כתבה בעיתון מקומי

sonde

New member
כתבה מכובדת

ישר כח. סוף סוף כתבה רצינית אמיתית אשר לא מקשרת את עולם משחקי הלוח באופן בלעדי למשחקי המו"ד. הלוואי ונזכה לראות עוד כתבות כאלו, ועוד חברים שמצטרפים בעקבות כתבות כאלו.

Temporary2

New member
אכן כתבה יפה,

רק מחשבה קטנה: ונדליזם אינו תוצר של תחרותיות שמנותבת באופן לא נכון. הוא תוצר של ניכור, ובדרך כלל - גם של דימוי עצמי נמוך. לבעלי דימוי עצמי נמוך דווקא תהיה בעיה עם תחרותיות, בהכללה.

ycyclop

New member
לא מסכים

הרבה פעמים השעמום משפיע ומתחילים לחשוב מה לעשות. כל אחד מנסה להראות שמה שהשני עושה הוא יכול לעשות יותר "טוב" כולל נזק. הרבה מהפעמים הראו שהילדים שביצעו את המעשים לא היו עם בעיות חברתיות אלא פשוט משועממים וכל התחילו

Temporary2

New member
אני מסכים עם המצב שאתה מתאר,

רק שלדעתי (טוב, לא רק, אני נתלה כאן בדעת גדולים ממני) הדינמיקה שמסתתרת מתחת למעשה היא לא בדיוק זהה למה שנראה על פני השטח: א. מה זה שיעמום ? - חוסר חיבור לעצמי, חוסר חיבור לסביבה. אילו הם שני פנים של ניכור. אגב, ניכור הוא אמנם חוויה חברתית, אבל הוא לאו דווקא מעיד על "בעיה חברתית" אישית - המושג מתייחס יותר לחברה בכללותה. כאשר אני מרגיש לא שייך לחברה הכללית, והחברה הכללית לא שייכת לי, כלומר אנחנו זרים, יש מצב של ניכור. חוסר החיבור לעצמי הוא מושג עמוק יותר (מגיע מגישת יחסי-אובייקט בפסיכולוגיה), שהתוצאה של מצב זה היא שיעמום - חוסר יכולת להנות מהנוכחות של עצמי. ב. ושוב פעם מתחת לפני השטח, ילדים לא הורסים דברים סתם. ההרס מבטא כעס על החברה (בד"כ), וכתגובת נגד לניכור מהחברה, בא כדי להשאיר חותם כלשהו בעולם. כאשר ילדים מרגישים שאין להם מקום (כלומר, שהם "אויר"), זו דרך מצויינת לאשר לעצמם את הקיום שלהם - לעשות גרפיטי על הקיר בדרך לבית הספר ולומר לעצמם כל בוקר, "את זה אני עשיתי, יש לי מקום, יש לי השפעה". כמובן שקל יותר לשבור כיסא בתחנת האוטובוס מאשר להוסיף שם כיסא, לא ? ג. הדינמיקה שאתה מתאר של "תחרות" מעידה בדיוק על האלמנט של חוסר היכולת להתמודד עם כישלון (שנובע מצורך לחפות על הערכה עצמית נמוכה. למי שיש הערכה עצמית טובה אין בעיה להתמודד עם כישלון חד-פעמי). הילדים אולי יסכימו להתחרות, אבל לא להפסיד. מה שמביא באופן בלתי-נמנע להסלמה של התנהגויות (אם זה בהרס, אם זה באלימות). התנהגות קלאסית לילד כזה תהיה להפוך את השולחן כאשר הוא רואה שהוא עומד להפסיד במשחק. אלה המחשבות שלי, מתוך עבודתי עם ילדים\נוער ומשחקים, ומתוך עבודתי עם נוער שמגיע לשירות המבחן לנוער...

2 האגורות שלי

א. כתבה חיובית. מציגה את התחביב כאופציה שפויה ולגיטמית לנוער ומבוגרים, וזה טוב. ב. מאד אהבתי את "מבקום שישבו 4 שעות מול הטלווזיה" שישחקו. חיובי, ומתייחס לאחת הבעיות הקשות של התרבות המודרנית. ג. הדבר היחיד שהפריע לי: בכתבה נאמר שהמשחקים מתחילים ב-250 ש"ח ומעלה, וזה לא נכון. עצם זה שזה לא נכון לא נורא כ"כ, אבל הסכום עלול להרתיע הרבה אנשים שאולי כן היו מתעניינים, בהשקעה נכונה יותר. לדוגמא: מצודות (120), דרך המדבר (150) קאטאן (200) ויש עוד. לא כולם חייבים לקנות את טיגריס ויופרתיס על ההתחלה, ב-350 ש"ח. יש אופציות יותר זולות ולא פחות טובות, וחבל שהסכום שצוין היה כה גבוה. אבל בגדול ובקטן - אחלה כתבה. כן ירבו!

ארימי

New member
מסכים....

כתבה טובה מאוד, שתהיה זו הסנונית המבשרת את בוא האביב. אהבתי את המוטיב של איחוד המשפחה סביב המשחק, הרגשתי את זה בשבת האחרונה כשישבנו כמה שעות סביב משחק אחד של סטלרס (אנחנו ברמת מתחילים מינוס). באמת צורם שכתבו שהמחיר מתחיל מ250, אולי היה כדאי להשוות עם משחקי המחשב שכל אחד מהם עולה בסביבות ה200 שח אבל תוחלת החיים שלהם הרבה יותר קצרה ממשחק לוח, מונופול לדוגמה משוחק משנות ה20', וסטלרס משוחק מ95 בערך, יש משחק מחשב אחד שאני יכול לחשוב עליו שמשוחק כזאת תקופה ושלא משוחק בתור נוסטלגיה. ככה שהשקעה של 200-400 שקל מביאה לשנות משחק רבות, ולמעשה, כמו במקרה של מונופול, השקעה נצחית (לעומת מחשב שכל 4-6 שנים צריך להשקיע כמה אלפי שקלים טובים).

Temporary2

New member
נקודה מעניינת !

אני לא משחק משחקי מחשב, וכששיחקתי - זה היה הדור שבו העתקנו, פרצנו, ובמקרה הגרוע השאלנו. הנקודה של ההשקעה הכספית בהחלט טובה. נראה לי שלקרוא למונופול השקעה נצחית, לעומת זאת, מהווה חלק מהבעיה ! מונופול משחק מיושן, ובימינו - הוא פשוט לא טוב. ה"טכנולוגיה" של יצירת משחקי לוח - כלומר ה-mechanincs השונים שהתפתחו בשלושת העשורים האחרונים מציעים מגוון עצום של רעיונות טובים יותר ליישום למשחק מהסוג הזה. (בחיי, זה רעיון ! לעצב משחק "מונופול" חדש ומודרני יותר, שישאר בו משהו מהניחוח של המשחק המקורי). כן יש צורך וטעם גם להתעדכן במשחקי לוח.

ycyclop

New member
כמה דברים

הנושא של תמורה כספית עלה אבל הכתבת החליטה לא לציין את זה. לגבי המחירים המצב הוא ש-95% מהמשחקים שניתן להשיג היום בארץ בתחום הזה עולים 250+ ש"ח עצוב אבל עובדה. למרות ששלושת המשחקים שצויינו על ידי כוכבי כסף (שרק שניים ממש מתאימים לקהל הרחב לפי דעתי) הם טובים, הם עדיין מיעוט. הודמגא למצב ניתן לראות בערבי המשחקים שאני עורך. מדי פעם ניגשים אלי אנשים ששואלים על המשחקים והמחירים. כאשר הם שומעים שרוב המשחקים עולים 250+ ש"ח הם נרתעים, למרות שלפעמים כמה דקות אחר כך אני רואה אותם קונים משחק מחשב שעולה 300 ש"ח. אז האמת שהמחיר הוא לא הבעיה, אלא התפיסה של מה משחקי לוח יכולים לתרום (הנאה, תמורה כספית, שעות משחק, אתגר משחבתי וכו') ואת זה אני מנסה לשנות

jack of hearts

New member
אני משווה את 2 האגורות שלך ומעלה ב2

בתור מי שעבד בפריק וראה את התייחסות קונים למשחקי לוח אני יכול להגיד כמה דברים (לא שאני אגלה פה את אמריקה...) א. המחיר מפחיד אותם - לא סתם מפחיד, מבעית. כי הם לא מכירים בכלל את הסגנון. להוציא 220 שקל על משחק מחשב מבחינתם הגיוני כי הם "יודעים" מה הם מקבלים. הם אולי לא יודעים אם המשחק טוב או לא אבל זה משהו מוכר ולא מאיים. ב. הפחד מחוסר שימוש - אני לא הורה, אבל ראיתי והייתי ילדים שמשחקים במשהו וזורקים את זה לצד או שלא משחקים בו מפאת אי התאמה של דברים נחוצים (חייב 3 שחקנים לשחק "הרמז" - אז לא יצא לי לשחק כמו שרציתי והמשחק ישב בצד). הורה יודע שהילד יוכל להשתמש במשחק מחשב לבדו, ולא ימאס לו כי הוא כנראה יסיים את המשחק לפני שהוא ימאס לו. ג. עברית שפה קשה - או למעשה כל שפה אחרת. בעיה ידועה לציבור. אני יודע שההשקעה שלי תחזיק למעשה שנים וסביר שאני אעביר את המשחקים שלי לילדים עתידיים (מאוד עתידיים...) ואין אף משחק מחשב שישרוד את מבחן הזמן.

4 אגורות? יקר לי מדי...

ולכן בדיוק אני חושב שצריך היה לציין את המשחקים היותר זולים. זו לא חוכמה "לגלות" שהרוב יקרים, אבל גם ככה יש לנו בעיות עם קהל פוטנציאלי, אז למה לא לשים את הדגש על הדברים שאולי יעזרו לו להחליט? כולם יודעים שת'כלס, משחק קופסה "שווה" יותר ממשחק מחשב. הערכים המוספים בכלל אינם ניתנים להשוואה, לטובת משחק הקופסה. ושניהם יקרים. אבל מה אם תשים את הדגש (לצד הערכים המוספים שבהחלט הוזכרו בכתבה) גם על זה שמשחק קופסה יכול לעלות "רק" 120-150-200 ש"ח, בעוד משחב מחשב ממוצע עולה סביב 300? לדעתי, אחוז נוסף מהמתלבטים ישוכנע לקחת סיכון עם משחק קופסה.

למעלה