסונים ולא אוכלת טונה. צדיקה אני לא ויש גבול גם לקונפורמיזם שלי. האם זה יציל אותה? האם זה מה שפגע ברותם? במקרה שלי אני לא חושבת אבל מעדיפה לא לקחת את הסיכון.

ל י ל ך פ

New member
אני עם החיסונים גמרתי

מתוך שני ילדים שחיסנתי אחד טפו טפו טפו והשני אוטיסט. אם יהיה עוד ילד, אין שום סיכוי שאסכים שיחסנו אותו. מצד אחד הבנתי שחלק מהמאפיינים של אוטיזם זה התפתחות תקינה עד גיל שנה ואחר כך הופעת הבעיות. אבל מצד שני - בגיל שנה הוא קיבל חתיכת חיסון!! אז אולי בלי החיסון הוא לא היה אוטיסט?! שום טיעון שבעולם לא יגרום לי לקחת את הסיכון הזה!!!

אנה מ

New member
עם כולם?

דודה שלי, רופאת ילדים, לחצה,גם עלי וגם על בתה, לתת את החיסונים לילדים שלנו, עם סיפורי זוועה על מקרים בהם ילדים שלא חוסנו חולים במחלות קשות. אז נכון, עד גיל שנה חיסנתי לפי תוכנית משרד הבריאות. ב- MMR התמרדתי. אמנם קיבלתי טלפון נוזף, אבל יישרתי אותה ואמרתי שכל עוד מדובר בבן שלי, אני זו המחליטה. שהבת שלה תעשה מה שהיא רוצה, ושתניח לי.

למעלה