כתבה בעיתון "הצופה".

Moledet972

New member
כתבה בעיתון "הצופה".

על אריה קינג. http://www.hazofe.co.il/web/katava6.asp?Modul=24&id=5185&Word=קינג&gilayon=506&mador=

EverMan

New member
דבר ראשון זה גועל נפש

שאדם - ערבי בפני עצמו , מוצא לנכון להעיף את רעיו מהמדינה ! זו גזענות לשמה. בנוסף על כך גם אם תיקח יהודים הם יעופו. זה לא כל כך קשה. תאמין לי שאת כל ה33% שתחת קו העוני - ישמחו לעזוב גם כן. מספיק עם הפתרונות הפאשיסטים - קדימה עם רעיונות קצת יותר פרגמטיים.

EverMan

New member
פקה פקה פקה אמר הסנאי.

קח את הסנאים שלך לטיול - אתה לא תורם פה הרבה.

Moledet972

New member
זה המספר המקסימלי שיכול להיות של

מובטלים. ידוע שבארץ יש שוק של כמה עשרות מיליארדי שקלים שהוא שוק לא חוקי, ולכן גם לא מחשיבים אותו כמקור הכנסה. לכן, יש מאות אלפי אנשים שמקבלים כסף שחור(כמו חצי מהמובטלים בעיר שלי, למשל)

EverMan

New member
תפסיק עם הבולשיט.

מי שנחשב מובטל זה אך ורק אדם שמעוניין להשיג עבודה ולא יכול ! אדם שמקבל דמי אבטלה ! לא מוסיפים פה לחישוב את האנשים שלא מעוניינים לעבוד. לא מוספים את החרדים , או את האנשים שלא באים לאסוף דמי אבטלה כי הם עשירים וכו´. מה עוד - שלא דובר על אבטלה , דובר על עוני. רבע מהעם הזה מתחת לקו העוני ! לכל השדים והרוחות ! תפנים את זה - לרבע מהעם הזה בישראל - אין פיסת לחם לשים לילד הרעב על השולחן !

Moledet972

New member
אדם שנחשב מובטל הוא אדם שפונה

לשירות התעסוקה ואין לו עבודה רשמית שהשכר ממנה הוא שכר חוקי(שעליו משלמים מס). אדם יכול לעבוד בעבודה "שחורה", ולבוא ללשכת התעסוקה ולהרשם כמובטל(יש הרבה כאלה). בנוסף - קו העוני אינו רמה של רעב! הוא רמה של הכנסה נמוכה. כמעט לכל האנשים מתחת לקו העוני יש מספיק כסף לאוכל, ואף לדברים נוספים.

EverMan

New member
אין "הרבה כאלה" יש כמה תחמנים

אבל רוב האנשים אינם כאלו. מה עוד שאם תופסים אדם כזה הוא עף לכלא לכמה שנים טובות. נראה לך שרבע מדינה עובדת עליך בעיניים ?! תפסיק עם הפרנויה ! רוב האנשים רוצים לעבוד ! אדם מתחת לקו העוני זה אדם שמרוויח פחות מ3000 שקל לחודש ! נראה אותך מספק משק בית שלם (2 הורים ו2.3 ילדים בממוצע) עם פחות מ3000 שקל לחודש ! רק אוכל יוצא יותר מזה. וזה במקרה הכי הכי טוב ! אולי הגיע הזמן שאתה תקרא את דו"ח העוני. כי נראה לי שאתה חושב שכולם עובדים עליך. תפתח עיניים כבר !

Moledet972

New member
תגובה.

לא אמרתי שכולם כאלה. יש הרבה כאלה. הם לא הרוב, הם אפילו לא 30%, אבל יש הרבה. קו העוני זה בערך 1200 ש"ח בחודש לאדם. כך שמשפחה עם 2 ילדים מקבלת 4800 ש"ח. אני מכיר זוג עולים חדשים, שרק הבעל עובד, יש להם שני ילדים(אחד מהם תינוק), והם חיים לא רע. בית דיי מרווח. בנוסף - האישה עבדה עד הלידה בניקיון, והרוויחה 25 ש"ח לשעה - ויש המון עבודות כאלה. תשמע(או תקרא) - אני לא נגד קצבאות למי שצריך. אבל - משפחה עם שני הורים בני 30 לא צריכה לקבל הבטחת הכנסה. יש מספיק עבודות. הבעל יכול להרוויח 5000-6000 בעבודת בניין, והאישה יכול להרוויח 4000 בעבודת נקיון. ואני לא אמרתי שהנתונים שקריים. אני פשוט הוספתי שזה לא בדיוק הנתונים האלה, אבל בכל זאת הנתונים מראים על בעיה חמורה. אם יש לנו פוטנציאל של עובדים שיכולים לעבוד - צריכים לגרום להם לעבוד. ע"י הורדת קצבאות והעלאת משכורות לעבודות קשות מבחינה פיסית.

EverMan

New member
יפה לדבר באוויר.

אין שוק עבודות כל כך גדול לצערנו. נראה לך שאנשים לא מחפשים לעבוד ? זה שאתה מכיר זוג אחד ששורד את החודש לא אומר שכולם כך. אם קו העוני זה 1200 ש"ח - זה אומר שהאנשים מרוויחים ביחד את הסכום הזה. משק הבית. (דר"א). הבעל צריך למצוא עבודה בבניין ! והוא מתחרה נגד ערבים שמקבלים שכר מינימום עם מינימום תנאים .. מי יעסיק אותו ?! וגם אם כן - הוא ירוויח שכל מינימום ! 3600 שקל ! האישה תחפש בשיא מעודה - ולא מצאה עבודה (זה המצב ! תבין כבר !) ... זה מה שהם מרוויחים לחודש ! במקרה הטוב ! תבין כבר ! שיש 350 אלף איש מובטלים זה אומר שיש לך 300 (נקצץ לך את ה50 אלף איש) שרוצים לעבוד ! ולא יכולים כי אין ! זה לא מראה לך את הרוע והפגם שב"מדיניות הליברלית" בכלכלה שאתה מציע ?!

למעלה