כתבה או תעמולה?

alonaken

New member
איך בדיוק הסיפור הזה מצליח להיות מובא כדוגמא

לבעייתיות של מסגרות כאלה?
לדעתי ענת הסבירה יפה וברור בשרשור הזה בדיוק איך. גם לי הדברים האלה מאוד צרמו כשקראתי את הכתבה. ודווקא בהקשר של אוטיזם - בגלל שבדיוק עכשיו יש מי שמייעדים ומכינים לאוטיסטים ילדים, מתבגרים ובוגרים מסגרות פסיכיאטריות בדיוק כאלה וזו אחת הסיבות שאנשים כאן חתמו על העצומה כי זה מפריע להם והם לא חושבים שזה כיוון טיפולי נכון ומתאים לאוטיסטים, וזה הקשר בין הכתבה הזו לפורום הזה כי המסגרת המדוברת בכתבה מיודעת גם לילדים אוטיסטים ויש לא מעט ילדים בספקטרום שעברו ויעברו בה.

בדיוק מה שעלה לי למחשבה שקראתי את הכתבה שענת הביאה, בדיוק על זה חתמו רבים על העצומה
בדיוק על זה אנחנו מתנגדים לחוק האוטיסטים.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה שהורג מישהו, עשוי להציל מישהו אחר הבעיה בדו"ח הועדה הנ"ל, היא שלוקחים את כל הציבור,
ומנתבים את כולם מלמעלה לאותם מסלולים מוסדיים.
זה רע מכל היבט: מוסרי, נפשי, בריאותי
וגם ביעילות לחברה לטווח ארוך.

לגן הזה מגיעים מעט מאד ילדים.
כמו שחמסה הראתה- 28
מתוך ילדי שלושה שנתונים של כל גוש דן,
זה ממש מעט מאד.
אני לא מכירה ולא יודעת עובדתית,
אבל נאמנה עליי עדותה של מספרת,
וכנראה שלאותם ילדים בודדים שבכ"ז מגיעים לשם,
או לפחות לחלק גדול מהם, זו הכתובת הנכונה.

alonaken

New member
כשמכל כיוון מסרבים להתייחס גם לצדדים

הבעייתיים של מסגרות כאלה ומעדיפים להציג אותם בצורה מושלמת ולבקר את מי שמנסה להציג צד אחר, אין פלא שאלו שצריכים לקבוע מה טוב גם עבור אוטיסטים משתכנעים שאין שום בעיה לנתב גם אותם למסגרות כאלו. כי אם כל כך טוב ומושלם שם אז למה שלא תקחי? רק הורה מזניח וגרוע יבחר לוותר על מסגרת כל כך נפלאה ומושלמת וכנ"ל גם בנוגע לכל טיפול, גישה ותרופה.
אז אם למישהו זה היה טוב, עדיין עצם זה שמעלים כאן את הבעייתיות והליקויים במקומות כאלה זה דבר מועיל ולגיטימי כי לא אחת הורים נתקלים בהמלצות גורפות למקומות כאלה (וכתבה כזו מאוד מגבה המלצות כאלה) ואם לא מאפשרים להורים לשמוע את כל הצדדים אז בעצם מונעים מהם את אפשרות בחירה. כי בדיוק כמו עם טיפולים או תרופות - אם מציגים רק את ההצלחות והיתרונות ומשתיקים ומבקרים אם מי שמנסה לדבר על הליקויים ונזקים אין פלא שבסופו של דבר גם מומחים ממליצים בצורה גורפת להורים ולא משאירים בידם מידע אמין ומלא, שקיפות ויכולת בחירה אמיתית.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא שמעתי על עוד "מקומות כאלה" מהתיאור של מספרת, לא זכור לי ששמעתי על מקום אחר כמו זה.
לא נשללה כאן זכותם של ההורים לשיקול דעת ובחירה.
ושוב- זה שזה טוב לכמה ילדים בודדים, לא אומר שזה נכון לכ-ו-ל-ם.

alonaken

New member
לא שמעת על גנים פסיכיאטריים לילדים?

ועל מסגרות דומות שפועלות על אותו העיקרון ובאותן השיטות שמיועדות עבור ילדים?
הביקורת שהובאה כאן מלכתחילה הובעה אך ורק על שיטת הטיפול וניסו לדבר גם על החסרונות של מסגרת כזו ולא למתוח ביקורת על ההורים שבחרו או נאלצו לשלוח את הילדים שלהם למסגרת כזו או אחרת.
מקומות כאלה קיימים ומתכננים גם להקים עוד כאלה עבור אוטיסטים לפי הכתוב בדוח. מי שרוצה לשלוח ילדו לשם זכותו ואף אחד לא מותח עליו ביקורת אבל זכותם של אחרים לדבר על הצדדים השליליים והבעייתיות שהם רואים במקומות כאלה. אף אחד לא שולל את האפשרות שזה יכול להתאים לכמה בודדים אבל יש מי שמפריע להם ההצגה הוורודה הפרסומת המושלמת שעשו למקום כזה בכתבה כי לדעתם יש לא מעט חסרונות למקום כזה ומה לעשות שמקומות כאלה מיועדים גם לילדים בספקטרום, הנושא קשור לפורום ולכן להתלונן על כתבה חד צדדית ושיווקית כמו זו למעלה ולהציג את הבעייתיות שבה זה לגיטימי.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא על מקום כזה, כמו שמספרת תארה מובן מאליו שמותר לכל אחד להביע דעתו.

מעליב

כיצד את מנסה להשתיק גולשים אם השאלה הזו, לגולש יש זכות לחשוב אחרת ממך זו לא סיבה לשאול מה ששאלת!
מאוד מעליב!

אומר לך את האמת

בהתחלה מאוד הסכמתי עם הדברים שפותחת השרשור כתבה,
אבל אז קראתי מה שמספרת הסיפורים כתבה על החוויה שלה ושל הורים אחרים מהגן.
ראיתי שאת ועוד כמה כותבים התעלמו ממה שהיא כתבה והמשיכו לתקוף.
ואז הבנתי שהם תוקפים בכלל בלי להכיר- ושאלתי את עצמי "למה?".
אז הגעתי למסקנה שאולי זה סיינטולוגייה...
אבל כנראה שטעיתי-אז סליחה.
מצד שני, לא ענית לי לשאלה שלי-רק כתבת שהיא מעליבה...
האם התגובה שלך כוללת למעשה גם תשובה שאת לא סיינטולוגית?
האם בגלל שאת לא סיינטולוגית את חושבת שמעליב לשאול אם את כן?

alonaken

New member
הניסיון שלך לשייך אותי לכת הוא פוגעני

ורק בגלל שהעזתי להביע דעות שונות משלך. זה לא שרשור תמיכה, זה שרשור שנפתח על דעות על מסגרת כלשהי, לא תקפו כאן אף אחד הביעו דעות על שיטות טיפול ומסגרות שונות. איך שאני רואה זאת, עצם הניסיון להדביק כאן למישהו השתייכות לכת או קבוצה רק בגלל שהביע דעה שונה זה ניסיון להשתיק ולפגוע במי שמביע דעות שונות.

אני מבינה שהתשובה לא אלי

אבל למה שאני מתנגדת או גולש אחר מתנגד לדברים שהביאו כאן ישר טוענים שמדובר בסיינטולוגיה, לא יכול להיות מצב שהורה כותב מתוך ניסיון שלו?

alonaken

New member
כי זה ניסיון השתקה נטו

ברור שכל מי שכתב הוא הורה והנושא קרוב לליבו.
מה שקיים כאן זו טקטיקה להשתיק כאן את מי שמעז להביע דעה שונה מהמקובל ע"י ניסיון להדביק לו כל מיני דברים מעליבים ושקריים, וזו גם פגיעה לגופו של אדם שמשום מה מתאפשרת באופן קבוע בפורום הזה בתירוצים שונים ומשונים.

פשוט מותר להעליב ולפגוע כאן אישית לגופו של אדם באנשים שמביעים דעה שונה מהמקובל או שמעזים לומר ביקורת על מסגרות או שיטות אפילו כשלא מדובר בשרשור תמיכה ובסך הכל תמכו כאן בדעה של פותחת.

alonaken

New member
המשך..הכוונה לתמיכה בדעה של פותחת השרשור

ושאף אחד לא הביע ביקורת על ההורים להפך - התלוננו על כך שאנשי המקצוע בכתבה ביקרו ושפטו את ההורים ששמים את הילדים בגן הזה.

אכן מדובר בסתימת פיות

יש מגמה להמציא תויות של השתייכות לכתות על מנת להשתיק דעות, אבל זה לא יעזור להן.

alonaken

New member
כן, לשאלתך השאלה שלך מאוד העליבה אותי!

הניסיון שלך לשייך אותי לכת רק בגלל שאני מעלה כאן טיעונים ודעות שונות משלך על מסגרות וגישות כלשהן, הוא בוטה מעליב ואני רואה זאת כניסיון להשמיץ אותי. איך היית מרגישה אם מישהו היה שואל אותך שאלה דומה במקום בו את מנסה להביע דעות שונות משלו? ומי בדיוק תקף כאן, האם עצם העלאת ביקורת על שיטה או מסגרת נחשבת תקיפה? איפה כאן את רואה כאן בשרשור שתקפתי אותך או את מספרת הסיפורים?

alonaken

New member
כן אני מכירה מסגרות כאלה ואת הליקויים

ולא אני לא סיינטולוגית ולא שייכת לשום כת או קבוצה, והניסיון הבוטה שלך כאן לשייך אותי לכת הוא מבחינתי מעליב ואני רואה זאת כניסיון לפגוע ולהכתים אותי.

למעלה