אהה... בעניין הזה...
אז יש לי כמה תשובות לתת לך. תשובה מספר 1: אחד הדברים הכי פחות פרודוקטיביים לדאוג להם לפני שיש לך ציון GMAT ביד, זה סף הקבלה, אם ישנו. בינתיים הבנת מסר נכון שהם מחפשים ציוני GMAT גבוהים. לכי תעשי את המיטב שאת יכולה במבחן....מהיכרותנו הקצרה ברשת, לא נראה לי שצריכה להיות לך בעיה בעניין, רק תשתדלי לא להעיר יותר מדי מפלצות בדרך שיפריעו לך ללמוד ולהגיע לביצועים אופטימליים ביום של המבחן. אחרי שיהיה לך ציון GMAT אפשר יהיה לעשות הערכת מצב ולתכנן אסטרטגיית הרשמה וכד'... אבל בינתיים, למה לדאוג? תשובה מס. 2: זה לא סתם שלא קיבלת תשובות ברורות. זה כי אין תשובות ברורות. במלים אחרות - אין סף קבלה. לא רשמי ולא בלתי רשמי. יש תחרות גדולה על כל מקום, והמבחן משחק תפקיד מסויים בהליך הקבלה, אבל אין שום בקשה שנדחית בגלל שציון הGMAT הוא 650. למשל, אני מניח שאם קיבלת 650 אבל פירסמת מאמר בג'ורנל סביר ויש לך המלצה ממישהו שמכיר אנשים במחלקה המיועדת ואומר להם משהו כמו "תשקלו את בקשתה של חציל בכובד ראש, היא חריפת שכל..." - במקרה כזה איש לא ייתן מבט שני בציון הGMAT שלך. אז נכון, מדובר בדוגמא קיצונית אבל היא מעידה קצת על התהליך שבו אין גורם אחד שפוסל בקשה. בקשה צריכה באופן כללי לעבור סף של "להיות מרשימה" על פני כמה וכמה פרמטרים. כל פרמטר יכול להיות "בסדר", "יוצא מהכלל", "בעייתי". אם יש לך פרמטר בעייתי, יחפשו לראות יותר פרמטרים אחרים יוצאים מהכלל. באופן כללי - כל ציון מ670-680 ומעלה נחשב בסדר. זה לא אומר שאי אפשר להתקבל עם פחות. צריך גם להבחין בין מינימום בשביל להתקבל, מינימום של אלה שבסופו של דבר התקבלו, וממוצע של אלה שהתקבלו. בעוד שני האחרונים מדידים, ועל בסיסם את מקבלת את התשובות הסותרות בפורומים, את הנתון הראשון (אותו את רוצה לדעת) קשה מאד לדעת, וקשה מאד להסיק משני הנתונים האחרים (במיוחד שהמדגם, כלומר כמות אלה שמתקבלים שעליהם יש נתונים, הוא קטן במיוחד). תשובה מס.3 אסור לייחס לGMAT משקל גדול מדי. בטח לא ברמת הציפיות. כלומר אסור לשגות באשליה שאם רק תקבלי GMAT מרשים דרכך תהיה סלולה...זה לא נכון. אני מכיר באופן אישי מישהו שקיבל 780 בGMAT ועדיין נדחה ב 3 מתוך ארבעה מקומות אליהם נרשם, כולל ממקומות מדרוג נמוך יותר לזה שאליו התקבל. אז צריך לשים דברים בפרופורציה הGMAT הוא רק פרמטר אחד, ולא החשוב ביותר, לצורך קבלה. אז אני אחזור על מה שאמרתי בעצה מס. 1: תעשי את הGMAT הכי טוב שאת יכולה, אבל אל תתני לו לכוון את התוכניות שלך או להשפיע על מצב רוחך. אחרי שיהיה לך ציון אפשר לדבר שוב ולראות איך ממשיכים משם.