כתבה בעיתון הארץ

• פותח הנושא usr
  • פורסם בתאריך

Boogieman

New member
מי כתב את הקישקוש הזה?

"היא לא רק אמנות הלחימה של הסמוראים, אלא גם האם הגדולה של אמנויות הלחימה: ממנה יצאו הג'ודו והאייקידו, הלוחמניות יותר. ג'יוג'יטסו היא במקורה אמנות של הגנה עצמית".

Boogieman

New member
חצי הכוס המלאה.

זה שממנה יצאו הג'ודו והאייקידו היא פריט המידע הנכון היחיד כאן.

Tonjin

New member
כן, אבל בטח לא מהג'וג'טסו שמופיע

בכתבה.. (רוצה לומר, מדובר מן הסתם בג'וג'וטסו מודרני)

אם כך: מה לא מדוייק לך, בוגי-סאן ?

מדובר בכתבה קצרה - יותר פרסומת למען האמת והיא מדוייקת ככל שניתן. הג'ו-ג'וטסו הוא שם כללי לא"ל לחימה שהתפתחו בתקופת יפן הפיאודלית וללא ספק היו כור מחצבתם של קאנו ואושיבה - מייסדי האייקידו והג'ודו... רוצה לאמר: גם האייקידו וגם הג'ודו הם אסכולות מודרניות של ג'ו-ג'וטסו. כיום פופולארי הג'ו-ג'וטסו כמושג גנרי לערב-רב של א"ל שרק בסיסם מצוי תחת השפעה יפנית או כמו-יפניות, של נעילות מיפרקים, הוצאה משיווי משקל ולעיתים גם לחימה על הקרקע. לדוגמה: הפנינה שבכתר: ה- BJJ וגם אחרות כגון הסאמבו ואפילו הדומאג הפיליפיני. כל אלו הן אסכולות ג'ו-ג'וטסו מודרנית בעצם...
לאל
על האבולוציה
אשר להגנה העצמית, מתאים או לא: כרגיל. תלוי מורה ולא שיטה.

ננדין

New member
כמו שנאמר:

הג'ודו זה הדבר הכי טוב והכי גרוע שקרה לג'יו ג'יטסו...

Boogieman

New member
מה לא מדוייק?

ובכן, זה שהאייקידו והג'ודו התפתחו מג'וג'וטסו זה כן מדוייק, אבל פה זה נגמר. האייקידו והג'ודו אינן "לוחמניות יותר", והג'וגוטסו במקור היתה מיומנות לשדה הקרב, ולא אמנות "הגנה עצמית" מושג שהוא כשלעצמו מודרני. אני גם חושב שלהגיד שהג'וג'וטסו היא "האם הגדולה של אמנויות הלחימה" זה, איך להגיד את זה, קצת מוגזם.

jason wassiman

New member
it`s all in time

everything in life is having once in a while a big make over if we want it or not. the ju jitsu is a very large scale system with a big variety of ryus. overy style had it`s own skills of knocks,kickes,join locks,sequences,and full scenarios of fights(katas) that influence\mold the methodics. a lot have mixed trow added stuff into the ju jitsu style and learned from\with one another in order to be effective fighers in the modern battle field of there time. the need to mix all the knowledge for action that the goal is to make your own dogma of self defence\fight skills without being trapped in one outlook. the systems can be the same or similar but have a diffrent implementation way . moust of the thing that finished evolving is do to vanish from the face of the earth. even today in old styles in japan they are adding katas and new way of ideas and give new flavor to the material which they learned from other colleague. in the end it`s all about evolution that takes place by the surroundings that will live by\in.

Tonjin

New member
רק כמה הערות..

הנקודה היא לא שאי-אפשר או שאסור to mix and match או לעשות מה שמתאים לך, הנקודה היא שרוב סגנונות הג'וג'טסו המודרני לא ממש שואבים את המקורות שלהם מטכניקות עתיקות משדה הקרב או ממחקר מעמיק של שיטות קוריו שונות אלא בדרך-כלל מ"הנדסה לאחור" של ג'ודו והוספה של כמה טכניקות קרב מגע, אגרוף וג'וג'וטסו-ברזילאי.. כל זה לא בא לומר שזה לא במקום, או לא יעיל או רעיון גרוע - זה רק בא לומר שהאמירה שהג'וג'וטסו המודרני שורשיו בג'וג'וטסו המסורתי/עתיק אינה ממש מדוייקת בקשר להוספת קאטות לסגנונות עתיקים יפניים הייתי שמח להבהרה נוספת...

shinfox

New member
אייקידו לוחמנית ?

שמע, אני לא מתאמן אייקידו בעברי, אבל אני די בטוח שלוחמנית הוא תיאור מאוד לא מדויק ...

Boogieman

New member
שאלה של הגדרה.

בטוח שלא הייתי מגדיר את האייקידו בתואר "לוחמנית", בטח לא במאמר מסוג זה שמזמין אסוציאציות די ברורות. למעשה, האייקידו היא לוחמנית, בעיקר במקור משום שהיא הוגדרה כ"בודו" ומשום שהיא מתיימרת להיות אפקטיבית בקרב. היא לא לוחמנית מהבחינה שהיא איננה התקפית ומכוונת לגרימת מינימום נזק. רבות מהטכניקות של האייקידו הן למעשה "ריכוך" של טכניקות ג'וג'וטסו שמצד אחד הופכות אותן לפחות מזיקות וקטלניות ומצד שני גם ליותר מזוככות ונקיות שכן ביצוען תלוי במכניקה נכונה ולא בכוח פיזו או ריכוך קודם בעזרת מכות. את האמירה האחרונה אני מסייג כי למרות שבתיאוריה אין צורך בשילוב מכות בטכניקה, למעשה כל נושא האטמי (מכות, בד"כ מדומות, שתפקידן להוציא את היריב מריכוז ומשיווי משקל), שלצערי די מוזנח באייקידו של היום, איננו שונה מהותית ממכות ריכוך בסיטואציה של קרב. כלומר, למרות שתפקידו של האטמי הוא לגרום לתגובה מסויימת אצל התוקף ולא לפגוע בו, במציאות מדובר בשליחת מכה לכל דבר ועניין, בד"כ לכיוון הפנים, אם התוקף יאבד את שיווי משקלו בנסיון להתחמק אחלה, אם לא, הוא פשוט יחטוף אותה. כך או כך, המטרה תושג.

למעלה