כתבה במעריב

leah1010

New member
כתבה במעריב

היום בעיתון "מעריב" ישנה כתבה - בדף הראשי, עמ' 17 על טיפול בנערות במצוקה - סדנה לריקודי בטן. אין לי סורק לכן לא יכולה לסרוק את הכתבה אבל אולי מישהו מכם יכול לעשות זאת. בקיצור: הסדנה היא בירושלים ויש לה שתי מדריכות: האחת מורה לריקוד המזרחי והשניה מדריכה מטעם עירית ירושלים ואני מצטטת חלק מהכתבה: "הבנות המשתתפות בהצגה אומרות: "אנחנו משתמשים בריקודי הבטן ככלי טיפולי , שבמסגרתו הבנות עוברות תהליך של חיבור לגוף שלהן, וזה מעניק להן בטחון עצמי" סיפר מנהל המחלקהל פרוייקטים מיוחדים בעירית ירושלים" העיריה מפעילה שתי קבוצות: מתחילות ומתקדמות. תענוג לקרוא על המחול המזרחי ככלי טיפולי בנוסף לכלי רפואי

לאה יקרה ../images/Emo140.gif

מרגש ביותר, ואנסה להגיע לכתבה. באם אשיג- אסרוק ואעלה אותה. גם אני זכיתי, לשמחתי, לעבוד עם קבוצה שכזאת כאן בצפון. הוזמנתי להגיש תכנית למחלקת הרווחה של אחת המועצות, וכך עשיתי. הם אהבו, ומאז יש "סיפור אהבה" מרגש מאוד. התחלתי בפרוייקט לפני כחודש וחצי. בפעם הראשונה הגיעו מעט. בפעם השנייה הגיעו פי שלושה! כל נערה רצה לספר לחברות נוספות על "החוג", ועכשיו יש לי "חטיבה"... כל מפגש הוא מעין סדנא, מתוכנן להפליא ו"נוגע" עד כמה שאפשר במקומות החבויים הדורשים "מגע". אני רואה אותן כמו פרחים צעירים ויפים, שמעיזים להרים ראש (אולי לראשונה...) ולפתוח אט אט את עלי הכותרת המרהיבים שלהן. מי יתן וכולנו נזכה לראות את הפריחה המלאה בבוא העת...
שוש

leah1010

New member
שושנתי ../images/Emo140.gif

מאד מרגש לקרוא דברים כאלה וכן ירבו כמתוכם

nagwa

New member
גם אני זכיתי ללמד נערות במצוקה

והחוויה היתה מאלפת - לשני הצדדים.. אני הייתי קצת בהלם בשיעורים הראשונים, מהלקסיקון הבוטה והאדידטיוד - עד שהבנתי שזה בא מהרגל או מצורך עז בתשומת לב. נתתי להן להוביל את השיעור, לבחור את המוזיקה ובאופן כללי הרגשה של כיף ולא של חובה. לא הייתה גאה ממני כש-3 בנות מתוכן החליטו לעלות במופע ריקודי בטן כחלק מהמופע לסיום שנת הלימודים. לצערי, השנה לא יכולתי להמשיך איתן אבל העברתי אותן לידיה האמונות של חברתי ואני חווה דרכה את התהליך. מומלץ בחום!!

למעלה