כתבה ב-YNET

אופירA

New member
מנהל
ניתוח נתונים

1.68 על 106 ק"ג משקל נוכחי = BMI 37.5 כלומר יחסית רזה, יחסית למשקל עבר 153 = BMI54. עודף משקל מעל BMI25 = נכון להיום 35 ק"ג. לפני הניתוח היה עודף המשקל 82 ק"ג. ירדה סה"כ 47 ק"ג עם כל זה שהשמינה בעקבות פתיחת הטבעת. כלומר ירדה 57% מעודף המשקל. לא רע בכלל, כשמדובר בטבעת פתוחה לגמרי. מה שהציק לי היה ההתנסחות "פתחו", "השמנתי", "סגרו", "הוחלט" שהגוף דחה את ההתקן ולכן חייבים להשאיר אותו פתוח. איפה היא בתהליך ההרזיה? למה היא לא מתבטאת "פתחתי", "סגרתי", "החלטתי"? היא לא היתה מעורבת? היא לא ניסתה לעזור לעצמה? פתחו לה, סגרו לה והחליטו בשבילה. אולי בגלל הגיל הצעיר וחוסר בשלות נפשית אישית. ובכל זאת, היום היא בת 27, כלומר 8 שנים אחרי הניתוח, ולא עלתה חזרה ל-BMI54 למרות שהטבעת פתוחה. הישג יפה מאוד. הניתוח עזר לה למרות שהסתבך. היא שמנה נורמלית, לא שמנה של BMI54.

ilcרית

New member
ואני...

הזדהתי עם זה : ""כשאת יורדת 30 קילו ואת עדיין שמנה, פתאום את קולטת עד כמה שמנה היית קודם לכן, וזו הכרה מזעזעת. פתאום התחלתי להתבייש בעצמי ולסבול מחוסר ביטחון מוחלט" נכון שלכאורה זה החלק הפחות חשוב בכתבה אבל כך בדיוק אני מרגישה בימים אלו. לפני כחודש אחרי שהצטיידתי במלתחה חדשה ובמצברים של ביטחון עצמי (כך לפחות חשבתי) החלטתי לנסות את מזלי בעולם הדייטינג , פתחתי כרטיס באתר הכרויות פרסמתי תמונות עדכניות ומחמיאות ויצאתי לדרך ,,,, האמת הפניות דיי זורמות אפילו שוחחתי בטלפון עם כמה בחורים דיי מעניינים אבל , וכאן האבל הגדול אין לי את הביטחון להיפגש . פתאום אני מתביישת בגוף שלי . כששקלתי 120 ק"ג היה לי יותר בטחון ממה שיש לי היום (או לפחות כך חשבתי) . תבינו .. עם בגדים אני ניראת מדהים ומקבלת מחמאות לרוב , כל הזמן חושבת על הרגע שהבגדים לא יכסו את העור העודף ואת הגוף הרוטט . ברור לי שבבוא היום אאלץ לעשות מתיחת עור אולם ,כרגע זה לא רלוונטי כי אני עדיין בעודף משקל , צריכה לרדת לפחות עוד 10-15 ק"ג ולשמור על הירידה תקופת מה טרם הניתוח . מצטערת "שהפלתי" עליכם את המצברוח שלי על הבוקר , פשוט כאן קל לי גם בגלל שבטוחה שתבינו על מה אני מדברת וגם בגלל האנונימיות שלי .

היי אורית

מאוד ריגשת אותי. מקווה שלא תתני למחשבות שליליות מעוותות שכאלה לדכא אותך לצאת לדייטים. בסופו של דבר הכול תלוי במה שאת משדרת והאנרגיה שלך כלפי המדוייט והכימיה ביניכם. יהיו כאלה שכבר מההתחלה יחפשו לדוגמה מרוקאית שחומה ונמוכה שעובדת בהוראה. זה לא אומר שאשכזנית גבוהה ובהירה שעובדת בהייטק פחות טובה כבנאדם אלא לגבר הספיסציפי הזה יש פרמטרים משלו עם מי הוא רוצה לבנות קשר וזה יחסום אותו מלהכיר מישהי אחרת. היו המון מקרים שפגשתי בנות שלא היו נראות משהו שפגשתי אותם לראשונה אבל ככל שהכרתי אותם הם נהיו יפות יותר בעיניי, וההיפך- היו בנות שנראו טוב וברגע שהכרתי אותם סלדתי מהם ולא רציתי לראות אותם שוב והם התכערו בעיניי. סתם רציתי לשתף מנקודת מבטי הגברית... שיהיה בהצלחה וכל הכבוד על הירידה הגדולה!

ilcרית

New member
תודה רבה ..

זה לא רק המחשבה השלילית , מרגישה שאני פשוט משקרת ...!! ואני בן אדם מאוד ישר ורודף צדק וכאן אני מרגישה הונאה אחת גדולה כפי שנאמר ... What you see is not what you get

אני ממש מבין

בהחלט לא נעים לשקר. מצד שני לא חייבים להגיד את האמת ישר על ההתחלה. אחרי כמה דייטים שאת רואה שזה הולך לכיוון רציני את יכולה לשתף את הבחור ולהגיד לו. את יכולה גם להסביר שהיום ניתן לסדר את העניין בניתוח ולא מדובר במום לתמיד... אם הוא יחליט לעזוב בגלל קצת עור רופף/צלקות - הפסד שלו.

שמחה37

New member
אוריתי

כל מה שאת כותבת נכון וגם כל התשובות שקיבלת נכונות,הבעיה היא בראש שלך מנסיוני, את הבעיה הזו פותרים ב"שיקום הבטחון". אצלי זה קרה בתהליך האימון בקורס מאמנים ובסדנאות בשילובים. ואצל הפסיכולוגית שאני נפגשת איתה אחת לתקופה. רק בתהליך "קילוף" כל הרבדים והסתכלות עמוקה פנימה הבנתי כמה הבטחון של ה-125.5 ק"ג היה מזוייף. ואם זה עוזר במקרה הספציפי הזה, יש גברים שעור עודף בשבילם זה הרבה פחות נורא. ואם תרצי אשלח לך ציטטות במסר
בהצלחה יקירה ואל תשכחי להזמין אותנו לרקוד בחתונה
שמחה

דר איל

New member
כלונו באותה סירה

אוניה ,לכל הדעות מבחינה רגשית גם היום למרות הירידה במשקל מול המראה אני רואה שמן ,העיניים רואות דברים אחרים ממה שהאחר רואה אנו שופטים עצמינו בצורה שונה לחלוטין עם בגדים הכל נראה שונה מה לעשות ,אצלי מתחילה השלמה או זווית אחרת של ראיה ,חצי הכוס המלאה ואני הסביר : לפני היו הערות עד כמה אני שמן ,חייכן אבל שמן אחר כך היו הבעיות הרפואיות היום אני רזה ובריא ושיקנאו כולם זהו הכוס המלאה

מדהים כמה שזה נכון

שהייתי יותר שמנה בכלל לא התסכלתי על השומנים ולא רציתי בכלל לסתכל במראה שפוט התעלמתי ועכשיו שקצת רזיתי אני כל הזמן רק תופסת את השומנים שלו ורק רואה אותם כל הזמן לא רוצה בכלל את התמונה הכללית שיש שיפור והוא כבר די ניכר לעין

דר איל

New member
כל כך נכון

כל כך דומה שזה מדהים עד כמה אנחנו חושבים ומתנהגים זהה

ilcרית

New member
רוצה להסביר/להבהיר...

בסך הכל הכללי אני מאוד מרוצה מהשינוי וברור שעדיף לי ככה מאשר מה שהיה קודם גם מבחינה אסטטית ו..בעיקר מבחינה בריאותית . רק שהפער בין ה-עם בגדים לבין ה-בלי בגדים גדול מאוד .
כמובן שזה רק ביני לבינכם ו..למיועדים אין מושג מה עובר בראשי

אורית יקרה

ושזה גם ישאר בינינו... אלחש לך בסוד שלגברים הרבה פחות חשוב מהעור הרופס מאשר לנו הנשים. שזה לא יטריד אותך בכלל

יודעת גם יודעת

יש דברים שאינני יכולה לכתוב כאן, אולם לא מדובר בניסיון שלי בלבד... היכרתי את בעלי כבר אחרי כמה וכמה דיאטות. העור לא היה מדהים... ולתדהמתי שמעתי דיווחים דומים מהרבה מכמה וכמה חברות שמנמנות שלי שכל חייהן בדיאטות. וגם שמעתי סידרת הרצאות שמטעמי הצניעות לא אפרט עליה רק אומר שהנושא שלה הוא הבית היהודי. והמרצה החכמה והמדהימה שהעבירה את הקורס נגעה בעיניין האינטימי הזה (היא מייעצת לאלפי נשים) ואמרה בצורה מאוד ברורה שזה הפחדים שלנו והצורך שלנו לאסתטיקה. הגברים חושבים אחרת לחלוטין מאיתנו. לכל גברי הפורום שאני בטוחה שקוראים עכשיו בעניין - ברור שיש פה ושם גברים שאולי זה מפריע להם. אבל אני בתור אישה מאמינה, מאמינה שאין מקרה בעולם ואם השם שולח לך גבר רציני שיאהב אותך אז זה לא יפריע לו . תני אמון...

ilcרית

New member
יש דברים שאני יכולה לכתוב רק כאן .

ו..לא , בניגוד אליך אין לי נסיון אבל יש את התקווה שאפגוש את זה שיצליח לראות מעבר .... את זה שבמחיצתו שבמחיצתו ארגיש הכי טוב תודה רבה

דר איל

New member
כשהוא יבוא

הוא יבוא בשמחה ושום דבר לא יפריע לו ,״מי שמאמין לא מפחד ...״ אנחנו שמים לנו את הגבולות ולא האחר אנו רואים את עצמינו כל יום מול המראה והיא אינה משקרת , גם ב 120 ק״ג היא לא שיקרה וגם היום ב 65 ק״ג רק האמת שינתה צורה

למעלה